Opel akcija november

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Torej, ker nisem doplačal jurja za še dodatna 2 airbaga imam krsto na kolesih?
bonk.gif

Ne... ti mas avto za krste vozit
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
infernus: pa si prebral navodila kaj ti piše v navodilih o AB?
Nekatere pri tej starosti že čaka servis AB.....
clio je številko manjši od astre
wink-1.gif

je pa res da je večji od corse vsaj zdi se mi

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Brez 6x AB in brez ESP?
Hvala lepa za letečo krsto.

No sam imam v taki astri še ESP ter športni paket, pa senzor za dež, pa parkirne senzorje, pa zadaj elektriko, pa še litke. 2 Leti nazaj sem dal 16.600, pa je bila izredno ugodno dobljena za takrat.

Torej, ker nisem doplačal jurja za še dodatna 2 airbaga imam krsto na kolesih?
bonk.gif
OK, za zavese še nekako sprejmem, da jih ni, če stranske ščitijo prsni koš in glavo (čeprav v avtu tega razreda ne bi smele manjkat, sramota je že, da niso serijsko, to vse pove o odnosu znamke do varnosti), ESP pa bi moral postat obvezen v vseh avtih - brez 6xAB (ajde, morda 4, še posebej v najmanjših dveh razredih, kjer se redko kdo zadaj vozi) in ESP se avtov sploh ne bi smelo več prodajat.
Pri varnosti se ne špara. Zato recimo pri AM avto brez 6XAB in ESP za varnost ne more dobit več kot 5 od 25 možnih točk ...
Zgoraj je eden napisal kako si pa do zdaj prežvel, pa je verjetno prezrl dejstvo, da je bilo včasih precej več mrtvih ...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Se nedolgo nazaj to noben avto ni imel v serijski opremi... danes pa so tvoji argumenti proti ponavadi vedno samo ESP in Airbagi...
Čas gre naprej in varnost tudi.
In ne, niso samo AB in ESP, ampak če avto tega nima, o drugiih stvareh sploh nima smisl pisat ...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Edino pri zavesah je potrebno biti pazljiv, ker eni avti imajo ogromno zaveso na boku, drugi imajo pa iz tega narejenih več vreč. Tako je 6 lahko 8 al morda celo več.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vsi vemo, da je to zgolj zato, da imajo lahko nizjo ceno... Doplacilo za ESP je recimo tam okoli 500€ ... paket dodatnih varnostnih blazin pa dobrih 300€ ...

Tako ali tako se tudi ve, da oglasujejo najnizjo ceno, po kateri pa ponavadi nihce ne (ali zelo majhen odstotek kupcev) odpelje vozilo iz salona ...

Ogaslujejo recimo Opel Astro za pod 10.000€ ... vendar, ko dodas se tiste najnujnejse, pa pride koncna cena ze 13.000, 14.000 ali celo blizu 15.000 €

Ce me spomin ne vara je bil recimo Reanult Megane popolnopma zanic avto, ker v osnovni opremi ni imel ESP... Doplacilo za ESOP je bilo pa 300€
bonk.gif
Ampak soditi po tem, kaj avto ima v osnovni opremi pri dolocenem paketu opreme je navaden bullshit ... Ponavadi se tako posega po eno stopnicko visje opremljenem avtu, ki pa to vse ze ima... Tezko pa je primerjat avto za dobrih 10.000€ z avtom za 20 ali celo 30.000€ ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sjtv: in koliko AB imajo drugi avti za 12 jurjev?, pa upoštevaj njegovo velikost!

Mislim, da sta samo astra in focus avtomobila v tem razredu za takšen denar in z manj kot 6 airbagi. Kia in hyundai jih imata 6. Vsi ostali, ki so malo dražji, pa tudi najmanj 6 ali več.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
infernus: pa si prebral navodila kaj ti piše v navodilih o AB?
Nekatere pri tej starosti že čaka servis AB.....

