Odstranitev DPF filtra?!

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Avtofun, kaj res nimaš dovolj KM v 2.7 audiu (mislim da ima okol 180KM)? Ker nekateri shajamo z 90 pa tud gre, včasih še preveč.

Nič ne rečem da ima 1 avto zanemarljiv efekt na okolje. Ampak glede na to da bi naj blo na svetu okoli 600 miljonov avtov(podatek iz spleta) pa rečmo da polovica je dizlov je pa kr konkretna številka.
Res je da je glede segrevanja ozračja ter polemik o ekologiji velik preveč sranja povedanega, ter da nekateri oz. kar vlade služijo ogromno denarja na ta račun, vendar so podatki o tem kolk se letno izpusti co2 ter podobnih stvari v zrak precej zgovorni.
Je**t ga preveč nas je na tem svetu, edino kar nam še ostane je da se rešujemo s tehnologijo(genetsko pridelana hrana, umetno narejena zdravila, nenazadnje čistilne naprave takšnih ali drugačnih namenov čiščenja)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Djpiky, tema ne govori o okolju ampak očitno nisi vsega preobral, zato prosim preberi kakšno stališče imam jaz do DPF filtra v svojem avtomobilu. Še enkrat, jaz filtra ne bom odstranjeval saj mi odlično služi in tudi dvomim da bi se tako zelo poznalo na moči če ga odstranim. Torej ko sem odprl temo sem samo vprašal če kdo pozna to metodo do katere sem dal link in če zadeva res "špila" tako kot piše in kako zahteven je postopek! Še enkrat, ne bom odstranjeval filtra, ne bom tudi nikogar napeljaval na to! KER pa vem da imajo določene znamke še posebej določeni motorji ogromne težave s tem filtrom pa ne bom imel nič proti če se bo kdo rešil muk in mu bo ta metoda pomagala. Sedaj pa si predstavljaj da naletiš na eno jajco in imaš zaradi filtra nonstop težave? A se ti zdi to prijetno? Meni se nebi zdelo. Torej, samo pogovarjamo se ampak ne, vedno se najde nekaj umov ki morjo napadat. Kot sem že omenil, vsi nasprotniki, okoljevarstveniki si odprite svojo temo in tam debatirajte o svojih ter o težavah človeštva. Mi pa bomo tukaj debatirali o težavah avtomobilov z DPF filtri in kako morebiti te težave rešiti.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aha no vidim da se spoznaš, mogoče veš kako je z motorjem 2.7 TDI ki je v A6 a je zapleteno? Vprašam če bo slučajno kdaj potreba
smile-1.gif
Sicer ne razmišljam v tej smeri ampak bi bilo najbrž super za motor, pospeške ter porabo odstranitev tega filtra?

Jaz sem tukaj razumel, v smislu pridobivanja konjičkev. Če sem narobe razumel se ti globoko opravičujem.

Moti me pa, da takoj ko se najde nekdo ki ni čisto tvojega mnenja in kakor stvar komentira drugače, ga označiš kot bedaka, "uma", nasprotnika... Me je tema zanimala ampak po parih postov, se je že začelo kot ponavadi.

"Saj se potem vsi javite, da boste v visjem razredu glede obdavcitve izpustov, kajne?

Samo preverjam. "

A je tale post koga užalil? Resno sprašujem.Me resno zanima kdo je koga napadal v postih ki so sledili?

Pa ne rabiš me sedaj napadat. Vse kar vem sem si prebral tukaj http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_particulate_filter Sedaj če so pa laži napisane tu notri me pa prosim naj nekdo razsvetli.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Glej saj ni problema, spoštujem druga mnenja ampak takšne vmesne pač niso zaželjene. Nimam rad da nekdo začne s takšnimi zbadat sploh pa če stvar nima popolnoma nobene veze z davki. To so že stvari za v drugo temo. Zato pa je v vseh temah tako da pride do kregarije ker se vtikujejo nekateri katerih tema sploh ne zanima in v njej nočejo sodelovati pač pojavijo se toliko da povedo kaj pametnega. Sorry za mene je pač taki model nezaželjen. Kar se pa tiče konjev pa me boli za njih. Če bi me res mikali konji bi bil že zdavnaj doma 3.0 TDI + čip tuning, tako da mi je še teh 180 preveč... Kot sem že omenil, se samo pogovarjamo...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aha no vidim da se spoznaš, mogoče veš kako je z motorjem 2.7 TDI ki je v A6 a je zapleteno? Vprašam če bo slučajno kdaj potreba
smile-1.gif
Sicer ne razmišljam v tej smeri ampak bi bilo najbrž super za motor, pospeške ter porabo odstranitev tega filtra?

