Opel akcija november

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
KSZ

Sem malo gledal po avtonetu...
- pri lizingu brezplačno podaljšanje garancije na 5 let, WTF?
- pri drugi akciji videl, da PODARIJO kasko za avto za 8 LET? WTF? kasko je ja 500 eur letno.

Pa to je vse za lizing, kjer stane astra s 116 KM in avt. klimo 11.990 na lizing, torej bi jo mogli dat dat za 10 ali 11 na keš?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lager, malo buzeriraš, preglej smrtne žrtve v tem letu na Slo cestah, pa napisi spisek vozil v katerih so umrli potniki...pa lahko hitro vzporednice potegneš... vem vsaj za 3 osebke tako iz glave iz crnih kronik, ki so bili povzročitelji z modernimi varnimi avti in so jih odnesli brez hujsih poškodb, soudeleženci v starih avtih pa so pomrli... toliko o tem.

Večina ziher hondašev
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
tisti na ac - trk niti ni bil močan (minimalno razbit espace), fatalno škodo je naredil tovornjak zadaj. Plus vprašanje če so bili privezani, kar je pri trku s tovornjakom skoraj irelevantno.

Heider je zletel s ceste z veliko večjo hitrostjo kot ti, ki so se zabili na AC - arja vas. Pri hitrosti nad 100 km/h te ponavadi tudi velik in in varen avto ne reši, sploh če z glavo zadaneš v kakšne prečke... tako da ne obračaj besed.

pazi to, to lahko ze ugotovis iz naslonjača, ne rabiš bit sodni izvedenec.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Tema je nekam zašla... Mene pa bi tudi zanimalo, koliko približno denarja bi moral človek spraviti skupaj, da bi kupil Zafiro. Saj lahko sam pogledam in povprašam, ampak mogoče bi bila to motivacija za smer vožnje teme.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

- pri drugi akciji videl, da PODARIJO kasko za avto za 8 LET? WTF? kasko je ja 500 eur letno.

Pa to je vse za lizing, kjer stane astra s 116 KM in avt. klimo 11.990 na lizing, torej bi jo mogli dat dat za 10 ali 11 na keš?

LOL , SAM TO LAHKO REČEM.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Na keš te bo prišla ene 13-14 jurjev.
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

LOL , SAM TO LAHKO REČEM.

Lizing je cenej, ker si lahko firme amortizacijo računajo na avto, ker ga imaš "samo" v najemu. To so mene učil v šoli
tongue-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Kolikor sem jaz slišal, je pri Oplu druga zgodba in nima veze z amortizacijo. Pri Oplu lahko že po nekaj tednih odplačaš leasing in je avtomobil takoj tvoj.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Pa to je ravno to. Mati je leta 07 kupila Corso in vse skupaj je CENEJE prišlo, da je vzela nek del na leto dni kredita (ne lizinga), kot pa da bi plačala celega z gotovino. pa smo se doma skoraj skregali in seštejem obroke in vplačan del in je bil manjši. kaj naj zdaj?
In kdo bi razložil tole foro pri oplu?
pa lost1, kaj ti je smešno, moram it oglasa poiskat?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

pa lost1, kaj ti je smešno, moram it oglasa poiskat?

Verjamem da je kasko notri, pa garancija, pa potovanje na bahame...vse je NOTRI, torej malce višja EOM oz. pri nekaterih tudi krepoko višja EOM.

LOL se je navezoval na tvojo idejo o nižji ceni na "keš" . A lizing misls da po obrokih plača ? Vedno je plačano takoj, na kratko zakaj je lizing ceneje, zato ker veliki kupci imajo boljši rabat.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Zdaj točno v podrobnosti ne vem (bo lost po vsej verjetnosti bil bolj natančen), vem pa, da tega popusta ne daje trgovec, ampak leasing hiša. Saj je prodajalec takrat (2007), ko sva s fotrom nabavljala njegovo Astro razložil, kako in kaj, ampak sem pozabil. Je pa popust, vezan na leasing takrat znašal 20% in NI bil enak pri vseh avtohišah. Razpon je bil od 15-20%.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Blizu,ampak narobe.

