Opel akcija november

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pol pa ne grem probat. JE velika verjetnost da se ne bi sprožili.

Obstaja pa verjetnost da se bodo, vendar tudi sam ne bi rad imel te izkušnje. Lahko pa ne delajo že od novega, kaj pa veš
smirk-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
lager, malo buzeriraš, preglej smrtne žrtve v tem letu na Slo cestah, pa napisi spisek vozil v katerih so umrli potniki...pa lahko hitro vzporednice potegneš... vem vsaj za 3 osebke tako iz glave iz crnih kronik, ki so bili povzročitelji z modernimi varnimi avti in so jih odnesli brez hujsih poškodb, soudeleženci v starih avtih pa so pomrli... toliko o tem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Raziskave so jasne: če bi ta hip vsi avto na cestah imeli ESP (recimo spomočjo čarvnije), bi bilo od tega hipa naprej cca 25% manj mrtvih ...
Država se matra, da bi za par % zmanjšala število žrtev, pa troši denar za oglasne kampanje in nevemkajše, čisto preproste stvari, kot zapovedat, da mora imet vsak nov (in rabljen pri nas prvič registriran) avto ESP, ne, tega pa ne znajo. Za airbage velja enako.
Sramota.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Problem je tudi to da ljudje z bolj varnimi avti dobijo boljšo samozavest, in bolj preizkušajo...
Kje jih pa ti pobiraš?
Takšnih je izjemno, izjemno malo. Tako malo, da se tega ne da statistično značilno dokazat. Še tole: en lep kup ljudi sploh ne ve, koliko airbagov ima njihov avto in da ima ESP. Sploh starejših ...

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Pa a se ni že enkrat govorilo nekaj o neki direktivi, da bi vsi avtomobili s prvo registracijo v EU morali biti serijsko opremljeni z ESP-jem?

Edit: že našel...

Citat:
Avtomagazin pravi:
in z ESP-jem mora biti opremljenih le 85 odstotkov prodanih vozil – šele leta 2012 bodo zahtevali, da je ESP obvezno del serijske opreme.

Nazadnje urejeno:

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Že ki toliko kritizirate korejce. i30, 2009 letnik, 1,6 126km, bencina, 10 X AIRBAG, ESP, meglenke zadajspredaj, avt.klima, 16 col 205 gume, feltne, el. pomik vsega, tudi ogledal, usb avtoradio; +nevem še kateri k. zraven, ki jih noben ne rabi
Dobil za 13k €.

Zdaj pa lepo dajajte kontre, da vas vidim.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Že ki toliko kritizirate korejce. i30, 2009 letnik, 1,6 126km, bencina, 10 X AIRBAG
No teh 10 airbagov bi pa red videl.
6 jih je ... Zadnjih bočnih (da bi jih bilo 8) i30 ne pozna, kolenskih tudi ne ... Torej 6.
In tudi i30 nima ESP serijsko v vseh avtih. Sramota.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
lost1 dej kej več povej o tej akciji...
ja odpel se do prodajalca in se pogovori. Ti bi najraje, da te poklice lost po telefonu in podpise pogodbo namesto tebe?! Ze 9 let se avtomobile ne prodaja po objavljenih cenah oz. s 3% popustom na objavljeno ceno. Danes je kao kriza, prihaja nov model, plus Opel skoraj 2m pod zemljo... Meni noben hjundaj salon ni mogel ali hotel zrihtati boljso ceno za identicen i30. Pa sem cisto vesel, ker mi je na testni voznji na i30 crknila komplet osvetljava, od armaturne plosce (stevci (!), radio (!), avt. klima (!)) do zunanjih luci skupaj z zmigavci (!!).
hysterical-1.gif

Ne recem, da bo astra kaj boljsa ampak vsaj obcutek je boljsi
smile-1.gif

Zato pa opel kupuje motorje od hyundaia

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Raziskave so jasne: če bi ta hip vsi avto na cestah imeli ESP (recimo spomočjo čarvnije), bi bilo od tega hipa naprej cca 25% manj mrtvih ...
Raziskave je nekdo financiral.
17758-icon_confused.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ja, in to različne raziskave različni financerji: EU, država Švedska, ZDA, nekatere zavarovalnice, seveda tudi raziskave proizvajalcev. Tisti podatke o 25% je iz ene od EU raziskav (EU komisija za transport).
Zanimivo je tudi, da je večina raziskav ugotovila, da je bila uvedba obveznega ABS v bistvu nekoristna glede smrtnih nesreč. Pri ostalih je koristen.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lager, malo buzeriraš, preglej smrtne žrtve v tem letu na Slo cestah, pa napisi spisek vozil v katerih so umrli potniki...pa lahko hitro vzporednice potegneš... vem vsaj za 3 osebke tako iz glave iz crnih kronik, ki so bili povzročitelji z modernimi varnimi avti in so jih odnesli brez hujsih poškodb, soudeleženci v starih avtih pa so pomrli... toliko o tem.

