Oprema je v novem stanovanju ali ne?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.809
561
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa papirji, komunalni prispevki, priključki, dovozi, okolica?

Bratranec zida manjšo bajto (po ljubljanski definiciji oddaljenosti "bogu iza leđima") cca 8x6 m, pritličje in prvi štuk, pa je kljub temu, da je parcela "od doma", do notranjega frajha in podnov prišlo vse skupaj že preko 120 jurjev evrov. Še vedno nista vseljena.

Pri meni sta starša začela gradit huh 15 let nazaj in takole na oko je hiša cca 120m2 pojedla čez 300.000€ pa še vedno ni čisto vseljena (mankajo bolj ko ne detajli ala podni in boljše pohištvo) da bi se naredila tako kot se za gre mimogrede še 50.000€.
crazy1.gif
ni več tako kot v starih cajtih kot npr sosed ki je naredil vso hišo s pomočjo sosedov in prijateljev.
Ko smo se eni menil, da bomo šli pleskat sobo k eni prijateljci so vsi sam kolk bo pa to mene stal?
bonk.gif
na koncu sem ostal samo jaz od 3 pobudnikov.
Sej potem smo pomalal sam ni več tistega ej a maš v soboto cajt, da bomo udarniško cegle znosil za mojo bajto? sej bo moja naredila južno, jeszt bom pa gajbe pira dal hladit.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Enim vam je preveč že zase kaj narediti, kaj šele za prijatelja in to, nezaslišano- zastonj, le jedačo in pijačo dobiš
shocked-1.gif

Na srečo so na podeželju še malo složni med sabo in se še danes marsikatera hiša zgradi s pomočjo kolegov in znancev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Glede hrane: v šparu- restavraciji imate obroke po 2 evra
wink-1.gif

Če pa jutranji kruh zvečer ni več dober pa verjamem da je 400 evrov za dva premalo...
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede hrane: v šparu- restavraciji imate obroke po 2 evra
wink-1.gif

Če pa jutranji kruh zvečer ni več dober pa verjamem da je 400 evrov za dva premalo...
wink-1.gif

Ajde napiši mi jedilnik za 23EUR za en teden. Pa da ne bom stradal.

Prosim odgovori, ker očitno poznaš metode. Hvala.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj potem protestiraš Hanziju?
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
wink-1.gif

Ajde napiši mi jedilnik za 23EUR za en teden. Pa da ne bom stradal.

Prosim odgovori, ker očitno poznaš metode. Hvala.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pisal sem že prej kritiko na nekoga, ki je rekel, da je mogoče z 200 EUR na mesec za 2 živeti.

Sem mislil, da pada ta kritika s 400 EUR name. Sem napisal, da je nekje normalno 400EUR za 2 na mesec, pa še to ni luksuz, ampak je potrebno gledati kaj ješ in kje kupuješ.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da je oni mislil na enega za 200 evrov. Kar se da čisto lepo živeti, pa ni treba zaradi tega kupovati v Hoferjih. Osebno pokurim ene 200 evrov za hrano, je pa res, da po gostilnah ne hodim kaj dosti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mislim, da je oni mislil na enega za 200 evrov. Kar se da čisto lepo živeti, pa ni treba zaradi tega kupovati v Hoferjih. Osebno pokurim ene 200 evrov za hrano, je pa res, da po gostilnah ne hodim kaj dosti.

Kolko pa daješ za kosilo med šihtom?
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V gostilni je malica dobre 4 evre. Ampak ker je zraven ena ogromna trgovina (pravzaprav dve), je tam še vse ceneje. Sendviči, solate, toploteka itd. Za malico čisto dovolj, se doma že kaj bolj konkretnega (in seveda precej boljšega) naredi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jeba je tale hrana, resno.
crazy1.gif
Če daš dobre 4 evre za malico, ti ostane dobra 2 evra za zajtrk in večerjo, če hočeš zapravit 200 na mesec na osebo.

