opustitev vrednostnih papirjev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.772
6.761
113
pri taščici
Za mio katere bodo dobile bph lahko hranim dokazila tudi v papirni obliki, ce so ti diski in oblaki salajbarizem. Vsaka sprememba, izpis..... Bo itaka stala naslednjih 20 evrov. Izpis in kuverta z znamko pa pol evra.

Saj vem KDD, banke BPH iscejo nafine kako na lahek/obvezen nacin priti do mio zneskov od državljanov (za "nic" dela)

Aja tvojega olbljubljenega zs se nisem prejel.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
ksz

Koliko je sploh vredna delnica Hranilnica Lon d.d. Knjigovodska vrednost na 31.12.2015 naj bi bila 260,31€ Imamo pa jih 27 kom ? Kdo bi to sploh kupil . Verjetno se splača to prenest na TR in čakat na boljše čase ?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
"Kdo bi to sploh kupil" je osnovno vprašanje. Cena je potem stvar pogajanj.
Oni ne smejo dokupovati.
Pripravlja se nova dokapitalizacija, če bo takrat kašen velik uletel, bo morda kupil vse kar je na trgu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sem ravno dovolj mlad da sem ujel komedijo s certifikati. In se pravočasno znebil nepotrebne lastnine (nije žvaka za seljaka).
Hja, eni smo iz tega potegnili veliko
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Za take primere ko imajo ljudje nekaj delnic ima Ilirika pravo rešitev. Imajo mislim, da neki novi sklad ali dva kamor boš lahko "prodal" katerekoli svoje delnice, v zameno pa boš imel v lasti VEP tega sklada.

To velja za zdrava podjetja. Težavna, problematična podjetja sem not ne spadajo Primer mama ma delnice Vipa Holding, podjetje je v likvidaciji (na papirju piše VIPA HOLDING v likvidaciji) in ni variante da ti jih vzamejo.

Če se jim odpoveš te to stane 3 € (overovitev na upravni enoti), ležarino na sodišču NAJ BI plačevala država in sicer za do vrednosti 100 €. naj bi je z veliko napisan, ker je takih primerkov največ ni ker mirkotova gostoljubnost zna postati negostoljubna. V tem primeru bo treba seči v žep in plačevat ležerino, in sicer če se n emotm 0,15% vrednosti na leto

PS to kar sm napisal so mi na Iliriki povedli dans zjutraj

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sem ravno dovolj mlad da sem ujel komedijo s certifikati. In se pravočasno znebil nepotrebne lastnine (nije žvaka za seljaka).
wink-1.gif

notranje info?
wink-1.gif

ker "navadnim" so tupili da bojo certifikati propadli, ko so vse vložioi v razne aktive, so pa posvečeni začeli vlagati v taprave firme ala petrol....

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
wink-1.gif

notranje info?
wink-1.gif

ker "navadnim" so tupili da bojo certifikati propadli, ko so vse vložioi v razne aktive, so pa posvečeni začeli vlagati v taprave firme ala petrol....

Če ima kdo voljo in podatke, kaj pomeni, če odprem trgovalni račun pri NLB, prenesem vse svoje delnice iz KDD tja, jih do konca tega leta tudi prodam in takoj zaprem trgovalni račun? Pa tiste, ki niso nič vredne, še podarim. Stroški so odprtje, nekaj stroški transakcije prodaje, zaprtje?

NLB bi pa zato, ker (optimistično) mislim, da bi kar z veljavnim digitalnim certifikatom oziroma elektronsko naredil vse to (sanja svinja kukuruz?)

Jernej

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Ne vem če boš lahko kar preko klika vse urejal, mislim da ne, so pa relativno ugodni in imajo, če se ne motim, v ponudbi prav tak paket - vse naenkrat - odpiranje - prenos - prodaja - zapiranje. Je pa verjetno pomembno katere papirje imaš oz. če so na borzi oz če je sploh povpraševanje po njih..

