Pa se je zgodilo...

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
meni ni jasno kako je lahko umrl, če pa ne piše nikjer da bi vozil prehitro...

A ni to logično? Če bi prilagodil hitrost razmeram na cesti (v nasprotno smer znaša največja dovoljena hitrost 0 km/h), do nesreče ne bi prišlo. Torej neprilagojena hitrost. Pika.

Saj ni res. Najnižja dovoljena hitrost na AC je 80 km/h (dobr, pustmo tunele in ostale omejitve), torej je v nasprotni smeri največja dovoljena hitrost -80 km/h. Se pravi 80 rikverc če gledamo v kontra smeri dovoljene vožnje.Ja?
confused-1.gif
Kolikor so nas učili, je bila meja nekoč 125ccm ali vozilo, ki dosega vsaj 60km/h. Dvomim, da se je to spremenilo, saj so vmes klanci, na katere tovornjaki ne morejo iti 80, torej bi po tvojem bili v prekršku.

Pa da to podkrepim še z zakonom:
110. člen, 1. točka
(1) Na avtocesto ali cesto, rezervirano za motorna vozila, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
če bi punca vozla mal bol skoncentrirano, in pazila na nasprotni promet se nesreča nebi zgodila

Točno.

Mater ste eni pametni tukaj, da vam možgani verjetno kar ven gledajo.
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja pa seveda... Če bi človek pričakoval, da ti lahko nasproti nekdo po AC prileti, bi moral peljat 30 km/h. Čisto možno, da je model priletel iz izvoza na AC direkt pred punco, potem me pa zanima če bi se mu ti umaknil.
bonk.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
on se je pač mičkeno zmotil, se ti nikoli ne zmotiš? ona pa ni bila dovolj pazljiva+ziher je vozla prehitro

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Kdaj slisal za sarkazem? Morda je res nekoliko neokusno glede na to, da je clovek umrl...vendar gre tu za to, da je se ne tako dolgo nazaj nekdo na tem (in bivsem) forumu nabijal, da tisti, ki vozijo hitro veliko bolj ogrozajo ostale udelezence, kot nekdo, ki "pomotoma" pelje po nasprotnem pasu AC.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
upam da se bo punca čim prej pobrala.... in da nebo imela nobenih posledic....

premlada je za tako kruto življenje
frown-1.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
če bi mel vsak avto vgrajen GPS,ki bi bli povezan z motorjem in zavoram...ene 80% nesreč ne bi bilo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Mene pa zanima če obstaja sistem, ki bi ti predr gume ali pa kaj podobnega ko zapelješ v napačno smer?

Avstrijci ga imajo na par uvozih (priznam, še nisem videl v živo razen po TV), ki se baje ni dobro obnesel, ker je pač pogosto sekal gume tudi voznikom, ki so peljali pravilno. Tako da se širše po Avstriji (pa tudi drugje) ni uveljavil.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Mene pa zanima če obstaja sistem, ki bi ti predr gume ali pa kaj podobnega ko zapelješ v napačno smer?

Baje da so ga nekje v tujini testirali, ampak se ni izšlo ker je prevečkrat napačno odreagiral.

Na te idiote smo nekateri opozarjali že leta nazaj. Drugi so se pa delali norca, češ, koliko ljudi je že umrlo zaradi vožnje v napačno smer. Kazen za to je pa tudi smešno posrano bolano nizka. Ampak sej ni panike, imamo stacionarne radarje, provide in bolano visoke kazni za vse ostalo, ter omejitve v tunelih 60km/h. To je važno!
Dekle, čimprej okrevaj!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja lahko da je 60 km/h...

Se pravi če se mi sprdne lahko na AC vozim 61 po tempomatu na voznem pasu in nikome ništa. Hmm...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ja lahko da je 60 km/h...

Se pravi če se mi sprdne lahko na AC vozim 61 po tempomatu na voznem pasu in nikome ništa. Hmm...

Tudi pri 60km/h ti nihče ne more nič.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
To je brez veze, ker te bo pa nekdo od zadaj nabasal...
stupid-1.gif

Če sem pravilno slišal in pravilno poznam tisti izvoz, so tam le prometni znaki za prepoved vožnje (se pravi za tistega,kateri bi zašel). Zdi se mi zelo super rešitev tiste velike table z dlanjo in napisom STOP, ki so npr. na Vrhniki, Brezovici... Čeprrav verjamem, da določenemu odstotku debilov, tudi to nebi pomagalo
jezen.gif