opel kadett 1.6

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Bliža se poletje in kupujem od enga znanca opel kadetta 1.6 cabrio.Avto je na videz dobro ohranjen,
Pa me zanima če si ga je kdo lastil oz. je lastnik takega vozila? izkušnje prosim...
motor, podvozje, .....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Motor 75km ? 75KM je dober, pokuri okrog 7 litrov mešano, malo zamaka olje pri glavi ponavadi kar pri vseh starejših oplih, sem naredil 290.000km s tako mašino brez večjih problemov, samo semeringe sem ene 3x menjal, popravilo je pa poceni. Prva sklopka je bila pa vse.

LP

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Pri meni sicer ni bil cabrio, pa vseeno. Preveri zadnje blatnike in pragove blizu zadnjih koles. Pri Oplih teh letnikov kar pošteno rjavijo.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
prag in blatniki niso tak problem, huje je če rjavi poden.
verjetno ga bom kupil.
a je kakšna varianta da ga registriraš samo za pol leta. ali ga moraš registrirat za celo leto in potem ga odjaviš po pol leta in dobiš zavarovanje in cestni sklad nazaj?
ker pozimi se ne mislim vozit z njim.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kabrio je lahko registriran kot sezonsko vozilo, za kolikor časa hočeš, 3 mesece...pol leta... kot tudi vsak drug avto, le da je pri sezonskem tako, da ni potrebno deponirati tablic ob odjavi ampak te pol leta čakajo. Pri zavarovanju ne napreduješ v premijskih razredih če ni avto registriran 11 mesecev ali več.

Nazadnje urejeno:

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Deli poceni, ubistvu skoraj zastonj ker si skoraj vsi opli teh letnikov delijo praktično vse, samo vseeno ne tega kupovat. Od zunaj mogoče še zgleda, samo ko začneš odstranjevat plastiko in zaščitne obloge pa zacveti slavni oplov rust. Menjava zadnjih obrob je najmanjši problem ... tudi sprednji blatniki načeloma niso krizni, ampak zadnji del okoli luknje za dolivanje bencina, zadnji nosilci, na podnu prerjavi okoli vseh zvarov, na sprednjem delu pa okoli akumulatorja, ter na vseh možnih spojih, predvsem pod koloteki in na začetku A stebričkov.. poleg tega boš imel s streho ZIHER probleme... ne tega kupovat, mam tudi sam opla.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
zdej sem gledal malo tud astre cabrio. kako pa je s tem avtomobilom.'?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Če že kupuješ zgoraj brez potem dodaj par eur in kupi fully loded verzijo (usnje in ostali bonbončki). Itak je to avto za dušo in gole zadeve so bolj žalost na tem področju.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
sedeže si že bom sam dal preobleči v usnje.važno mi je da ni rjavice in da motor deluje ok. ostalo si bom sam porihtal. lcd, ozvočenje ipd...
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Še enkrat: razlika med fully loaded verzijo je ogromna, razlika v ceni rabljenega je par eur in original je original. Meni recimo ne sedejo npr. naknadno stylane stvari, ampak ok. Nekateri tudi kupijo 1.4 astro in potem tlačijo gor spojlerje in ne vem kaj še vse, namesto, da bi takoj kupili gsi verzijo.
Lcdja v cabriu ne rabiš, dajo pripadnice ženskega spola tudi brez tega, čeprav pri Astri to zna bit problem.
grin1.gif