Če je dovolj čorov, da gre kontra po avtocesti in mu po par kilometrih ne potegne, da neki narobe dela
verjemi, da lahko izvede še kaj drugega, podobno blesavega...
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Če je dovolj čorov, da gre kontra po avtocesti in mu po par kilometrih ne potegne, da neki narobe delaverjemi, da lahko izvede še kaj drugega, podobno blesavega...
Po mojem vedenju je minimalna dovoljena hitrost na AC 50 km h , če se motim me popraviteCitat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ja lahko da je 60 km/h...
Se pravi če se mi sprdne lahko na AC vozim 61 po tempomatu na voznem pasu in nikome ništa. Hmm...
Tudi pri 60km/h ti nihče ne more nič.
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Misliš? Prejšnji vikend je 21-letni fant z MB E naguzil ukrajinski kaion, ki je STAL)
Pazi da se ti kaj takega ne zgodi že jutri....
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ma tisto govedo tovornjakarsko iz Ukrajine bi morali na lep način pozdraviti z lobotomijo. Pa kaj ima za stati s šleperjem sredi avtoceste. Naj se spoka na odstavni pas.
Citat:
Nasploh so tovornjakarji sama zdraha na cesti.
Citat:
Zadnjič bi se še jaz skoraj zabil v kmetavza, ki je s strane zavijal na glavno cesto, potem pa sredi manevra obstal in zaprl oba vozna pasova.
Sredi noči, megle, mokra cesta. Kmetavzev tovornjak seveda na sredini nima odbojnih svetlobnih teles, dejansko pa je prav s sredino vozila zaprl oba vozna pasova prednostne ceste.
Ni lepšega, kot kulturno uporabiti kratke luči in 25 metrov pred šleperjem ugotoviti, da se igra cestne blokade. Seveda tudi varovalnih odbijačev na strani ni imel, kar pomeni, da bi se zagozdil neposredno pod tovor. Ode glava.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Ma tisto govedo tovornjakarsko iz Ukrajine bi morali na lep način pozdraviti z lobotomijo. Pa kaj ima za stati s šleperjem sredi avtoceste. Naj se spoka na odstavni pas.
Ker ne vemo, zakaj je stal tam je brezveze, da pametujemo o njem. Iz zgoraj napisanega sem razumel, da je bila megla in da je zaradi nje 21-letnik v MB E klasse nagazil kamion...zakaj ga ni videl takšen čas, da bi lahko pravilno reagiral ali se morda celo ustavil? Mislim, da je odgovor samo eden...neprilagojena hitrost. In dokler narod ne bo razumel, da je lahko tudi na AC 100km/h v določenih okoliščinah ali spletu le-teh neprilagojena hitrost, se bodo dogajale takšne stvari in pisali takšni veleumi.
Če bi kdaj vklopil možgane in se malo poinformiral o ZVCP, bi ugotovil, da pojem "prilagojena hitrost" pomeni prilagoditi hitrsot razmeram, ki jih lahko pričakuješ. Ukrajinskega kretena (ki bi moral do konca življenja ostati v samici, en dan plesniv kruh, drug dan postana voda) pač ne moreš pričakovati. Če pa pelješ mimo znaka za križišče, lahko pričakuješ, da bo nekdo speljal iz stranske ulice. Ali pa kamion, ki se bo po speljevanju ustavil.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Ker ne vemo, zakaj je stal tam je brezveze, da pametujemo o njem. Iz zgoraj napisanega sem razumel, da je bila megla in da je zaradi nje 21-letnik v MB E klasse nagazil kamion...zakaj ga ni videl takšen čas, da bi lahko pravilno reagiral ali se morda celo ustavil? Mislim, da je odgovor samo eden...neprilagojena hitrost. In dokler narod ne bo razumel, da je lahko tudi na AC 100km/h v določenih okoliščinah ali spletu le-teh neprilagojena hitrost, se bodo dogajale takšne stvari in pisali takšni veleumi.
Kako se kaj imaš v tvoji imagination landu? Je rdeča kapica kje v bližini?Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hm, zdej ste pa že malo nesramni. Tipa na katerega se vsi ti sarkastični posti nanašajo itak to ne bo prizemljilo, je tako?
Sicer pa upam, da bo punca ok in brez posledic.
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Po mojem vedenju je minimalna dovoljena hitrost na AC 50 km h , če se motim me popraviteCitat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ja lahko da je 60 km/h...
Se pravi če se mi sprdne lahko na AC vozim 61 po tempomatu na voznem pasu in nikome ništa. Hmm...
Tudi pri 60km/h ti nihče ne more nič.
Kar se pa tiče psihotov na napačni strani avtoseste je pa po mojem stvar sledeča. Tovrstni vozniki so ljudje kateri so neomajno prepričani vase in mislim da so še takrat ko srečujejo nasproti vozeča vozila sveto prepričani da ostali vozijo narobe ne pa oni.
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
Kako se kaj imaš v tvoji imagination landu? Je rdeča kapica kje v bližini?Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hm, zdej ste pa že malo nesramni. Tipa na katerega se vsi ti sarkastični posti nanašajo itak to ne bo prizemljilo, je tako?
Sicer pa upam, da bo punca ok in brez posledic.
Brez posledic po taki nesreči?
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če bi kdaj vklopil možgane in se malo poinformiral o ZVCP, bi ugotovil, da pojem "prilagojena hitrost" pomeni prilagoditi hitrsot razmeram, ki jih lahko pričakuješ. Ukrajinskega kretena (ki bi moral do konca življenja ostati v samici, en dan plesniv kruh, drug dan postana voda) pač ne moreš pričakovati. Če pa pelješ mimo znaka za križišče, lahko pričakuješ, da bo nekdo speljal iz stranske ulice. Ali pa kamion, ki se bo po speljevanju ustavil.Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Ampak to je zate že višja matematika, ne?
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Z neprilagojeno hitrostjo je tako. Pri megli na AC, je pač po mojem zdrava prilagojena hitrost tista, pri kateri lahko pravočasno ustaviš če naprimer, naletiš na prometno nesrečo. Stoječ kamion ali prometna nesreča, isti klinac, samo drug vzrok.
Lep primer tega so hrčki na avtocesti bratstva i jedinstva. Megla, vidljivost 40m, vožnja 120 km/h, pa tudi do 160 km/h je šloCitat:
Uporabnik Matey pravi:
tuki se moram strinjat z SoulManom, čeprav je SJTV1 lepo definiral prilagojeno hitrost... tuki pol spet pride do razlike v vožnji po pravilih in vožnjI po zdravi pameti
Citat:
V nekaterih deželah je namreč slišati, da je vožnja v napačni smeri po avtocesti način samomora, pri nas pa naj bi šlo tudi za objestnost in nore stave adrenalina željnih mladcev.