Včeraj sem skuhal prvo rundo po BIAB metodi. Zanimiva stvar, malo se mi je že vleklo na koncu, ko ni in ni bilo konec
Ampak, lesson learned, logistika se mi je nekako izšla, le vzelo mi je malo dlje kot sem računal. Ravno iz tega naslova imam par vprašanj:
vreča: kupil sem meter blaga - muslin, kot svetovano. Vsel sem tistega ki je bil na uč čimbolj grob (dobil neke 3 bele na izbiro, se mi zdi da nočem, da mi barvo spušča
). Kaj je tista mrežica, ki jo imajo nekatere (kupljene) vreče? Ker, tole se mi zdi da se mi je čisto predolgo odcejalo - nekje pol ure? Je to normalen čas, ali bi se morala zadeva hitreje odtečt?
ker sem se tole nalašč lotil malo bolj "impro", sem imel senzor potopljen kar v pivino (zaprt v silikonski cevki). Plan je upgrade s sondo, ki bo fiksna. Bo tole ok?
klik
... ker vidim, da vas je par naredilo zadevo s črpalko doma, da ne odkrivam tople vode, kako se reče tem fitingom, ki se jih namesti za priklop pumpe na sod? Torej, priklop za cevke... imajo to kje pri nas, ali tujina?