To je pa oreng posplošeno... poglej tko, model v Espaceu ki je ubil une 3 je preživel, Haider pa z verjetno manjšo hitrostjo v zid pa je umrl. Je odvisno tudi od naleta itd. Verjetno ne bo isto če pripizdiš na 10 % čelne površine z vso silo kot na 60 %.

@SJVT:

In povej mi ti pol zakaj potem na cestah tiščijo ravno tisti ki imajo 'največje'? Ker imajo avte s katerimi lahko, in v katerih se počutijo varne.. vidim takih polno vsak dan na AC. In tudi poznam par takih ki si kakega VTija ne bi upali vozit ravno iz tega vidika
stupid-1.gif
, z očetovo A6ko pa pizdarije po cesti...
To z 25% pa ne komentiram, ker je nemogoče da je 25 % nesreč zaradi zdrsa, potem imamo same šumaherje na cesti ki jih malo zmanjka
grin1.gif
.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Že ki toliko kritizirate korejce. i30, 2009 letnik, 1,6 126km, bencina, 10 X AIRBAG
No teh 10 airbagov bi pa red videl.
6 jih je ... Zadnjih bočnih (da bi jih bilo 8) i30 ne pozna, kolenskih tudi ne ... Torej 6.
In tudi i30 nima ESP serijsko v vseh avtih. Sramota.

na testnem i30 mi je med voznjo crknila komplet osvetlitev armature, z radijem, avt. klimo in stevci vred. crnile vse zunanje luci plus zmigavci. vozil sem se se 1h in ko sem avto vrnil me je prodajalec skoraj nadrl zakaj sem jim unicil avto. mislim, da je bilo to dobro opozorilo naj ne vzamem teh jajc. podobno kot mi je na kiji ceed ostal v rokah notranji rocaj voznikovih vrat. da prvi servis za omenjeno dvojico stane 260 eur ne izgubljam besed
hysterical-1.gif

lahko mi pa se tisti junak, ki trdi, da opel kupuje bencinar motorje od hyundaja pove in da kaksen link.
grims-1.gif
ze to, da slednjega poganja ketna, prvega pa jermen dosti pove o kompatibilnosti sistema. ali pa premer/gib batov...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja, in to različne raziskave različni financerji: EU, država Švedska, ZDA, nekatere zavarovalnice, seveda tudi raziskave proizvajalcev. Tisti podatke o 25% je iz ene od EU raziskav (EU komisija za transport).
Zanimivo je tudi, da je večina raziskav ugotovila, da je bila uvedba obveznega ABS v bistvu nekoristna glede smrtnih nesreč. Pri ostalih je koristen.

Ameriški odbor za nacionalno varnost v prometu, NTSB - National Traffic Safety Board, je že 5 let nazaj prišel do natanko istih ugotovitev, da je ABS brez veze, velik korak v varnosti pa je ESP. Zato Ameri uvajajo ESP kot obvezno opremo v avtomobile z letom 2011.

Citat:

Federal Motor Vehicle Safety Standards; Electronic Stability Control Systems
As part of a comprehensive plan for reducing the serious risk of rollover crashes and the risk of death and serious injury in those crashes, this rule establishes Federal Motor Vehicle Safety Standard (FMVSS) No. 126 to require electronic stability control (ESC) systems on passenger cars, multipurpose passenger vehicles, trucks, and buses with a gross vehicle weight rating of 4,536 Kg (10,000 pounds) or less. ESC systems use automatic computer-controlled braking of individual wheels to assist the driver in maintaining control in critical driving situations. NHTSA estimates ESC will reduce single-vehicle crashes of passenger cars by 34% and single vehicle crashes of sport utility vehicles (SUVs) by 59%, with a much greater reduction of rollover crashes. NHTSA estimates ESC would save 5,300 to 9,600 lives and prevent 156,000 to 238,000 injuries in all types of crashes annually once all light vehicles on the road are equipped with ESC.

