Oprema je v novem stanovanju ali ne?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
seveda, za vikende je pa post..

jest moras 5 krat na dan za zdravo prehrano, s tem ne mislim da se naziras, ampak da normalno ješ.. v glavnem, kr šparajte na hrani, ... pacijenti..

poznam osebe, 30 let sparali na hrani, da je potem padel novi A hahaha, tudi to je sparanje.
evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Se dogovarjamo o nakupu tam, in noter nebo ničesar. Sicer pa v katerih blokih pa je?
confused-1.gif

Noter dobiš pol manj kot je recimo v kakem apartmaju na morju. Torej odmisli kavč in mizo ter omarce.
Dobiš kuhinjo (ali pa tudi ne) in pa kopalnico brez pralnega.

Prodajali bodo v 3 varjantah, nič opremljeno, polovička in polno. Razlika naj bi bila 20 jurčkov od O-1. (samo so še pol velikosti ipd,...)
Je miljon varjant in dogovorov. Sicer pa vedno bolj opuščamo zadevo, ker bodo tam velike poporodne težave, slišana insajderska
info. zaradi prehitre gradnje ipd, za gradnjo se bi naj uporabljal nek madžarski cement al karkoli so mi že pravli. Govorim kaj mi je
blo rečeno, točnih info. nevem ker nisem jaz gradil, so nam pa o tem govorili ljudje "pri koritu"....
Za 20 jurjev si pa sam opremim stanovanje tako da te obrne.

Malcom, za 20 jurjev ni šans, da opremiš stanovanje s kakovostnim pohištvom "da te obrne". Še za povprečno bo vse skupaj malo. Samo za kuhinjo "da te obrne" daš takoj 10.000 €, spalnica je takoj 8.000 €, da ne govorimo za ostalo. Pa ne govorimo o nekih Rolf Benzih, da bo jasno.

Eh... Jaz sem dal za kuhinjo 6k pa je zelo dobra in ne najcenejši rang. Za spalnico 3,5k pa je bila med dražjimi v Rutarju (ne v Dipotu). Pa tudi rek da "dražje/lepše kot je, boljše je" sploh ne drži. Kar kmalu se izkaže da supedrduper sijajno pohištvo z XY oblikami in starwars osvetlitvami sploh ni praktično, prekleto težko za vzdrževanje, in na koncu nimaš od njega nič druga kot izgled na daleč od blizi si ga pa sploh ne upoaš pogledat..

Imaš v bistvu čisto prav. Da se kupit solidno pohištvo za ne preveč denarja, ne bo pa delovalo tako, da boš "dol padel" (malcomx). Ampak, če hočeš pa uporabno zadevo in dobrega izgleda, po možnosti podpisano, so pa cene vrtoglave. Umetnost je stanovanje opremiti, da je skladno in ni krneki. In ne, ni vse, kar je lepo tudi neuporabno. Kje si to slišal? Pri predsodku o lepih in neumnih in grdih in pametnih ženskah? Come on!

BTW: v Rutarju nisem videl že dolgo stvari, ki bi jo imel doma, Izjema je seveda pohištvo v najvišjem nadstropju. Ampak tam boš za navadno klubsko mizico odštel jurja.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.012
6.193
113
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj

Ravno zaradi LOKACIJE.

Pa lahko je lokacija bilokje v LJ, pa magari da je na Dunaju, pa ne kupim te pasje ute.

Raje 20km stran od mesta, pa imam bajtico, kjer si lahko vsak vikend čevape pečem, ne pa garsonjera, kjer še prdnit nebi upal, v strahu da se zadušim.

Saj te nihče ne prepričuje, da kupi "pasjo uto". Ti kar bodi 20 km iz mesta, peči čevpčiče, imej (po možnosti preveliko) hišo in živi podeželjski lajf. Saj je lepo tam. Ampak prosim, ne bodi tako budalo in druge šlataj za čelo, če živijo v Ljubljani. Sem živel včasih nekaj km ven iz mesta, pa mi je "pasja uta" v Ljubljani vseeno boljša izbira.

Neumni ljudje ponavadi ne vedo, da so neumni. Nasprotno, vsi drugi se jim zdijo neumni. Vsaka podobnost z MrDaco-m je seveda stvar naključja.

