Odvratni Srbi, ven!

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Reševanje židov v Nediæevi Srbiji:

Šef civilne administracije Srbije Dr. Harald Turner u kolovozu 1942. izjavio je da je Beograd bio prvi grad u Europi koja je postala Judenfrei, te da je Srbija među rijetkim zemljama koja se riješila židovskog pitanja.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
hmmm...srbi so bili napadeni s strani nata, na posnetku srbi užaljeni protestirajo proti železni lady...okej.
železna lady je bila margaret thatcher

Mea culpa. Hvala za opozorilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.433
7.547
113
slab vir si uporabil.

Namrec ime zelezna lady oz vzdevek so dali thatcherjevi. Ce so pac kasneje koga tako poimenovali so ga z namenom da bi mu pripisali voditeljske lastnosti kot jih je imela thatcherjeva. Golda meir je imela npr. Drugo poimenovanje, ko sem pa prebral biljana plavsic sem pa od smeha skoraj padel s postelje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik harigast pravi:

Šef civilne administracije Srbije Dr. Harald Turner u kolovozu 1942. izjavio je da je Beograd bio prvi grad u Europi koja je postala Judenfrei, te da je Srbija među rijetkim zemljama koja se riješila židovskog pitanja.

Torej blackjack spet laže?
confused-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik harigast pravi:

Torej blackjack spet laže?
confused-1.gif

al pa je tvoje poznavanje zgodovine bolj zalost
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
slab vir si uporabil.

Namrec ime zelezna lady oz vzdevek so dali thatcherjevi. Ce so pac kasneje koga tako poimenovali so ga z namenom da bi mu pripisali voditeljske lastnosti kot jih je imela thatcherjeva. Golda meir je imela npr. Drugo poimenovanje, ko sem pa prebral biljana plavsic sem pa od smeha skoraj padel s postelje.

Ta vzdevek je genericen in je bil v uporabi tudi pred thacherjevo, ona je lahko kvecjemu the iron lady. Tudi sami Srbi so uporabljali med protesti v casu NATO napadov ta vzdevek.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mogoče ti slovenski jezik res ne gre najbolje, saj sem postavil vprašanje, ne pa trditev.
grin1.gif
Ni zgodovinarja na svetu, ki bi vedel 'vse' o zgodovini.

Je pa res, da si ti domišljaš, da veš 'vse'. Pa ne zgolj o zogdovini, marveč o 'vsem'.
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mogoče ti slovenski jezik res ne gre najbolje, saj sem postavil vprašanje, ne pa trditev.
grin1.gif
Ni zgodovinarja na svetu, ki bi vedel 'vse' o zgodovini.

Je pa res, da si ti domišljaš, da veš 'vse'. Pa ne zgolj o zogdovini, marveč o 'vsem'.
priden.gif

ti si vprasal ce SPET laze, nisem strovnjak za slovenski jezik tvojega kalibra ampak tole mi disi na nekaj vec od vprasanja
priden.gif

poleg tega da je primitivno in zaljivo
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Seveda, saj je pisal pravljice o zahodnih silah, ki delajo jedrske poskusu na prebivalcih afrike...pa take fore.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.433
7.547
113
spet nabijas v prazno.

Ja seveda je thatcherjeva lahko kvecjemu the iron lady. To namrec pomeni zelezna lady - iron je zelezo. In vzdevek se je zacel uporabljati za thatcherjevo. Ne bos verjel, njena era je bila way before je nato bombardiral srbijo.

V koncni fazi lahk ti svojo babo doma klices zelezna lady. Pa je to pac samo uporaba vzdevka ki so ga dali nekomu drugemu. Izraz ni nic genericen. tako so poimenovali margaret thatcher in vse babnice ki so sledile so bile oznacene za iron lady ravno zato ker so jih skusali primerjati z thatcherjevo.

Biljana plavsic...ahahahaahhaahaaa pa ne mors no... Cakam sam se da poves da je tudi "kemicni ali" genericen izraz.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda, saj je pisal pravljice o zahodnih silah, ki delajo jedrske poskusu na prebivalcih afrike...pa take fore.

niso imeli pomislekov pri poskusih na lastnih prebivalcih tako da so pri africanih zagotovo konkretno razmislili
smirk-1.gif