Jep, polnega bukve ne bo sprejel. Mogoce v hudem mrazu in ohladitvi pod 30C.Po mojih izkušnjah si ga samo v eni stvari pihnil, in sicer, si dal premajhen zalogovnik.
Žal nisem kriv za ta zajeb jaz ampak višina stropa. 1000l zalogovnika, ki bi šel po višini v kurilnico niso našli. Vsi so bli previsoki.Po mojih izkušnjah si ga samo v eni stvari pihnil, in sicer, si dal premajhen zalogovnik.
Na sekance predvidevam?Sem menjal v treh delovnih dneh, 300kw Froling za 520kw ETA s 15k litri zalogovnikov. 8.12 smo začeli
Je pa res, da ne spimo na firmi.
Sam pol maš pa res porabo. No sej ti res kapa manjka , pol bo bistveno bolje. Kok ma tale Froling kurišča? Ene 150l? Pri meni, ko je mal nad nulo, z bukovino zakurim mal čez polovico 180 litrskega kurišča in brez težav zdrži 24 ur. Stara smrekovina da pa od sebe verjetno ravno polovico karlorične vrednosti bukovine.Zaenkrat še nimam kaj rečt, ker je še zgoraj ni sfiniširana mansarda in je plata neizolirana na zunanjo temperaturo. 3x na dan kurim ostanke prejšnjega ostrešja.
polna peč do vrha. O žebljih nemo govorili splohJa, ampak ne polne peci. Razen ce je vse v zebljih in bi v primeru brez zebljev trikrat vec drv nalozil?
Dec, a ne gre fliknit po plati 10 cm steklene volne, ki bi jo kasneje porabil kje drugje (ostresje)?polna peč do vrha. O žebljih nemo govorili sploh
Zračunaj si kak hladi 140m2 odprte plate, kuj čutiš kak mrzlo pada dol. Če mam v spodnjem štoku ventile na 1-2 in je vroče, na vrhu pa vse na polno in čez dan 65-70°C not in ne pride čez 20°v bajti. Pa še od torka do petka ni bilo kurjave in je dodatno shladilo vse.
Ampak kot kaže bo že jutri boljše, ko pridejo vse stene zapret do konca, pol ruknem še osb gor do konca in upam, da še do konca leta ali v začetku januarja vpih izolacije. Te je pa tak rešeno.
Od začetka novembra do prejšnjega torka smo spičli ~550l kurilca. Pa ni blo pol tak hladno.