Pedro opeka z Madagaskarja

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Je tudi mati Tereza, ki je delala z najrevnejšimi prebivalci Indije v Kolkati delala napačne stvari? Bi bilo bolje, da jih nebi počela?

Nisem bral teme po tistem ko sem tole prebral tako da ne vem, če se je kdo že dotaknil tega, ampak ne morem pustit te izjave stat

Torej, naj ti odgovorim na vprašanje. ja boljše bi bilo če bi ženska poiskala eno luknjo in v njej umrla par deset let prej kot je, bi bilo boljše za svet, predvsem pa za revne indiji če ta čarovnica nebi nikoli počala stvari kot jih je.

Do tega zaključka si prišel na osnovi tega kompetentnega videa? Ali si bil morda v Kolkati in s kom govoril, videl kak rezultat?
hysterical-1.gif
Pa ne moreš, no. In potem se delate pametne. Kot, da bi tekmovali kdo izmed vas bo naredil večjega bebca iz sebe.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:

Pa še moje vprašanje, ki je bilo spregledano...ali one doli kdo sili, da morjo k maši in to? Jaz bi temu bolj reku, da sledijo človeku, ki jim je naredu nekaj dobrega...

Saj slednje je bistvo.

Ste že pozabili papeževo "intervencijo" v latinski Ameriki, ker so se začeli ljudje odvračat od RKC in se vračat k tradiciji?

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Pedro je pokristjanjevalec. to je dejstvo.
k sreči je v njegovem primeru kolateralna škoda tega početja za ljudi koristna.

osebno raje podpiram tiste, kjer je dobro delo osnovna dejavnost in ne sprotna posledica.

imamo slovenci v afriki veliko ljudi, ki delajo dobro brez vsakih računic. in veliko slovencev pomaga takšnim organizacija, v obliki denarja ali prostovojstva na licu mesta.

naprimer v Ugandi...kamor je šel študijsko Miha Logar in tam ostal, pričel s konkretno pomočjo (nadaljuje skupaj z ženo, poročil se je namreč z domačinko), njegova organizacij Edirisa je že ena takšnih organizacij, ki dela dobro, ne da bi kaj terjala v zameno od ljudi....(iz prve roke, bil tam...)
ko je Možina delal dokumentarec v Ugandi je tovrstne ljudi kot so Logar spregledal, saj je v svoj klasični maniri delal pr prispevek za rkc. tudi zato, ker Logar ne dela avtopromocije, kot Pedro in RKC...

pa je to le en od primerov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa sedaj bil na rtvslo2 dokumentarec.

15:30 Stik, avstralska dokumentarna oddaja

Ko so zaradi testiranja rakete v Avstraliji na omobčju pristanka našli domorodce in jih odpeljali v "boljši" life.

Peljali so jih direkt v misijon na pokristjanjevanje.

Enako velja za Pedra. Kaj se ima za vtikati v Madagaskar in ljudi, če so do sedaj tam živeli tisoče let, bodo še naprej.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, z zadnjima dvema prispevkoma ste pa povedali vse.

Snecer, jtfc, jest5 in podobni, ki ste manj vredni kot uš na glavi otrok, katerim Pedro Opeka pomaga... kaj ste pa do sedaj vi naredili dobrega za soljudi?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Je tudi mati Tereza, ki je delala z najrevnejšimi prebivalci Indije v Kolkati delala napačne stvari? Bi bilo bolje, da jih nebi počela?

Nisem bral teme po tistem ko sem tole prebral tako da ne vem, če se je kdo že dotaknil tega, ampak ne morem pustit te izjave stat

Torej, naj ti odgovorim na vprašanje. ja boljše bi bilo če bi ženska poiskala eno luknjo in v njej umrla par deset let prej kot je, bi bilo boljše za svet, predvsem pa za revne indiji če ta čarovnica nebi nikoli počala stvari kot jih je.

Do tega zaključka si prišel na osnovi tega kompetentnega videa? Ali si bil morda v Kolkati in s kom govoril, videl kak rezultat?
hysterical-1.gif
Pa ne moreš, no. In potem se delate pametne. Kot, da bi tekmovali kdo izmed vas bo naredil večjega bebca iz sebe.

Video je hiter povzetek, lahko si pa greš po Hitchensovo knjigo o tej čarovnici.

Da ti bo lažje, link do knjige

Preberi, potem pa še enkrat premisli koliko dobrega je storila ta ženska.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Snecer, jtfc, jest5 in podobni, ki ste manj vredni kot uš na glavi otrok, katerim Pedro Opeka pomaga... kaj ste pa do sedaj vi naredili dobrega za soljudi?

Glede na tvoje pisanje spadam med uši, tko da ti lahko odgovorim. Nas ne moti to, da človek pomaga ljudem (saj ni edini), skeptični smo samo glede njegove pomoči z "dodano vrednostjo"
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tis pravi:
No, z zadnjima dvema prispevkoma ste pa povedali vse.

