opustitev vrednostnih papirjev

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
gre za enostransko spremembo pogojev, ki med drugim razlastijo lastnika, ker pač zaseba lastnina pri nas nima veljave je tako kot je.
ne parkirat brezplačno sosedovega traktorja pod kozolec če se imaš namen čez čas premislit in enostransko razdret pogodbo.
tu ne gre za storitev ki jo lahko nehaš opravljat ampak lastnino.

Ni res, gre za storitev: hranjenje delnic. Če ne plačaš, pa, pa delnice.
Če ti jaz dovolim pri meni doma zastonj parkirat, pa čez 1 leto spremenim pogoje in ti povem da ali plačuj parkirnino, ali umakni avto, boš težil, da se tega ne sme naredit? Če hišo prodam, pa ti novi lastnik ne pusti več parkirat, boš tudi cvilil? Storitev je bila, zdaj je ni več. Prilagodi se.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Kaj a ni šlo al kako?

Pomoje boš moral pred parlament da zaščitite malega (dementnega) človeka, ki mu hočejo barabe podržavit delnice (nove24tv).
hysterical-1.gif

Vmes pa iščite delnice, če jih na KDD ne boš dobil, probaj še pri mesarju ali frizerju. Mogoče bodo tam v zamrzovalniku.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
ti povem da ali plačuj parkirnino, ali umakni avto, boš težil, da se tega ne sme naredit? Če hišo prodam, pa ti novi lastnik ne pusti več parkirat, boš tudi cvilil? Storitev je bila, zdaj je ni več. Prilagodi se.
V bistvu se pri nas nihče ne teži, v tujini pa, ker ima lastnina malo drugačno vrednost. Pri nas lahko primerjaš s stanovanjsko pravico. Pri prodaji hiše namreč najemnika ne smeš vržt ven, če sam noče it.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Da ne boš na splošno o tujini, ker je lahko to Nemčija ali Etiopija. Katere države zastonj vodijo račune VP?

Do takrat pa lahko o tujini bluzimo na splošno dalje dalje. Samo pri nas se nekoga, ki noče dat metra vrtička 30 let milo prosi naj spoka, da bodo lahko naredili novo cesto. In jo potem res dobimo čez 20 let, potem ko 16 dedičev umre, in po tistem ko se je z zadnjim dedičem država 15 let tožarila. V tako opevani tvoji tujini (kjer je privat lastnina sveta) imaš eno možnost, danes ti ponudijo odkupnino, do jutri se odloči, pojutrišnjem asfaltiramo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Sem nanistem kot avtor. Nekaj delnic ksfr bi se moral imeti, katerih se ze pred leti ni splačalo prodati, ker bi bili stroski s prodajo vecji od prodajne cene.
Kakor je prislo, tako bo šlo. (certifikati). Sem že odpisal. Vazno da imajo na kdd mastne place. Saj obcasno jih vlacijo po medijih.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Kot vodijo podjetja evidenco zaposlenih ali družbenikov v d.o.o., d.n.o., kd... bi lahko vodilo tudi evidenco delničarjev s številom delnic. Ko jih nekdo želi prodati, pa se iz evidence d.d. prenesejo na trgovalni račun,..

Možnosti je torej ogromno, če le države ne bi vodili komunisteki katerim vzor so komunisti. Da pa je laž in kraja osnovno vodilo komunistov, pa komunisteki veste bolj kot to vedo normalni.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:.. V tako opevani tvoji tujini (kjer je privat lastnina sveta) imaš eno možnost, danes ti ponudijo odkupnino, do jutri se odloči, pojutrišnjem asfaltiramo.

Verjetno si milil na kaj takšnega
evil.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Za take primere ko imajo ljudje nekaj delnic ima Ilirika pravo rešitev. Imajo mislim, da neki novi sklad ali dva kamor boš lahko "prodal" katerekoli svoje delnice, v zameno pa boš imel v lasti VEP tega sklada. V tem primeru ni potrebe po trgovalnem računu in kolikor so mi pred meseci razlagali ti ne bodo računali stroškov če boš dovolj let v skladu.
V glavnem cool rešitev kolikor sem razumel. Pozanimajte se malo o tem v njihovih enotah so jih zdaj nekaj odprli po Sloveniji.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ponavljam vprašanje: In v čem je razlika?

Ne samo da te je prosila da ga odpelješ, za to da to storiš ti je dala na voljo več kot dovolj časa. Probaj ga parkirat pri kom drugem in poročaj.

In kako lahko delnice parkiram pri kom drugem?

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ne da se mi štet, ampak mislim da je v tej temi že vsaj 20 linkov o tem, skratka odpreš račun pri enem izmed ponudnikov (BPH).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik univerza982 pravi:
Pri pregledu izpiska od KDD sem ugotovil da imam se nekaj delnic od KSFR. Zdej ce jest to prav gledam je danasni tecaj 0,27 e /delnico. Baje s koncem leta KDD ukinja brezplačno vodenje. Če je to že kdo urejal kako to urediti brezplačno, da se znebim tega hudica?
Sem moral dvakrat pomežikniti, da sem videl, da nisem jaz tega napisal.
smile-1.gif
).

V glavnem, jaz sem se sprijaznil, da je zadeva ničvredna in se ne obremenjujem več s tem. Je pa rahlo ironično, kako zdaj Ilirika ponuja ali ustvarja en sklad, ki naj bi bil namenjen za te "delnice" - Modra zvezda ali nekaj takega. Pa saj smo vsi tisti, ki smo certifikate naložili v investicijske sklade (v tem primeru Nika, ki je sprva izgledala precej obetajoče), takrat točno to pričakovali - da bodo postali normalni vzajemni skladi in ne da jih bodo z vseh strani pokradli in osiromašili, zdaj pa na novo kuhajo že pogreto.
smirk-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Da ne boš na splošno o tujini, ker je lahko to Nemčija ali Etiopija. Katere države zastonj vodijo račune VP?
DKB Broker (Nemčija) je bil, ko sem gledal ene dva tedna nazaj, zastonj vodenje... Catch pa je, da ne moreš iz KDD prenesti gor naših v.p. direktno, ampak moraš v vsakem primeru najprej tu odpreti trgovalni račun, pa šele potem lahko preneseš (na poti pa plačaš verjetno kup provizij in drugih nepotreb-nin).

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Saj je logično, sicer bi bil DKB karitas. Ker pa ni karitas, ampak privat firma, ki dela za denar seveda zaračunava vsa naročila. To je tako kot da nudim v parkirni hiši zastonj parkiranje, ampak računam pa vstop in izstop.

Še vedno velja vprašanje, naštej države, ki nudijo zastonj vodenje računov VP.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se pravi je ta modra zvezda "novi kdd" in se samo naredi menjava delnic (tvojih za modre)?
sliši se super, samo dam jajce stran, da bo čez 10let spet ista tema odprta kako je Ilirika ku... in da s tistim delnicam ni nč in, da bi radi da se plača za njih:))

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Pa ne mores tako govoriti o (nekoc?) najbogatejšem slovencu. (da bi ga kar obesil). Tale ksfr mislim da je eden izmed manjsih njegovih grehov.

Nazadnje urejeno: