Pedro opeka z Madagaskarja

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/-o8XSGWt62E"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/-o8XSGWt62E" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Jej divjaki so se naučil govort.
Hitro na socialno in v celovške z njimi.
nahrung002.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Eni so pa res pacienti. Saj če taki živijo med nami je še dobro da ni slabše kot je

mr_

Guru
20. sep 2007
9.429
2.784
113
Zanimiva debata, ampak s klasicno kregancijo:).
Moj pogled, RKC je pac multinacionalka. Z dobrodelnostjo si zagotavlja trg, kot McDonalds z igrali in igracami.
S Snecerjem se popolnoma strinjam, z nasprotniki pa tudi, da je vcasih prevec vsiljiv:), ga pac noceste zastopit.
Kristjan pa ne pomeni pripadnost RKC, tudi vsakovrstne vrednote niso izum RKC itd.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Čestitke Možini.
Meni je bil dokumentarec tudi všeč. Tudi Opeka je izredna in zelo srčna oseba, da se tako trudi. Kar sem itak že napisal takoj v tej temi.

Škoda samo, ker kar čez dan zgradi z rokami, s knjigo zvečer naredi še večjo škodo.

Primer (dobil na mail):
Razmišljanje katoliške intelektualke iz Nigerije

Zdaj ali je RKC tako slepo prepričana v svoj prav, da ne vidi kaj počne. Ali mogoče to počne namenoma. S takim razmišljanjem bede v Afriki ne bo nikoli konec.
Otroka mislijo da postavljajo kot največjo srečo in vse, žalostna posledica vsega na koncu pa je, da je izenačen z živaljo. Rodi jih 12, štirje pa dosežejo odraslost. Res prava ljubezen do otrok.
bonk.gif

Radi bi, da bi bili ljudje dol kot mi, z 2-3 otrokoma na družino, katerim se posvečamo kar se le da. S prepovedjo kondomov in kontracepcije jih pa silijo, da živijo kot mi par sto let nazaj.
confused-1.gif

Razen če nekdo resno pričakuje, da bo nek par seksal samo 5x v življenju.
bonk.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Hec je v tem, da naši pisuni ne razlikujejo med Katoliki, Protestani in Pravoslavnimi! V Nigeriji med Kršanskim življem, Katoliška vera predstavlja približno tretjino tako da je to zopet zavajanje s strani blesavih nerazgledanih FDVjevcev!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
confused-1.gif

Citat:
Vir: Catholic Herald

Možno pa da imaš prav. Jaz ne razlikujem točno te sekte med sabo.
Če RKC z Opeko nima nič proti kontracepciji v Afriki, potem vzamem prejšnji post nazaj. Mislim pa, da ne bo potrebe.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
RKC je za kontracepcijo, žal se s tem ne strinjam, ravno tako se ne strinjam glede prepovedi abortusa, bolj me je zmotilo to, ker v Afriki je veliko Katolikov, prav tako pa je tudi ogromno Protestantov.
Še nekaj, tam misionarji veliko pomenijo črnim, saj ustanavljajo šole, bolnice...če pa kakšen pade še v vero pa ni nič narobe, V glavnem, ne silijo jih v vero. Pa še včasih mal preveč svobodomiselni in takoj kakšna ženska pade
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
confused-1.gif

Citat:
Vir: Catholic Herald

Možno pa da imaš prav. Jaz ne razlikujem točno te sekte med sabo.
Če RKC z Opeko nima nič proti kontracepciji v Afriki, potem vzamem prejšnji post nazaj. Mislim pa, da ne bo potrebe.

Če bi malo več vedel o sektah ali kako že imenuješ, potem bi vedel, da rkc koncept spolnosti zajema marsikaj, ne samo kontracepcije...najlažje je vzeti eno zadevo iz konteksta in jo potem demonizirati...

če bi ljudje sledili rkc konceptu spolnosti (seks samo z eno osebo, s katero si poročen in še to z namenom spočetja), potem bi bile spolno prenosljive bolezni prisotne pri izredno malem številu ljudi, saj če celo življenje seksaš z eno, mogoče dvema osebama, ali pa sploh ne seksaš, se tale bolezni zelo težko prenašajo. Pa tudi ogromnega števila lačnih oseb ne bi bilo...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Najprej preberi linkan članek, nato pa moje razmišljanje.

Ali nisi razumel ali pa nisi nič prebral.