Na sendvičih bit cele dneve pa tudi ne gre.
smile-1.gif

Če pa hočeš živet zdravo, brez junk fooda, z rednimi solatami in sadjem, si pa "najebal".
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Malica je v povprečju 20x na mesec, ne 30x. Pa kot pravim, redko malicam v gostilnah, je lahko 300 gramski sendvič, nabasan z mesom in zelenjavo čisto dovolj za med šihtom, pod pogojem, da fruštek ni sestavljen samo iz kofeta in čika, kot dela to preveč ljudi. 200 € je dovolj na osebo na mesec, pa če si vsak dan skuhaš en konkreten topel obrok (to pa spet ni Pogrej in pojej).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj

Ravno zaradi LOKACIJE.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.012
6.193
113
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Se dogovarjamo o nakupu tam, in noter nebo ničesar. Sicer pa v katerih blokih pa je?
confused-1.gif

Noter dobiš pol manj kot je recimo v kakem apartmaju na morju. Torej odmisli kavč in mizo ter omarce.
Dobiš kuhinjo (ali pa tudi ne) in pa kopalnico brez pralnega.

Prodajali bodo v 3 varjantah, nič opremljeno, polovička in polno. Razlika naj bi bila 20 jurčkov od O-1. (samo so še pol velikosti ipd,...)
Je miljon varjant in dogovorov. Sicer pa vedno bolj opuščamo zadevo, ker bodo tam velike poporodne težave, slišana insajderska
info. zaradi prehitre gradnje ipd, za gradnjo se bi naj uporabljal nek madžarski cement al karkoli so mi že pravli. Govorim kaj mi je
blo rečeno, točnih info. nevem ker nisem jaz gradil, so nam pa o tem govorili ljudje "pri koritu"....
Za 20 jurjev si pa sam opremim stanovanje tako da te obrne.

Malcom, za 20 jurjev ni šans, da opremiš stanovanje s kakovostnim pohištvom "da te obrne". Še za povprečno bo vse skupaj malo. Samo za kuhinjo "da te obrne" daš takoj 10.000 €, spalnica je takoj 8.000 €, da ne govorimo za ostalo. Pa ne govorimo o nekih Rolf Benzih, da bo jasno.

Eh... Jaz sem dal za kuhinjo 6k pa je zelo dobra in ne najcenejši rang. Za spalnico 3,5k pa je bila med dražjimi v Rutarju (ne v Dipotu). Pa tudi rek da "dražje/lepše kot je, boljše je" sploh ne drži. Kar kmalu se izkaže da supedrduper sijajno pohištvo z XY oblikami in starwars osvetlitvami sploh ni praktično, prekleto težko za vzdrževanje, in na koncu nimaš od njega nič druga kot izgled na daleč od blizi si ga pa sploh ne upoaš pogledat..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.012
6.193
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj

Ravno zaradi LOKACIJE.

Pa lahko je lokacija bilokje v LJ, pa magari da je na Dunaju, pa ne kupim te pasje ute.

Raje 20km stran od mesta, pa imam bajtico, kjer si lahko vsak vikend čevape pečem, ne pa garsonjera, kjer še prdnit nebi upal, v strahu da se zadušim.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif

crazy1.gif

Ravno zaradi LOKACIJE.

Pa lahko je lokacija bilokje v LJ, pa magari da je na Dunaju, pa ne kupim te pasje ute.

Raje 20km stran od mesta, pa imam bajtico, kjer si lahko vsak vikend čevape pečem, ne pa garsonjera, kjer še prdnit nebi upal, v strahu da se zadušim.

Saj te nihče ne prepričuje, da kupi "pasjo uto". Ti kar bodi 20 km iz mesta, peči čevpčiče, imej (po možnosti preveliko) hišo in živi podeželjski lajf. Saj je lepo tam. Ampak prosim, ne bodi tako budalo in druge šlataj za čelo, če živijo v Ljubljani. Sem živel včasih nekaj km ven iz mesta, pa mi je "pasja uta" v Ljubljani vseeno boljša izbira.

Neumni ljudje ponavadi ne vedo, da so neumni. Nasprotno, vsi drugi se jim zdijo neumni. Vsaka podobnost z MrDaco-m je seveda stvar naključja.