Primer:
Fabrka odobri dodatni bonus trgovcu v primeru če on proda preko lizinga, lizing se namreč smatra kot "veliki kupec" ker letno kupi tok in tok vozil ( papirnato seveda) .
Torej, če se vozilo proda preko lizinga, trgovec dobi recimo 1000€ nižjo ceno in ga lahko tudi 1.000€ nižje proda. Stevilka variira od modela do modela.

Upam da je sedaj bolj jasno, zakaj neki Joža nemore dobiti avta na keš ceneje,kot pa na minimalno par obrokov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak je to se vedno samo raziskava, ki temelji na domnevah... V realnosti se teorija in praksa precejkrat krizata
smile-1.gif
...
Khm ... Tele raziskave temeljijo na realnih nesrečah ... In ljudje, ki se s tem ukvarjajo, so resni strokovnjaki. Ne kort pri nas in naša statistika.
Teorija in praksa križata? Torej trdiš, da avto z ESP v resnici ni bolj varen?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
:::SJTV1:::
10 airbagov: 1x voznik in 1xsovoznik čelni, 2x prednje stranske zavese (prednja stebrička), 2x sredinska stebrička, 2x zadnja stebrička in 2x bočna sedežna-voznik in sovoznik..Evo ti jih vseh 10.
Pozabi. 2 prednja AB, 2 bočna, 2 zavesi (ena na levi in ena na desni, včasih je dvodelna, včasih ne, vsekakor pa šteje na eni strani ena zavesa, ker je vedno od A do C ali D stebrička). Kje so napisi, je vseeno. Po tvoji logiki ima moj avto 11 airbagov (pa jih je v resnici 7) ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Po raziskavi naj bi število varnostnih pripomočkov prispevalo k hitrejši vožnji. Bral nedolgo nazaj.
Tudi jaz sem že kaj probal, pa je za zdrs bila potrebna dosti višja hitrost, kot neka povprečna hitrost voznikov na tistem odseku. Pa nisem mel ESP-ja in z enim jajčkom ki se ni ravno dobro držal ceste. Tako da mi tole z zdrsom res ne štima. Ne vem, osebno bi bolj pripisal drugim dejavnikom razloge za nesreče...
Po raziskavi naj bi se pri tistih, ki že itak niso gladki, ta hitrost res dvignila. Pri povprečnih voznikih razlike ni.
Vzemi jajček brez ESP, pojdi na prazno AC in pri 130 trzni z volanom (kot to naredi povprečen voznik, ko ga kdo prestraši, ko mu pelje preblizu). Seveda še odregiraj kot povprečen voznik (prepozno in premočno), potem pa poročaj o rezultatu, če boš še mogel. Ali pa pri 90 na navadni cesti trzni, kot da bi zadnji hip zagledal pešca ob cesti.
Da ne govorimo o tem, da se kup voznikov po suhem skozi ovinek pelje 50% počasneje od tega, kolikor je zmožen avto, po mokerem imajo pe le kakih 10% rezerve ...
ESP ne pomaga le, ko si v ovinku prehiter ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne trdim tega... sem pa mnenja, da se ESP pri velikem odstoptku voznikov nikoli ne aktivira... ker vozijo normalno... ESP pri naletih od zadaj, ko zaradi gobcanja po telefonu nekateri pozabijo na to, da je treba bremzat, ne pomaga... ESP v primerih, ce vozijo po nasprotnem pasu tudi ne pomaga... Pomaga le takrat, ko voznik prehitro pridrvi v ovinek in ne obvlada vozila ... pa se takrat ne more prelisicit fizikalnih zakonov ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne trdim tega... sem pa mnenja, da se ESP pri velikem odstoptku voznikov nikoli ne aktivira... ker vozijo normalno... ESP pri naletih od zadaj, ko zaradi gobcanja po telefonu nekateri pozabijo na to, da je treba bremzat, ne pomaga... ESP v primerih, ce vozijo po nasprotnem pasu tudi ne pomaga... Pomaga le takrat, ko voznik prehitro pridrvi v ovinek in ne obvlada vozila ... pa se takrat ne more prelisicit fizikalnih zakonov ...
To je semo del situacij. Nekatere druge sem ti zgoraj opisal. Pa še kopica drugih je, ki niso redke. Mislit si ne moreš, kaj vse povprečni (=neuki) vozniki znajo naredit. Včasih so tudi raziskovalci v varnostnih centrih povsem brez razlage, kako in zakaj jim nekatere stvari ratajo.