Glej 30 let sem živel v centru mesta in vem kakšna je tam kvaliteta življenja. Sedaj sem samo 15 km iz centra in vem da je bajka. Zanimivo pa da za pot do službe porabim enak čas kot prej. Ostalih kvalitet ti pa nebom razlagal, ker vidim da nima smisla.

Seveda obstajajo ljudje, ki imajo tempo življenja tak, da zaradi službe in karirere ne rabijo druga kot štedilnik za kafe in posteljo za prespat, ostali del življenja se jim odvija vsepovsod drugod kot pa v stanovanju.

To da pa sem neumen, pa naj presojajo drugi, ki so za to malo bolj usposobljeni in plačani za to.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Citat:
BTW: v Rutarju nisem videl že dolgo stvari, ki bi jo imel doma, Izjema je seveda pohištvo v najvišjem nadstropju. Ampak tam boš za navadno klubsko mizico odštel jurja.

Zgornji štuk Rutarja je samo nateg....nama so dal predračun za sedežno 12k€, pol pa popusta kao 4k€,..se nama je vseeno zdelo malo preveč, ker za ta denar dobiš že kako ne noname sedežno, nakar prejšnji teden vidiva to "najino" sedežno v katalogu znižano iz 5k€ na 4k€
bonk.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Drugič napiši svoje mnenje malo bolj "user friendly" in bo vse OK. Če pa provociraš, pričakuj ustrezen odgovor nazaj.

Človeka ponavadi sodiš po njegovih dejanjih, na alterju torej po tem, kar je napisal in kako je napisal. In tukaj jaz lahko presojam o nekom, o tvojem poklicu pač ne.
wink-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja,...prej nisem kupovala opreme za stanovanje, ampak je bil po meri narejen, zdej, ko pa so v igri trgovine, pa šele dobivam tovrstne izkušnje,...in ja, Rutar me ne vidi več
crazy1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Citat:

Zgornji štuk Rutarja je samo nateg....nama so dal predračun za sedežno 12k€, pol pa popusta kao 4k€,..se nama je vseeno zdelo malo preveč, ker za ta denar dobiš že kako ne noname sedežno, nakar prejšnji teden vidiva to "najino" sedežno v katalogu znižano iz 5k€ na 4k€
bonk.gif

Mislim, da se nisva razumela. Povedati sem hotel samo, da pohištvo v najvišjem štuku se mi pač dopade. Se strinjam, stran od Rutarja. Podpisano opremo ponavadi kupuješ direktno pri dealerju.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja zgleda pa lepo ja,...razumela se itak nisva najbolje, ker mi pritisk dvigne že to, da samo preberem besedico Rutar...pa sm se mogla izkašljat
redface-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
12k za sedežno? Dobiš nov avto za ta denar.
hysterical-1.gif
Tudi 8k je preveč.

Glede spalnice mi pa niso jasni tisti, ki dajo samo na izgled. Da bodo ja najlepše možne omare, ukrivljeno ogledalo, stenske lučke...ne vem kaj še. Potem imata pa jogi za 50EUR.
bonk.gif

Raje dam za jogi 300-400 EUR x 2, kot pa da se preseravam pri dekoracijskih elementih. Obiske pa ja verjetno ne boš tlačil v spalnico....razen, če si samski.
evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
hysterical-1.gif
Tudi 8k je preveč.

Glede spalnice mi pa niso jasni tisti, ki dajo samo na izgled. Da bodo ja najlepše možne omare, ukrivljeno ogledalo, stenske lučke...ne vem kaj še. Potem imata pa jogi za 50EUR.
bonk.gif

Raje dam za jogi 300-400 EUR x 2, kot pa da se preseravam pri dekoracijskih elementih. Obiske pa ja verjetno ne boš tlačil v spalnico....razen, če si samski.
evil.gif

Oprosti, ampak a ti misliš da so nek mainstream taki, ki kupijo drago spalnico, potem pa jogi za 50 € ?! Ne s takimi no. Spet predsodki in zgodbe iz vicev.