Ogo

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
lost1 dej kej več povej o tej akciji...
ja odpel se do prodajalca in se pogovori. Ti bi najraje, da te poklice lost po telefonu in podpise pogodbo namesto tebe?! Ze 9 let se avtomobile ne prodaja po objavljenih cenah oz. s 3% popustom na objavljeno ceno. Danes je kao kriza, prihaja nov model, plus Opel skoraj 2m pod zemljo... Meni noben hjundaj salon ni mogel ali hotel zrihtati boljso ceno za identicen i30. Pa sem cisto vesel, ker mi je na testni voznji na i30 crknila komplet osvetljava, od armaturne plosce (stevci (!), radio (!), avt. klima (!)) do zunanjih luci skupaj z zmigavci (!!).
hysterical-1.gif

Ne recem, da bo astra kaj boljsa ampak vsaj obcutek je boljsi
smile-1.gif

Zato pa opel kupuje motorje od hyundaia

confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

To je pa oreng posplošeno... poglej tko, model v Espaceu ki je ubil une 3 je preživel, Haider pa z verjetno manjšo hitrostjo v zid pa je umrl. Je odvisno tudi od naleta itd. Verjetno ne bo isto če pripizdiš na 10 % čelne površine z vso silo kot na 60 %.

@SJVT:

In povej mi ti pol zakaj potem na cestah tiščijo ravno tisti ki imajo 'največje'? Ker imajo avte s katerimi lahko, in v katerih se počutijo varne.. vidim takih polno vsak dan na AC. In tudi poznam par takih ki si kakega VTija ne bi upali vozit ravno iz tega vidika
stupid-1.gif
, z očetovo A6ko pa pizdarije po cesti...
To z 25% pa ne komentiram, ker je nemogoče da je 25 % nesreč zaradi zdrsa, potem imamo same šumaherje na cesti ki jih malo zmanjka
grin1.gif
.
In ti misliš da imajo samo 'največji' ESP in airbage? Največ tako opremljenih avtov je v nižjem in višjem srednjem (po številu prodanih), torej gofi, megani, pasati ... In kljub temu da jih je največ, nisem opazil, da bi kaj posebej izstopli po tiščanju. Pravaprav z nekaj redkimi izjemami (bebci pač živijo vsepovsod) sploh nisem opail, da bi vozniki bolj varnostno opremljenih avtov kaj bolj tiščali. Razen omenjenih bebcev z očitovim A6 ali serijo 5 in podobnih ... Ampak to pač nima veze z varnostno opremo (ima pa več z znamko) ...

Nič hudega, če ti tistim 25% ne verjmeš, zaradi tega ESP ni nič manj uspešen. Še namig: si moreš mislit, da se vsaj pol nesreč zgodi zaradi zdrsa ... Takšnega ali drugačnega ...

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Po raziskavi naj bi število varnostnih pripomočkov prispevalo k hitrejši vožnji. Bral nedolgo nazaj.
Tudi jaz sem že kaj probal, pa je za zdrs bila potrebna dosti višja hitrost, kot neka povprečna hitrost voznikov na tistem odseku. Pa nisem mel ESP-ja in z enim jajčkom ki se ni ravno dobro držal ceste. Tako da mi tole z zdrsom res ne štima. Ne vem, osebno bi bolj pripisal drugim dejavnikom razloge za nesreče...

Nazadnje urejeno:

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
:::SJTV1:::
10 airbagov: 1x voznik in 1xsovoznik čelni, 2x prednje stranske zavese (prednja stebrička), 2x sredinska stebrička, 2x zadnja stebrička in 2x bočna sedežna-voznik in sovoznik..Evo ti jih vseh 10.

Sploh pa ste vsi skupaj smešni, se dajete kdo ima "boljši" avto v cenovnem razredu do 20k€. Gledate kdo da 10€ več na servisu komu popije 1 dcl olja več. Jao, folk, dejte se ozret malo okoli kako prava klasa gleda na avto. Avto se pokvari, pelješ na servis in te boli k* če te je zgoljfau za 20€.
Tu se palite na neke drobižike. Vsak gleda kaj in kje dobi ugodneje stvar in tam tudi kupi. Baš me boli Ali Opel, Ford, Hyundai, Kia..za 15k€ pričakujte neko povprčje v katerem tudi živimo in debata zaključena.

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ...
Ko sem jaz kupoval avto mi je bilo tudi vseeno ali ima ESP ali ne. Ko sem pa videl česa vse je ESP zmožen, pa ne kupim nobenega avtomobila več brez ESPja.
Pozimi sem se malo igral na zasneženem polignu in tudi če pri 100km/h na hitro zaviješ za skoraj pol obrata volana v levo/desno, se avto ne zavrti, ampak ga takoj poravna, tako da je skoraj nemogoče, da bi te obrnilo, oziroma da bi izgubil oblast nad vozilom
Najmanj pa pomaga, če prehitro pripelješ v ovinek, avto sicer zavira in ga poravnava, ampak čudežev pa ne more delati
smile-1.gif