OMV odhaja ...

2. jul 2020
5.065
6.614
113
Pa saj to je že od vsega začetka znano ne samo par mesecev nazaj. Omv že od nekdaj tanka na petrol pipici v lendavi ali kopru

Takrat so še religiozno govorili da to ni res. Da ko tankajo na OMVju, da je poraba za 1l nižja. Na MOL pa še 2 deci nižja od tega.

Pri svojih dolgih identičnih razdaljah nisem nikoli opazil kakšne razlike. 960km od polenga do lučke rezerve na TDIju (+/- 10km). Pa sem začel tankati na Hoferju. Letno nabral za mali servis prihranka.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ti pa verjetno na skrivaj tako kot minister Hojs hodiš u Hrvatsku, na crno in piješ prek Konzumom Laško, Poli s starim kruhom iz SLO? Vsakemu svoje. :evil:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.765
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Vem da prcaš.Glej kamorkoli po Evropi grem zapravljam tam, grem jest v gostilne, pijem njihov pir, spim v apartmajih ali hotelih... Na Hrvaškem nisem bil že leta s familijo seveda, grem pa vsak let vsaj za pol mesca ker tam delam. Ko gem ven pijem njihov pir. Aja glih prejšni vikend sem bil tam, uspešno zaključil posel in poslal račun. Si zadovoljen?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Pa ravno ti bi se moral z njimi fejst zastopit, katolibanski bratje pa to. Poljaki ti tud niso vsec?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Takrat so še religiozno govorili da to ni res. Da ko tankajo na OMVju, da je poraba za 1l nižja. Na MOL pa še 2 deci nižja od tega.

Pri svojih dolgih identičnih razdaljah nisem nikoli opazil kakšne razlike. 960km od polenga do lučke rezerve na TDIju (+/- 10km). Pa sem začel tankati na Hoferju. Letno nabral za mali servis prihranka.
no, jaz pa imam ravno obratne izkušnje:
lani poleti sem imel sestanek v Kopru. sestanek je bil ob devetih, jaz pa sem že ob pol osmih štartal iz LJ, da ne bi zamudil, če bi prišlo do kakega zastoja ali kaj podobnega. ker sem imel časa na rezervo, sem vozil 120. običajno tankam na petrolu, ker so v glavnem v okolici samo petrolove črpalke, no ko sem prišel v koper, pa sem imel čisto prazen tank in sem pred sestankom še napolnil tank na OMV črpalki v kopru. celotna poraba LJ - > KP je bila 7,2 litrov, s petrolovim gorivom.
ko je bilo konec sestanka, je bila ura 13, bilo je vroče, zato sem moral vklopiti klimo. mudilo se mi je nazaj v službo, zato sem vozil v glavnem 130-140. in glej ga zlomka, poraba na isti relaciji v obratni smeri je bila zdaj 7,9 litrov z gorivom OMV. zato sem modro ugotovil, da je poraba z OMV gorivom kakih 10% višja, kot s petrolovim, tako da zdaj tankam samo še petrol.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
no, jaz pa imam ravno obratne izkušnje:
lani poleti sem imel sestanek v Kopru. sestanek je bil ob devetih, jaz pa sem že ob pol osmih štartal iz LJ, da ne bi zamudil, če bi prišlo do kakega zastoja ali kaj podobnega. ker sem imel časa na rezervo, sem vozil 120. običajno tankam na petrolu, ker so v glavnem v okolici samo petrolove črpalke, no ko sem prišel v koper, pa sem imel čisto prazen tank in sem pred sestankom še napolnil tank na OMV črpalki v kopru. celotna poraba LJ - > KP je bila 7,2 litrov, s petrolovim gorivom.
ko je bilo konec sestanka, je bila ura 13, bilo je vroče, zato sem moral vklopiti klimo. mudilo se mi je nazaj v službo, zato sem vozil v glavnem 130-140. in glej ga zlomka, poraba na isti relaciji v obratni smeri je bila zdaj 7,9 litrov z gorivom OMV. zato sem modro ugotovil, da je poraba z OMV gorivom kakih 10% višja, kot s petrolovim, tako da zdaj tankam samo še petrol.
Glede na to, da si vozil hitreje nazaj in v hrib si lahko vesel, ce je res tako kot pravis. Cist normalno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Glede na to, da si vozil hitreje nazaj in v hrib si lahko vesel, ce je res tako kot pravis. Cist normalno.

S tem je dokazal, da z OMV gorivom poraba za liter nižja. Z oteževalnim dejavnikom prižgana klima, višja hitrost in pod črto pridobljenih 300 m namesto izgubljenih 300. Miracles do happen! :)

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Ravno danes je tekla debata na pojaci. Je bil zdraven en ki je še leto nazaj vozil šleperja. Pravi da pozimi kar je bilo mrzleje od -10c ali malo več in če je kamijon stal en čas jim je nek filter zmznil in ga je bilo treba otajat. Z Mol in Omw se ti ni dogajalo. Zdej pa ne vem :)