Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Kje bi dobil Weber brikete v 8 kg vreči na gorenjskem? Po pošti edino od dveh dobaviteljih, ampak poštnina je pa za 2 kg oglja.
Je pa neko pomanjkanje izgleda, nima Obi, nima Merkur, nima Kralj žara,...
 

Ss304

Fizikalc
31. jul 2020
122
139
43
Zgolj za hec...po koliko kupujete zorjeno meso? 40 dni zorjen T-bone 16€/kg...pljučna 25€/kg...zorjeno mleto meso 8€/kg..doma vzrejena govedina..Primorska
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
V lokalni trgovini občasno opazim bočnik z kostjo ( googlaj, kako izgleda, da ne delam reklame ). Komad je vakumsko pakiran ali pa ima mesar "finfuzo" narezano. Je to kdo probal spečit na žaru ali je to bolj za golaž, kakor sem ga jaz navajen ?
 

Ss304

Fizikalc
31. jul 2020
122
139
43
Pazi,ker gre za kos mesa,ki rabi več časa priprave...če ga misliš delati na žaru,ti priporočam da ga čez noč mariniraš..obvezno limonin sok,ki bo meso zmehčal...in pazi da ne izgubiš mozga iz sredine kosti...ps.jaz bi ga naredil v posodi,da dobis omako iz njega...uživaj v kuhi/peki!