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
A je kdo tukaj že raziskal kam se jih najbolj splača prenesti? Sem dobil od Ilirike ponudbo za brezplačen prenos in brez ostalih stroškov v letošnjem letu. Ampak gledam bolj dolgoročno, kakšni so letni stroški in provizije pri prodaji teh delnic za različne borznoposredniške hiše?
Do sedaj se nisem kaj dosti ukvarjal s temi delnicami edino nakazila dividend sem prekontroliral vsako leto.
Saj vem lahko bi sam...ampak če je že kdo raziskal bi pa tud prav prišlo
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
wink-1.gif

notranje info?
wink-1.gif

Nič info. Pač vloženo v Lek, Krko, Lesnino, ter še par malenkosti

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
A je kdo tukaj že raziskal kam se jih najbolj splača prenesti? Sem dobil od Ilirike ponudbo za brezplačen prenos in brez ostalih stroškov v letošnjem letu. Ampak gledam bolj dolgoročno, kakšni so letni stroški in provizije pri prodaji teh delnic za različne borznoposredniške hiše?
Do sedaj se nisem kaj dosti ukvarjal s temi delnicami edino nakazila dividend sem prekontroliral vsako leto.
Saj vem lahko bi sam...ampak če je že kdo raziskal bi pa tud prav prišlo
wink-1.gif

Bližje kot bo dan D, bolj se bodo pogoji spreminjal. Tko, da tist k je pred 1mescom delal primerjavo, ni nujno, da je danes še vedno enaka. Tako sem sam opazil.
Sam sem dal na iliriko, ker je bilo letos brez stroškov. Za drugo leto, pa sem potem videl, da niso najcenejši. Ampak ne verjamem, da bodo res vsi obdržal tako nizke cene...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.772
6.761
113
pri taščici
Predstavnik ZPS pa po tv govori, da od 13 BPH ki senukvarjajo s tem, samo 4 BPH upoštevajo pravila. Če sem ga prav razumel, BPH ne bi smele zaracunati prenosa iz KDD. Odpiranje in vodenje računovodstva a ter prodajo pa ja. Da ne bo nesporazuma, da hočem da to zastonj naredijo.
Še pa obračajo lepi denarci v tem.
BPH bodo v naslednjih dveh mesecih na račun tega zaslužile nekaj mio.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
No ko sem sam bil na tem te firme niso ponujale možnosti vloge certifikata. Ponujale pa so razne aktive, merkate ipd... po kao roku, da bodo certifikati propadli pa so začele vabiti bolj stoječe firme.

pa. disclaimer. Fotr je delal na ptt/pošti, bila je kao šansa in je dal vse certifikate v telekom, tudi naše. Pa so vzeli samo niegove kot "zaposlenega", ostale pa vrnili.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ... saj prenos iz KDD in odpiranje trgovalnega računa pri NLB je poceni (sem šel preverit), ampak samo za enkraten posel prodaje nekih brezveznih delnic bi jaz moral DOPLAČATI 11 EUR, žena pa 19 EUR.
Glede ležarine mi je pa svetovalka rekla da bo res določeno periodo to država plačevala (boš lahko delnice potegnil nazaj), po vsej verjetnosti pa bo potem ob transakciji poračunala ležarino...
Dajte preverit raje ali se sploh splača odpirati račun in plačevati stroške ali je bolje da vse skupaj podarite...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj

Bližje kot bo dan D, bolj se bodo pogoji spreminjal. Tko, da tist k je pred 1mescom delal primerjavo, ni nujno, da je danes še vedno enaka. Tako sem sam opazil.
Sam sem dal na iliriko, ker je bilo letos brez stroškov. Za drugo leto, pa sem potem videl, da niso najcenejši. Ampak ne verjamem, da bodo res vsi obdržal tako nizke cene...

[/QUOTE]

Sem klical na Iliriko. Prenos in ostalo letos brezplačno. Stroški vodenja naselednje leto 20€ + 2,5€ na vsakih 10.000€ če sem razumel ,pravilno. Provizija pri prodaji 1%. Bom še NLB poklical za primerjavo ko imam ravno tam TR.
Samo nihče ti ne garantira da bo naslednjih 10 let enako in lahko spreminjajo pogoje in provizije po mili volji.
.