To je potem spet nivo debate, ko uporabnik ne zmore nekega normalnega odgovora.

Dal sem linke o Madagaskarju, kako si ga Cerkev podaja že stoletja, a to očitno nikogar ne moti.

Še en primer anomalije.

http://www.rtvslo.si/svet/vatikan-razkriva-zgodovinske-skrivnosti-iz-tajnega-arhiva/273545

Citat:
Med bolj nenavadnimi dokumenti je pismo, ki ga je na svilo leta 1650 napisala kitajska cesarica in prisegla svojo zvestobo katoliški veri, potem ko so jo spreobrnili jezuitski duhovniki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.301
7.071
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Itak, naj RKC direktno nakaže sredstva na račune humanitarnih organizacij, ne pa da "dol" pošilja svojo "vojsko".
najbolje RK, unicefu in podobnim. Od njih pride 20, 30% pomoci do koncnega uporabnika. Ostalo se zgubi v "administraciji".
Nekdo je napisal kaksno nepopravljivo skodo je naredila rkc v nasih krajih. Ce delas druzinsko drevo, se ve kje se dobi najvec podatkov. Da o drugih "vzgojnih" ustanovah ne pisem. Pa je brez zbveze prepricevat nekoga ki ve da samo on prav misli in dela.
Poglejte kaksni "ateisti" so v severni koreji. Blagor njim ker jih se ni okupirala rkc. Mater sem jim fous za njihovo lagodno zivljenje brez RKC. Tudi tistim ki imajo siriatsko pravo in podobne zadeve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Brezveze je prepričevati fanatične zagovornike RKCja.

Spet si dal banalen primer al pa dober. Cerkev je pod pretvezo šolanja ljudi naučila brati in pisati, poleg obveznega poneumljanja, da bi lažje razumeli ideološka navodila.

Zadeva se je hudo obrnila, saj so ljudje tako lahko brali tudi necerkvene zadeve in kmalu uvideli hudo prevaro. Cerkev pa je v ihti kurila knjige.

Dejstvo je, da misijonarstvo ni nobena "prava" pomoč, ampak je cilj telo in duša. Pa to so ja idealne ovce, ki so čisto na robu.

Mogoče Pedro Opeka ni takšen, ampak glede na to da ima tam cerkev in ostale cerkvene instrumente te obrede, temu ni tako.

Rezultat je večplasten.

Po eni strani jim je res dal in jim daje hrano, izobrazbo, dostojanstvo... za to lahko dobi samo nagrado

Po drugi strani pa dobi fanatične vernike in člane organizacije, ki te "dobrote" nikoli ne bodo pozabili. To pa je obsodbe vredno.

Pomagaj, ne vtikaj pa se v kulturo, veroizpoved, običaje in navade domorodcev. Če so do sedaj preživeli, bodoš še v bodoče, razen če pride do naravne katastrofe.

I

Izbrisan uporabnik #488

In seveda, sedaj smo mi "uši" krive, ker vidimo VEČ.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Točno tako in takšne miselnosti je v sloveniji vedno več, patetičnost...in to se pozna v mnogih sferah.
Katastrofa, da je pomoč dobra, če je ta pomoč od misijonarja, ki je kristjan je pa slaba! Brez besed za tako mišljenje.
To ni ateizem, to je čisto sprenevedanje.

Ja, ker je takšna pomoč navidezna. Ko namreč pomaga kristjan, pričakuje povratno uslugo, ki pa je strahotna. Hoče dušo in telo.

Madagaskar je lep primer, sem dal link, kako so katolibanizirali otok.

Čisto tako me zanima Snecer, kaj dobrega pa si ti naredil za Madagaskar, da si tako lastiš pravico sodit prostovoljna dela nekaterih posameznikov? Po vseh tvojih napisanih kritikah v tej temi pričakujem, da boš napisal kar dolg seznam t.i. svojih dobrih del
write.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In seveda, sedaj smo mi "uši" krive, ker vidimo VEČ.

No, saj že vsi vemo, da si polpismen ampak naj te popravim ... nikjer nisem rekel, da si uš. Sem pa rekel, da je uš več vredna kot ti.
Dostojevskega si verjetno kdaj bral
smirk-1.gif

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Kaj še do sedaj nisi dojel, da Snecer in njemu podobni "krojijo" svet, ostali smo ničvredni! Samo on in njemu podobni imajo VEDNO prav! Alter je, žal, veliko zgubil zaradi Snecerja-jev

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi mene zanima kaj si ti naredil za Madagaskar... niti približno me to ne zanima.

Še največ narediš, če jih pustiš pri miru, ampak nepopravljiva škoda je že itak bila storjena.

Načeli smo pač debato o posledicah misijonarstva, pa je enim spet "spustilo" in ne zmorejo normalne debate.

Bomo še kaj pisali o temi al bodo spet destruktivni alterjevci napadali uporabnike in branili negaitvce.