OMV odhaja ...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prvi človek OMV: Svet se je obrnil

»Svet se je obrnil,« je po poročanju avstrijskega ORF povedal prvi človek skupine OMV Rainer Seele. »Predvidevamo, da bo elektrifikacija mobilnosti in prometa zaživela. Predvidevamo, da bodo tudi drugi pogoni v prihodnosti določali ta trg, zato pričakujemo konsolidacijo.« OMV se v prihodnosti namerava preobraziti v kemično podjetje.
Zakaj prodaja Slovenije? »Skozi verigo bencinskih servisov v Sloveniji ne prodajamo lastnega bencina in dizelskega goriva, zato smo rekli, da bi to zmanjšali,« je pojasnil Seele.
Prihodki skupine OMV so lani upadli za tretjino, na 16,5 milijarde evrov, prav tako je za tretjino upadel čisti dobiček skupine. Podatki o poslovanju slovenskega dela OMV še niso na voljo, v letu 2019 pa je OMV Slovenija ustvaril 803 milijone evrov prihodkov (skoraj brez spremembe glede na leto prej) in 24,9 milijona evrov dobička (milijon evrov več kot v letu 2018).

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.369
2.557
113
Pa pravite da JJ ne dela!
Kar je narejeno, je JJ kriv. Po vaših besedah, izkušnjah, ugotovitvah, znanju, poznavanju.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Nacionalistični butlji dajete preveč poudarka na nacionalnost. Grozno, da se z nacionalizmom ukvarjate še pri gorivu, kjer je hudičevo težko določiti celotni izvor in celotno lastništvo enega velikega sistema.
Vsekakor priporočam, da ne jeste izdelkov iz pšenice v Sloveniji. Verjetno je madžarska.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in kajpace

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Nacionalistični butlji dajete preveč poudarka na nacionalnost. Grozno, da se z nacionalizmom ukvarjate še pri gorivu, kjer je hudičevo težko določiti celotni izvor in celotno lastništvo enega velikega sistema.
Vsekakor priporočam, da ne jeste izdelkov iz pšenice v Sloveniji. Verjetno je madžarska.

OK, maš prav...
Jaz tankam tam, kjer mi zmanjka (vedno vsaj 1/5 tanka polna).
Pa mi je vseeno, kako se pumpa imenuje... Saj je vse isto...

• Všeč mi je
Reactions: tony, Konec in Pepe