Past za motoriste in kolesarje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Hja..a veš ti to, da če se na javni površini poškoduješ s kolesom, fašeš kazen. torej, da je javna površina lepo prevozna in varna, mora biti lepo urejena in varno...nič ni narobe s tem, saj vedno več ljudi simpatizira s "kolesarjenjem" in se odpravlja na takšne in podobne podvige, ki so pa lahko kar precej nevarni.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
jap je blo pa to kar lepo motoristom in voznikom štirikolesnikov namenjeno, se že kar lep čas izogibam-o pohorja, ker je dosti "pametnih" pohorcev gor, mene je nazadnje pred kakim letom eden z motorko lovil ker sem se mu po gozdni poti skozi gozd zapeljal. Ker nisem nek provokator se pač teh lokacij izogibam, se najde dovolj poligonov za vozit, še več je pa teh lepih tras v tujini.

Sicer pa je treba tudi drugo plat razumet, sem sam videl veliko primerov ko so razni motokrosisti in Quad vozniki razrili pašnike in s svojimi aka akrapovič izpuhi pregnali še rastje iz gozda, je pa takšno dejanje z bodečo žico sicer zrelo za kazensko ovadbo zoper lastnika gozda

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Mogoče lahko lastnik odgovarja ker je na njegovi zemlji?
hysterical-1.gif

Torej, bo moral lastnik vsak dan hodit na pregled gozda, poleg tega pa daš še lepo delo vsem sprtim sosedom (ki jih v Sloveniji žal ni malo). Si bodo en drugemu nastavljali tele pasti.

Policisti bi morali malce prstne odtise pobrat, najti bedaka, ki je tole skupaj spravil in ga spravit v čuzo. Pa da vidimo te ''pohorce'', kateri bo še imel jajca kaj takega delat.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.059
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Mogoče lahko lastnik odgovarja ker je na njegovi zemlji?
hysterical-1.gif

A zdaj bom pa JAZ morak vsak dan pregledat SVOJ gozd,
da se TI pri prekršku (vožnji v naravi) neboš poškodoval?

Še pri prometnih prekrških se voznik ven zvleče, ko reče
"Ja, avto je moj, ampak nisem jaz vozil."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
A seveda lahko lastnik najebe...veš kaka lepa tožba lahko pade, če se nekdo resno poškoduje, ker je naletel na bodečo žico sredi gozda..ne misliti, da je tako nedolžno...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.059
113
hysterical-1.gif

Ja, tožba lahko "pade", ampak taka tožba tudi hitro pade.

Ponavljam:
A zdaj bom pa JAZ vsak dan pregledal SVOJ gozd,
da se TI pri prekršku (vožnji v naravi) po MOJEM gozdu neboš poškodoval?

PS:
a koprive moram tudi posekat, pa osja gnezda uničit, da se ti slučajno kaj ne zgodi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ne. Nekaj je, če se slučajno pojavi kakšne drevo, ki je padlo. Drugo pa je, če se pojavi bodeče žica, ki je lahko tudi za smrt, nekaj, kar ne more biti produkt narave...

Lahko pa ogradiš gozd, ter postaviš table, itd...ampak še vedno, če nekdo postavi nekaj z namenom, da nekoga poškoduje, lahko konkretno najebe..in lastnik gozda/posesti je prvi, ki ima motiv za kaj takega.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se pravi po tvoji logiki lahko nastavim mine po svoji parceli v gozdu in mi noben nič ne more?

Daj razmišlji malo no...verjemi da lahko lastnik odgovarja, le taprav se mora ubiti oziroma poškodovati na tem.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.059
113
Dokler ti ne dokažejo, ti ne morejo nič.
In pri takšnih kaznivih dejanjih morajo biti dokazi nedvoumni.
To pa pomeni račun za mine, al pa prstne odtise, al pa posnetek, kako se z vrečo min in lopato odpravljaš v gozd.

Žice, mine in podobno lahko v prosto dostopnem gozdu postavi kdorkoli.
In na strani policije je, da dokaže, kdo je to bil.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Kdo se lahko še spomni kaj tako neumnega in hudobnega kot Štajerc?

Štajerc gor ali dol. Ko bi ti videl malo dlje od ekrana in doživel kaj počne "divjad" na kros motorjih po Pohorju, kako se obnašajo do pohodnikov, kolesarjev in narave, ne bi pisal takih bedarij. Tista žica je bila namenjena ravno njim in nobenemu drugemu, ker tam nihče drug tudi ne bi ril. In če policija, ki bi morala narediti red, ne stori oz. ne more narediti ničesar, PODPIRAM tovrstne ovire pa še kakšne druge alter ukrepe.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se pravi po tvoji logiki lahko nastavim mine po svoji parceli v gozdu in mi noben nič ne more?

Daj razmišlji malo no...verjemi da lahko lastnik odgovarja, le taprav se mora ubiti oziroma poškodovati na tem.
Po tvoji logiki, jaz lahko nekoga zakoljem in ga vržem na tvoj vrt, kriv boš itak ti ker je tvoj vrt.
rolleyes-1.gif

Očitno se teh balkanskih zdolgočasenih primitivnih prdcev ne da iz gozda drugače spucat, kot na takle način.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Dej ne se.ri jurek,...

V tem primeru bi še kako odgovarjal, tu je šlo za naklepno dejanje, on ni postavljal ograje kar tako, dobil bi kazen za umor z morebitno olajševalno okoliščino.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Verjamem da so nadležni, ampak človeka ubiti zaradi užitka na motorju / ATVju?

Mene tudi motijo ljudje ki vozijo otroke po magistralni cesti s kolesom ( torej po tisti brez kolesarske oz. po domače po "tastari cesti k je 90km/h"), torej par let star otrok na svojem kolesu,nikol ne veš kdaj bo zavijugal in boš ti kot voznik kriv, pa jih vseeno nebom rinil s ceste dol
bonk.gif

Pa ker mi penzionisti zaserjejo cel dan če moram slučajno na banko zadnjega v mesecu, ker oni dvigujejo penzije ( ker jih bog ne daj naslednji dan zihr nebo več gor) , jih tudi ne spotikam pa napeljujem laks okol banke, zato da nebodo prišli do okenca.

Sam še čakam da po mestu začne kakšen [censored] namerno odpirat vrata v koloni, medtem ko gre mimo skuter / motor. Tazga bi pa tko vsekal s čelado da bi bil joj.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Pojem objektivna odgovornost, pomeni avtomatična krivda za predmete, ki jih imaš na svojem ozemlju, iz katere izhaja nevarnost za druge, enako velja za plinsko bombo. Za tole ograjo pa nisem šur, to od primera do primera presojajo.

V tem primeru je motiv že znan, kolesarji, motorji, hrup, lastnik se odloči preprečiti hrup na svoj način, rezultat smrt.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Mene tudi motijo ljudje ki vozijo otroke po magistralni cesti s kolesom ( torej po tisti brez kolesarske oz. po domače po "tastari cesti k je 90km/h"), torej par let star otrok na svojem kolesu,nikol ne veš kdaj bo zavijugal in boš ti kot voznik kriv, pa jih vseeno nebom rinil s ceste dol
bonk.gif
Cesta je namenjena vsem ob pravilni uporabi seveda in se ne moreš nič žalit čez to ker so pravila jasna, enako kot so pravila jasna, da po gozdu nimaš kaj prdet s prduljo, golazen tega ne upošteva zato naj nosi posledice in si liže rane, če si jih še lahko!