Bi že moral na pregled pirotehnike, ja. Pa ne bom šel
cheer.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Se nedolgo nazaj to noben avto ni imel v serijski opremi... danes pa so tvoji argumenti proti ponavadi vedno samo ESP in Airbagi...
Čas gre naprej in varnost tudi.
In ne, niso samo AB in ESP, ampak če avto tega nima, o drugiih stvareh sploh nima smisl pisat ...

Če maš kretena ki po AC vozi v napačno smer z 160 tudi 25x AB ne pomaga. Če maš idiota ki preceni fizikalne zmožnosti in gre z mokre ceste bočno v drevo da se deblo ustavi pri sovoznikovem sedežuu tudi nič ne pomaga. Do neke meje avto lahko asistira kar se sicer pozna toda najhujše nesreče se zgodijo pri tako velikem prekoračenju meje, da težko rečeš da bi pa iz avta prišel živ če bi imel 2x več airbagov.
Problem je tudi to da ljudje z bolj varnimi avti dobijo boljšo samozavest, in bolj preizkušajo...
Plus da so hitrosti mnogo večje kot so bile včasih ko avti še ABS-a niso imeli. Sedaj ni problema dobit 200 konjev pod havbo. Najbolj ključen element je še vedno samo VOZNIK.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Vse kar si povedal je res. Ne razumem pa zakaj bi nekdo, kateri ima 4 airbage več vozil hitreje.
Vsaj jaz nimam te logike. Edina moja logika je, da ko mi bo kdo priletel nasproti bom imel jaz večjega (če bog da), pa da zmečkam do konca.
Bolj se mi zdi, da pri nas velja logika, večjega kot imaš, večji kret.en si lahko za volanom.
nahrung002.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Če maš kretena ki po AC vozi v napačno smer z 160 tudi 25x AB ne pomaga. Če maš idiota ki preceni fizikalne zmožnosti in gre z mokre ceste bočno v drevo da se deblo ustavi pri sovoznikovem sedežuu tudi nič ne pomaga. Do neke meje avto lahko asistira kar se sicer pozna toda najhujše nesreče se zgodijo pri tako velikem prekoračenju meje, da težko rečeš da bi pa iz avta prišel živ če bi imel 2x več airbagov.

To je vse res, ne smemo pa pozabit, da je takšnih nesreč zelo majhen procent, večina jih je blažjih, kjer pa MOGOČE (ne nujno) tist dodaten airbag igra vlogo. Prav tako je pri ESP-ju...kot si omenil, če nekdo ornk zajebe, mu nič več ne pomaga. Se pa zgodi tudi ogromno nesreč, kjer je voznik naredil manjšo napako, katero bi ESP znal sanirati, ampak ker ga ni bilo, je pokalo. Kar sem jaz bil za volanom, še nisem (knock knock...) potreboval ESP-ja, sem pa imel to nesrečo, da sem se enkrat peljal zraven nekoga (pustimo to, da je človek ves čas vožnje izival usodo) v BMW 5 E60, ko naju je ESP na cestninski postaji Lukovica kar lepo rešil. Pač si je človek zadnji čas premislil, da bo šel skozi drugo utico in to pri cca. 100 km/h. Po ESP-jevi intervenciji sva bila oba kot kamen, ampak če ga takrat ne bi bilo, bi naju razpacalo po utici... In tovrstnih primerov je več, kot tistih konkretnih zajebov.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Bolj se mi zdi, da pri nas velja logika, večjega kot imaš, večji kret.en si lahko za volanom.
nahrung002.gif

Ja, preveč.
Drugače pa da ESP posreduje, morajo že biti hitrosti ( ok pustimo sneg ), ker z dobrimi gumami in mal pameti se da komot tudi malo hitreje vozit brez da bi zdrsaval. Je pa res da so pri kolegu doma imeli CLS-a na 'probo' ( zaplenitev avta od leasinga ) in je zadek brez ESP-ja še kako prehitro zdrsnil. Pri sprednjem pogonu pa to ni tak problem, in se da tudi lepo rešit brez ESP-ja.