Nja ja, tudi do 200kmh je voznja. Je pa relacije med sluzbenim casom najlazje odpeljat lagano sportski - se lahko kak telefon, mail vmes opravis ali pa VNC tudi gre.Ni slabo. Si pa verjetno med zelo počasnimi s tem rezultatom.
Nja ja, tudi do 200kmh je voznja. Je pa relacije med sluzbenim casom najlazje odpeljat lagano sportski - se lahko kak telefon, mail vmes opravis ali pa VNC tudi gre.Ni slabo. Si pa verjetno med zelo počasnimi s tem rezultatom.
Vidiš, meni pa to nikakor ne gre v glavo, kako Google, Amazon, Microsoft nukice furajo, namesto ultra, najboljše, najbolj zelene, čiste in seveda najbolj pucen sončnic. To meni ne gre v glavo. Dobesedno denar mečejo stran, pa še ne izkoristijo punega lapanja kak te so zeleni in eko in oh in sploh.Seveda. Zato nas bojo pa kitajci in ostali tako sprasili, da nam cist nc ne bo jasno.
Ne vem kolko sledis tehnologiji ampak Google, Amazon, Microsoft bojo kmalu fural svoje nuklearke. Ene dva tedna nazaj bral o tem in edino pravilno. Poudarjam pa kontrolo, katera mora bit zajebana k 100 matr. Tu ma da vse spila po reglcih in v koliko da, sopaj miki!
Glede na to, da me tako dobro poznaš, bi moral vedeti, da nimam čisto nič proti nukicam.Tebi razlagat? Se hecas al kaj. Vse kar znas je iskat luknje in pametovat. Saj ves, una mantra "moja bo zadna al pa ne bo" ne? Drugace pa tud najvecmu idiotu je jasno, da zato, ker rabjo energijo. Al slucajno mislis drugace? Cudu se ne bi, ti vseznalec ti. Te pa cakam, da poves kaj je narobe z nukico, ce drugi eko, zeleni bio viri ne zadoscajo. Ti bi najbrz TES zidal, ker tebe pa noben ne bo ucil ne?
Jaz pa tebi, ker si tečen s temi sončnicami in padaš na tipe ala mirsiGlede na to, da me tako dobro poznaš, bi moral vedeti, da nimam čisto nič proti nukicam.
Jaz se samo smejim pametnim, ki bodo s sončnicami pri nas svet rešili.
V teoriji je vse super in izvedljivo. Ko začneš pa mal gledat po jaških pa ugotoviš, da bo treba vsaj 15 let intenzivno vlagat v infrastrukturo, da se bo lahko sploh začelo razmišljat o čem takem. Potem pa to preneseš v okolje, kjer ena civilna iniciativa s polpismeno pritožbo z lahkoto minira gradbeno dovoljenje tudi 5 let in več, pa ugotoviš, da tud najini otroci ne bodo videli tega.Kako izgleda... Nafilas avto do 80 in nastavis, da ga omrežje lahko vzame ven 20. Ali pa 30, npr
Kako prepričati ljudi? Kot vedno. Skozi tošl. Subvencije, odpustki, nagrade... Npr pri nas, kjer je treba vzpodbuditi prodajo EV - kdor fila omrežje iz EV, do 50% subvencionirana oprema preko Borzena, opravicen omreznine dokler to delas (analogija netmeteringu), pa recimo ustrezno plačana kWh. Saj veš, tile zlovešči bloki... Če bi bila racunicah na strani, da se oprema povrne v recino 2-3 letih in ure zame izvedljive - takoj! Avto bi imela dlje in elektriko bi lahko koristila kadar bi hotela, kolikor bi hotela. Drugi se bodo pa se vedno grelca bali...