Oprema je v novem stanovanju ali ne?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
No sej to je kr precej znano da so tam šalabajzarski projekt nardili ja. Finta je v tem, da je že nevem kdaj zmanjkalo denarja za gradnjo in so stavbe nekaj časa stale v popolnoma surovem stanju. In če se ne motim so potem to neki tuji vlagatelji dokončali projekt, ki pa je spet bil končal v hitrem času. Zaj pa se stanovanja prodajajo itak samo zaradi velike reklame Radia City.

Kar pa se meni zdi totalno butasto pa je stavek iz reklame Radia City, ko pravijo, da je to najbolj zaželjena lokacija v MB. To velja samo za stolpnice nad 5. nadstropjem. Ostali niti ne vidijo čez sosednje bloke. Mislim, da bo še kr nekaj časa najbolj zaželjena lokacija pod Pohorjem.

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
....kjer je cena vsaj dvakrat višja
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.
isto je stanovanjski sklad LJ naredil stanovanja slabe kvalitete ( nekje v časopisu je pisalo), da se na stenah nabira plesen, stene so črne, stanovanje se ne segreje nad 17°C,...

potem so se pa zgovarjali da se prostori ne zračijo dovolj,..

njim se gre samo da prodajo stanovanja oz. dajo v najem , kakšna pa je kvaliteta pa njih to ne zanima.
potem pa plačuj kredit za stanovanje 30let in živi v takni bedi.
crazy1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
No sej to je kr precej znano da so tam šalabajzarski projekt nardili ja. Finta je v tem, da je že nevem kdaj zmanjkalo denarja za gradnjo in so stavbe nekaj časa stale v popolnoma surovem stanju. In če se ne motim so potem to neki tuji vlagatelji dokončali projekt, ki pa je spet bil končal v hitrem času. Zaj pa se stanovanja prodajajo itak samo zaradi velike reklame Radia City.

Kar pa se meni zdi totalno butasto pa je stavek iz reklame Radia City, ko pravijo, da je to najbolj zaželjena lokacija v MB. To velja samo za stolpnice nad 5. nadstropjem. Ostali niti ne vidijo čez sosednje bloke. Mislim, da bo še kr nekaj časa najbolj zaželjena lokacija pod Pohorjem.

Najbolj zaželena lokacija v Mariboru
hysterical-1.gif
Sem lani preko študenta delal za enega od podizvajalcev pa mi je že takrat pravil da imajo probleme, da ne morejo prodati ker prodajajo po cenah kot da so stanovanja zlata.

Pod pohorjem, ja to je pa druga zgodba, meni je tudi zelo všeč tam, čeprav so pa cene res adijo.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Jaz mam nekak obcutek, da bo tukaj novi MB geto. Ker sam nekaj kupujem (naslednje leto), sem malo zbiral informacije o teh stolpnicah. Nasel sem eno zanimivo temo (spodaj link). Kdo ima cas naj prebere. Predsvsem je zanimiva za tiste, ki kupujete.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=575752

Ko so projket startali (ko je lastnik se bil konstruktor), so cele bile ful napihnjene. Seveda po teh cenah niso prodali 0 (dobesedno 0). Zaceli so iskat kupca, ki bi kupil vse. Najprej so se dogovarjali z Avstrijci, ki so misli kupit in potem dajat le v najem. Ker pa je prinas podnajemnik zasciten in ga ne mores postavit na cesto ce ne placuje, so si seveda premislili. Sami (konstruktor) so nekako govorili, da ce cena m2 ni okoli 1600-1800 je izguba. Ko so zdaj vse skupaj prodali "AVKju"pa se naenkrat lahko prodajajo za 1200.

Ce smo odkriti je ta park prej, kot zazeljena lokacija bol nezazeljena lokacija
smile-1.gif
V tujini se ljudje bolj kot ne izogibajo stolpnicam in taksnim mravljscem (najvec kriminala itd...)

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
tudi meni se čisto enako zdi. Ker če so par ulic naprej stolpnice leglo đankijev, kjer ima vsak blok svojega dilerja, nevem zakaj bi tukaj bilo drugače. Najbolj zaželjena lokacija ja, nevem od kot se jim jemljejo take
stupid-1.gif
že od začetka je bila reklama malo čudna. Tistih 50 dreves, ki predstavlja betnavski gozd, so napihovali do amena, da pa je pohorje 500m naprej pa z besedo ne

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Mene pa rezjezi ta postavitev. Npr. dvosobno stanovanje ima jedilnico, sobo in kuhnjo v enem. To pomeni da ne moreš imet postavitve, da imaš dnevni prostor in spalnico, kot en prostor, tam kjer je pa splanica mišljena pa da imaš otroško sobo. Se pravi si obsojen da otrok spi do neskončnosti s teboj v spalnici.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
en al da bloka sta se posedala že med gradnjo... tolk v vednost, potem so baje to sanirali... v glavnem... zanimiv bi bil mogoce en tak blok, tako pa so naredli betonsko junglo... boste mel pa dilerje blizu
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Ja tile bloki stojijo na vodovarstvenem območju !!! Bravo občina, bravo svetniki, bravo investitorji !! Zato so/se bodo posedali. Kako so to kao sanirali me pa res zanima.

