Pajek poškodoval avto?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Pred tednom dni mi je v totem mestu pajek odpeljal avto (pustimo ob strani dejstvo, da se je to zgodilo ob 20h in da so odpeljali le mojega, karavana ostalih, ki so imeli tablico totega, pa je dobila zgolj obvestilo redarja in da sem potreboval ohoho časa, da sem odkril, kam so mi ga sploh odpeljali (neka vukojebina, imenovana Tezno)). Od tedaj opažam, da mi amortizerji nekam čudno škripajo (vsaj mislim, da gre za amortizerje). Vedno, ko peljem po kakšni bolj luknjasti cesti (teh je pri nas dovolj), slišim neko cviljenje.

Je možno, da je to posledica dvigovanja s pajkom? Vem, da glede tega kaj veliko ne morem storiti, saj sem jim ob prevzemu podpisal, da je avto tak, kot je bil pred odvozom, me pa res zanima, če to cviljenje/škripanje lahko kako povezujem z odvozom. Glede na to, da sem jim plačal 110€ za to, ker sem po vzoru domačinov po načelu črednega nagona parkiral avto na pločniku, me res zanima, ali so mi ga zraven še malo zjebali.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
jap, na teznu si bil med svojimi
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Niso ti ga nic poskodovali...sam fedri so mal vn iz lezisca padl pa se morjo nanovo usest...

Al pa en spray z belo mastjo +ptfe (teflon) pa mal spucas pa nasprayas lezisce uspod&uzgor...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Okej, bere se v redu. Hvala.

tomi, bil sem pred stavbo, v katere imenu se skriva beseda "grad", vendar pravi, da to ni. Si na to mislil?
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Niso ti ga nic poskodovali...sam fedri so mal vn iz lezisca padl pa se morjo nanovo usest...

Al pa en spray z belo mastjo +ptfe (teflon) pa mal spucas pa nasprayas lezisce uspod&uzgor...

zakaj bi padli ven iz ležišča?

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Ne padejo...mal se premaknejo...sem mel isti primer ko sem si rihtal bremze in sm mel po eno kolo v luftu na dvigalki...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja, sam ti si imel avto na dvigalki, kolo v luftu.
pajk pa vpne kolesa in dvigne..torej..stisne amortizerje.
razen če je v totilandu kaj drugače, pa ga zagurtnajo čez 'trebuh''

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kako se premaknejo? Saj so vendar vedno napeti, tudi, ko je kolo čisto v zraku. Drugače pa pajek namesti spone na kolesa in ga dvigne. Torej, se fedri čisto nič ne raztegnejo in avto je v zraku enako, kot na tleh.

Softi: amortizerji se nič ne stisnejo, ampak ostanejo točno tako, kot na tleh.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Pa naredta 5 sklec z rokami&nogami na tleh...pa naredta 5 tko noge na klopci...roke pa na obrocih ko tastar olimpijonik Štrukelj al ka je ze bil...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Brez YT filmčkov si čist zgubljen...

Čudno pa, da ne znaš pravilno napisat priimka četnika, glede na to, za kakega poznavalca se imaš...

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Slaba...na androidu se mi ne da googlat...

Štukelj...si ze videl kip v MB parku?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kako se premaknejo? Saj so vendar vedno napeti, tudi, ko je kolo čisto v zraku. Drugače pa pajek namesti spone na kolesa in ga dvigne. Torej, se fedri čisto nič ne raztegnejo in avto je v zraku enako, kot na tleh.

Softi: amortizerji se nič ne stisnejo, ampak ostanejo točno tako, kot na tleh.

ja, če se čist lepo dviguje. če pa se mal nagne, pa tiste mal bolj obremeni, druge pa razbremeni. sam ne tok, da bi ven padli.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa naredta 5 sklec z rokami&nogami na tleh...pa naredta 5 tko noge na klopci...roke pa na obrocih ko tastar olimpijonik Štrukelj al ka je ze bil...

5 sklekova v kleti, v pritličju al pa mansardi je isto. na mizi, al na kavču.

dokler so noge in roke v cca isti višini nad morjem, potem je isto.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jp-naš nadobudni dečko je spregledal, da se avto dviguje zapet za kolesa. Če bi pa bil za karoserijo in bi kolesa bingljala v zraku, potem se teoretično lahko feder zavrti v ležišču. Teoretično pravim..
wink-1.gif
, v praksi je pa napet.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, da bi začelo škripat zaradi pajka, odpade. Škripat je lahko začelo zaradi malo nižjih temperatur, saj silent bloki oz. gumice v podvozju malce otrdijo in posledično začne škripati.
Sem imel tak primer, da je pod 15st.C škripalo, nad 15st.C pa ne več

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Nisem vedel, da pajek zapne avto za kolesa. Mislil sem, da je tako kot na dvigalki. Čudno se mi je zdelo, da je bil volan zaklenjen, ko sem ga hotel vžgati. Opažam tudi, da mi pri nižjih hitrostih cvilijo bremze, kar se prej ni dogajalo. Avto je bil parkiran tako, da je bil volan obrnjen v levo, posledično tudi kolesa. Cvili pa leva stran.