Citat:
če bi ljudje sledili rkc konceptu spolnosti (seks samo z eno osebo, s katero si poročen in še to z namenom spočetja)
Na to pa tudi imaš odgovor v prejšnjem postu - zadnji stavek. Lepo, da se držiš tega pravila. Malo osebno, ali ne dobiš, ali živiš v celibatu?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kdo je pa rekel, da se držim rkc koncepta in zakaj bi se ga moral držati, pedi? Jaz samo povem, kakšen je in da ima mnogo prednosti. Vsaj imel jih je do 2. vatikanskega koncila, če je verjeti mosseru.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Pa še zanimvo razmišnjanje: http://jozeb.blog.siol.net/2012/10/02/nihce-ni-prerok-v-domacem-kraju/
Zakaj so zapustili projekcijo ...

Okorn: Med filmom sem šestkrat zaspal

V javnost so prišli očitki, da so žiranti med ogledom predstav hodili iz kinodvoran. Zanimalo nas je, kakšen je bil razlog. Okorn odgovarja naslednje: "Film, pri katerem so nas napadli, da smo šli po petnajstih minutah ven, smo gledali uro in pol, zdelo pa se je, kot da ga gledamo šest ur (gre za dokumentarec Pedro Opeka, dober prijatelj, op. a.). Filmu dam vedno priložnost do konca, tukaj pa se ni dalo in sem šestkrat zaspal. Režiser (Jože Možina, op. a.) je v filmu, ki govori o lačnih otrocih na Madagaskarju, vse povedal desetkrat, kar je dolgčas. Kot ustvarjalec dokumentarca moraš biti odgovoren, da ne narediš kontrauslugo oziroma škodo. Če je film zanič, glavni protagonist izgubi kredibilnost. Režiserji pa snemajo dokumentarce o sebi, ne pa o ljudeh.“ Dokumentarec je na režiserju pustil tako močan vtis, da se mu je o lačnih otrocih na Madagaskarju celo sanjalo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Očitno da naši režiserji niso med sabo sposobni spoznati kvalitete, ki jo priznava svet.
Verjetno so se bolj kot dolgočasili, prestrašili, da bi dosegel nekje zunaj kak uspeh in ga je bolje že doma ustaviti. Ne vem, če je žirant običajni gledalec, da med filmom, ki mu ni všeč zapusti dvorano. Nekako se delovnega mesta ne zapušča samo zato, ker ti je dolgčas ali ti ni všeč. Najprej daš odpoved, pretrpiš odpovedni rok in potem greš. Mladci se nekako tega ne zavedajo in mislijo, da so zvezde, še preden v resnici so.
Sicer pa, Slovenec - Slovencu grobar.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če bi malo več vedel o sektah ali kako že imenuješ, potem bi vedel, da rkc koncept spolnosti zajema marsikaj, ne samo kontracepcije...najlažje je vzeti eno zadevo iz konteksta in jo potem demonizirati...

če bi ljudje sledili rkc konceptu spolnosti (seks samo z eno osebo, s katero si poročen in še to z namenom spočetja), potem bi bile spolno prenosljive bolezni prisotne pri izredno malem številu ljudi, saj če celo življenje seksaš z eno, mogoče dvema osebama, ali pa sploh ne seksaš, se tale bolezni zelo težko prenašajo. Pa tudi ogromnega števila lačnih oseb ne bi bilo...

Jaz sem pa ekstremno proti uporabi varnostnih pasov. Preden začnete demonizirati moj nauk, naj povem, da zajema tudi prepoved vožnje nasploh. Če bi ljudje to upoštevali, bi težko kdo umrl na cesti. Pa tudi lačnih oseb, ki so se preveč zakreditirale za wagen in bencin, ne bi bilo.

Ah, religije. Ker je blazno težko povedat, da ni dobra ideja pofookat vse okol sebe, če že moraš, pa natakni gumico.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno da naši režiserji niso med sabo sposobni spoznati kvalitete, ki jo priznava svet.
Verjetno so se bolj kot dolgočasili, prestrašili, da bi dosegel nekje zunaj kak uspeh in ga je bolje že doma ustaviti. Ne vem, če je žirant običajni gledalec, da med filmom, ki mu ni všeč zapusti dvorano. Nekako se delovnega mesta ne zapušča samo zato, ker ti je dolgčas ali ti ni všeč. Najprej daš odpoved, pretrpiš odpovedni rok in potem greš. Mladci se nekako tega ne zavedajo in mislijo, da so zvezde, še preden v resnici so.
Sicer pa, Slovenec - Slovencu grobar.

Saj pa veš kaj v pocukrani ZDA vžge, na videz jokajoča zgodba in herojsko reševanje ljudi.
O ozadju pa ni dobro govoriti.

Jaz sem dokumentarec videl pa ne vem zakaj bi to sploh moralo dobiti kakšno nagrado, to je dokazni material za mednarodno kazensko sodišče. Nerodno je edino, da je sodišče v Rimu
evil.gif