Drugače je pa res, da se v takih stolpnicah vedno začne zbirat mafija. Če ne druga se skupaj najdejo "najjaæi" pubeci ustavrijo tolpo, nato pa ostrahujejo ostale otroke. Ne bi si želel da bi moj otrok bival v takem okolju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Kaj bodo sanirali posedanje, vsi bloki bodo živeli od turizma... kar naenkrat bo Betnava bolj znana kot stolp v Pisi, poleg tega boš pa še vso mogočo drgo dobil na kupu in ne bo treba hoditi na nizozemsko

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
oddali stanovanje, 37500 balonov, LOL kaki mali so morali bit, kao.. Dobro en je priso do poceni stanovanja za 5 € na mesec za 5 let, me zanima kaj bo potem, kredit na 40 let hahaha...

v glavnem, zdej lahko normalno dalje zivite.

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Hmm....ko malo tak berem, me kar malo razjezi...

Pa res proti pohorju stane par let staro stanovanje dobrih 100k eur...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mene pa rezjezi ta postavitev. Npr. dvosobno stanovanje ima jedilnico, sobo in kuhnjo v enem. To pomeni da ne moreš imet postavitve, da imaš dnevni prostor in spalnico, kot en prostor, tam kjer je pa splanica mišljena pa da imaš otroško sobo. Se pravi si obsojen da otrok spi do neskončnosti s teboj v spalnici.

na "zalost" je vecina novih stanovanij taksna. Ce zelis imet loceno spalnico in otrosko sobo, moras kupit vsaj 2.5 sobno.
2 sobno je "vedno" (dnevna+kuhna+jedilnica), spalnica. Je pa zaradi tega velika dnevna, posledicno vecja kvadratura in vecja cena.

Ja pa za pricakovat ,da ce bodo tukaj stanovanja davala v najem, bo tukaj zivela MB smetana, NOT.
Glede dilerjev in ostalega... ce je drugje tako, zakaj bi tukaj bila izjema ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
"elita" pa ta stran drave ne gre skupaj, nikoli ni šlo. razen pod pohorjem

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ta balkanski način opisovanja stanovanj se mora nehat. V bolj razvitih državah imajo lep način označevanja, in sicer št.spalnic/št.kopalnic (# bedrooms / # baths). To pa zato, ker je logično da bo melo stanovanje kuhno in dnevno sobo (skup ali posebej) in jim taki 20m2 čebelnjaki, katerim tukaj nekateri pravijo stanovanja, sploh znani niso.

Pri nas še vedno nategujejo in prodajajo garsonjere kot 1 sobna, 1 sobna kot 2 sobna itd, da ne rečem da pod kvadraturo dajo vse od shrambe naprej. Tako imaš npr. v Celovških dvorih neko 45m2 enosobno stanovanje. Človek bi si mislil, da je to super prostorno. Potem pa vidi tloris in opazi, da je to garsonjera, in je 15m2 shrambe, kar pomeni da se prodaja 30m2 garsonjera.
Primeri za nejeverneže:
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4584
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4569
http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4213

V zahodnih državah bi temu rekl 0-bedroom apartment, oziroma po domače, drek. 45m2 tega dreka prodajajo za ~130.000€, kar znese 3000€/m2, kar pomeni da plačaš samo za shrambo blizu 50.000€. Sramota, da ni večje. Kdor kaj takega kupi mu res manjka par koles v glavi. Seveda potem naplatiš še za "garažo", ki to sploh ni. V podzenih parkirnih hišah se dogaja dosti kraj.

Ampak škoda sploh zgubljat besed, to je balkan in balkan bo ostal.

Nazadnje urejeno:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Sploh nisem gledal cen LJ in okolica, samo to pa je res podn
frown-1.gif

~130k € za drek dobesedno. ko sem prvo prebral sem mislo, da davajo to v najem za 130€
smile-1.gif

Kako si lahko ena povprecna mlada druina kupi spodobno stanovanje, ce ima mesecno ~1600€ neto dohodka.
Zapufajo se za 30 let s tem da otroci spijo v shrambi ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Živijo pri starših do konca svojih dni
tongue-1.gif

Če plačuješ najemnino enih 300€ za najemnino in si delavec, ti nič več ne ostane, pa še stanovanje ni tvoje. Kupit pa ga ne moreš, ker ti nihče ne bo dal takega kredita na eno 500€ delavsko plačo.