Dodano:

Ja pohištvo stane. Podobno kot avtomobili. Imaš Cliota za 7.990 € in imaš Audi, Mercedes, in ostalo za ceno katerega kupiš stanovanje. Ampak ne, to je pa čisto sprejemljivo. Predrag avto, to je čisto racionalen nakup.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
v spalnici mora biti samo dober jogi pa ogledalo, da se gledaš ko nabijaš...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
hysterical-1.gif
Tudi 8k je preveč.

bonk.gif

evil.gif

Oprosti, ampak a ti misliš da so nek mainstream taki, ki kupijo drago spalnico, potem pa jogi za 50 € ?! Ne s takimi no. Spet predsodki in zgodbe iz vicev.

Dodano:

Ja pohištvo stane. Podobno kot avtomobili. Imaš Cliota za 7.990 € in imaš Audi, Mercedes, in ostalo za ceno katerega kupiš stanovanje. Ampak ne, to je pa čisto sprejemljivo. Predrag avto, to je čisto racionalen nakup.
stupid-1.gif

Samo ti pa moraš imeti neke psihološke motnje, da se počutiš tako ogroženega. Post sploh ni letel nate, če pa si se prebral v njem, je tvoj problem.

Meni se zdi bizarno dati za sedežno 12k EUR, razen če so točno v tej višini moji mesečni neto prihodki, pa se lahko preseravam.

Za jogi pa tudi nisem rekel, da vsi tisti, ki kupujete lepe in drage spalnice, kupujete tudi poceni jogije. Rekel sem, da mi niso jasni tisti, ki bi raje dali več za izgled in prišparali na udobju spanja, kar je poglavitna funkcija spalnice. Če ti tudi misliš, da je potrebno investirati v udobje spanja, v samo ležišče, potem se kvečjemu strinjava. Kajne?
wink-1.gif

+

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
hysterical-1.gif
Tudi 8k je preveč.

bonk.gif

evil.gif

Dodano:

stupid-1.gif

Samo ti pa moraš imeti neke psihološke motnje, da se počutiš tako ogroženega. Post sploh ni letel nate, če pa si se prebral v njem, je tvoj problem.

Meni se zdi bizarno dati za sedežno 12k EUR, razen če so točno v tej višini moji mesečni neto prihodki, pa se lahko preseravam.

Za jogi pa tudi nisem rekel, da vsi tisti, ki kupujete lepe in drage spalnice, kupujete tudi poceni jogije. Rekel sem, da mi niso jasni tisti, ki bi raje dali več za izgled in prišparali na udobju spanja, kar je poglavitna funkcija spalnice. Če ti tudi misliš, da je potrebno investirati v udobje spanja, v samo ležišče, potem se kvečjemu strinjava. Kajne?
wink-1.gif

+

Meni se tudi zdi bizarno plačati za Audija 50.000 € ampak zaradi tega še ne pišem prispevkov na to temo. Vsakemu svoje veselje, nihče ne bo denarja nesel na oni svet.

Kaj je bil pa potem namen tvojega prispevka? Opozoriti na to, da je enkrat se pa to zgodilo, da je nekdo kupil jogi za 50 € in spalnico za 100x toliko?

Se ne počutim nič ogroženega. Pač izmenjujemo mnenja, temu je forum namenjen.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Kaj je bil pa potem namen tvojega prispevka? Opozoriti na to, da je enkrat se pa to zgodilo, da je nekdo kupil jogi za 50 € in spalnico za 100x toliko?

Namen je bil zadeti 11-metrovko z levega vogala dupleške cerkve, medtem ko mi ga vleče novopečena nuna, stoječ na levem kolenu. Kaj pa.

V tej temi nisem nikogar videl napisati, da je pomembno udobje spanja v spalnici. Kvečjemu o nakupu opreme, omar, predalnikov ipd... In ja veliko je takšnih, ki na kvaliteto ležišča niti ne pomislijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
KSZ

No mogoče se je zaradi kakšnega manjkajočega ksz bralo vse skupaj čudno, vendar v mislih sem imel 400 evrov in ne 200. Dvesto za dva pa res ne moreš razmetavat in race futrat v ljubljanici.....

Hmm prejšni teden je imel špar (redko jem tam) pomfri in duinajca za 2 evra! za 3-4 evre se pa že v marsikateri menzi naješ....
Malica v službi: saj ti jo plačajo (vsaj naj bi jo vsem ki so na delovnem mestu). Jaz sem že kar nekaj časa brez tega "dodatka", sedaj je še moja, zato iščem cifro od RK
rolleyes-1.gif