zaj se boš čist razvadilJe pa v bajti končno spet toplo, in bo toplo naslednjih par dni za šajtrgo drv...
zaj se boš čist razvadilJe pa v bajti končno spet toplo, in bo toplo naslednjih par dni za šajtrgo drv...
samo da bo toplo in da ti dolgoooo služi brez kakšnih problemovMa ne bom se, smo še zmer šparovni. Sam serviser je dal ene par polen preveč v peč, posvetlo je sonce in ni blo odjema, pol ko je pa zalogovnik poln, začne šopat višek v radiatorje in ta hip ležim pred TV v kratkih rokavih in se mi smeji, ker sem teden nazaj takle cajt ležal pod deko.
Je pa to simpl ko pasulj. Na poden daš tri polena, čez mal drobnega, pol karton, pol pa nabutaš vsega boga. Pol pa mal cajtnga pod karton nabašeš, prtisneš gumb, zapoje ventilator ukresneš Zipota počakaš par minut, peč reče zapri me in to je to.
Če je samo življenska doba krajša, je to še najmanj. Bolj me je zanimalo, kaj poreče lambda na tako gorivo. Očitno ji je vseeno.Citiram odgovor: "Imamo tudi stranke, ki kurijo takšne odpadke in tehnološko suh les. Kaj naj rečem, življenjska doba kurišca je temu primerno krajša. Zgori pa vse."
Hvala.samo da bo toplo in da ti dolgoooo služi brez kakšnih problemov
Če je samo življenska doba krajša, je to še najmanj. Bolj me je zanimalo, kaj poreče lambda na tako gorivo. Očitno ji je vseeno.
V lesu je žveplo? Koliko ga pa je?Jedke snovi nastajajo v povezavi z vodo, to je moker les. Zato so stari kotli crkovali, ker se pojavi poleg žvepla še voda iz lesa in nastane žveplena kislina, katera pregrize pleh in peč spusti. Tega pri kotlih s podpihom ni.
Kurilnico na bistveno manj kot 10m2 tezko postavis. Sploh ce imas ločen bojlerNajbolje, da še eno steno podrem in naredim XXL kurilnico. Kam smo prišli. Kje so cajti, ko so je bilo plinsko ogrevanje v zagonu. Vsi zadovoljni, poceni, placa si pa rabil minimalno do nič.
Žveplo je v lesu, premogu, kurilcu in ob prisotnosti vlage med gorenjem tvori žvepleno kislino, katera žre kotlovsko pločevino. Se pa strinjam, da pri povratku pod 65 stopinj sam sebi vrtaš luknjo v pleh.V lesu je žveplo? Koliko ga pa je?
Žveplo je v kurilcu!
Pleh pregrize pri starih peceh kondenz ki nastane zarafi premrzlega povratka.
Vecina peci je namreč spustila pri cevi povratka. Pri vratih malo kaksna