Jaz sem tukaj razumel, v smislu pridobivanja konjičkev. Če sem narobe razumel se ti globoko opravičujem.

Moti me pa, da takoj ko se najde nekdo ki ni čisto tvojega mnenja in kakor stvar komentira drugače, ga označiš kot bedaka, "uma", nasprotnika... Me je tema zanimala ampak po parih postov, se je že začelo kot ponavadi.

"Saj se potem vsi javite, da boste v visjem razredu glede obdavcitve izpustov, kajne?

Samo preverjam. "

A je tale post koga užalil? Resno sprašujem.Me resno zanima kdo je koga napadal v postih ki so sledili?

Pa ne rabiš me sedaj napadat. Vse kar vem sem si prebral tukaj http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_particulate_filter Sedaj če so pa laži napisane tu notri me pa prosim naj nekdo razsvetli.

na kratko ... DPF filter je se ena od pogruntavscin, ki so MORALE biti izumljene, zaradi zaostrovanja politike glede izpustov v okolje. morale zato, ker lastnike avtomobilov z lahkoto prisilis v nekaj enostavno s sprejetjem zakona.

se je kdo vprasal, koliko izpustov naredijo samo zaradi tega, da naredijo to nepotrebno stvar, ki je vgrajena v atvomobile? da ta filter (tudi) zmanjsuje moc avtomobila in da posledicno avto porabi vec goriva? da se ujete saje kao ekolosko razgradijo? kuurac. vseeno zgorijo, samo v tem filtru in kao kontrolirano.

to je podobna zadeva kot s katalizatorji. si kdaj bral kaj o benzenu na wikipediji? se mi zdi da je svinec blazev zegen v primerjavi z benzenom ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ericks ravno to kar govoriš sem že omenjal, to se imenuje ekobilanca določenega izdelka, torej od "rojstva" do "smrti" torej od priozvodnje do razgradnje. Mislim da bi ta bilanca bila kar negativna ampak vedno se nekdo najde ki ima pa argumente za, če ne druga podjetje ki filtre proizvaja...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Vidim, da ljudem tu gor sploh ni jasna poanta DPFja. Da saje zgorijo, je BISTVENO, ker zato niso med izpusti. Trdi delci so pomemben povzročitelj pljučno-dihalnih bolezni in zato je edino pravilno, da so se države lotile tega problema. CO2 je proti sajam, kar se bolezni tiče, popolnoma neškodljiv.

Kar se benzena tiče, imajo pa ravno zato bencinski avtomobili katalizator. Benzeni so posledica slabega gorenja, katalizator pa naj bi poskrbel, da škodljivi vmesni produkti gorenja bencina razpadejo na CO2 in H20.

To je vsa umetnost, ekobilanca v smislu izpustov je tu popolnoma irelevantna.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
No evo pa je šel ta kurč...filter na taščini mazdi6 2.0 CD120.

Če bi bil avto moj, bi vsekakor vgradil nadomestnega neoriginalnega za 700€ + delo. Original je 3000€ + delo.

Kdo kvalitetno odstrani to stvar? Baje je katalizator in filter v istem ohišju, če to kaj pomeni.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
No evo pa je šel ta kurč...filter na taščini mazdi6 2.0 CD120.

Če bi bil avto moj, bi vsekakor vgradil nadomestnega neoriginalnega za 700€ + delo. Original je 3000€ + delo.

Kdo kvalitetno odstrani to stvar? Baje je katalizator in filter v istem ohišju, če to kaj pomeni.

Koliko km ima avto? Kdaj je bil kupljen?
tongue-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Fizična odstranitev ni tak problem, lahko naredi praktično vsak mehanik.

Programska pa kdor ima opremo (v tem primeru je potreben flasher za japonce) in znanje.

Kakšna priporočila?

Hvala

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Aha...nene, mi mamo doma šestico CD140km, ampak so dolge ture oz. minimalna (če ne stejemo, kolikor se gre v trgovino) je 20km
smile-1.gif

Trenutno je 121kkm
smile-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Od znanca sosed je šel to delat. Po dveh mesecih mu je crknu motor. Sam je reku, kao da je bil že star avto.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Fizična odstranitev ni tak problem, lahko naredi praktično vsak mehanik.

Programska pa kdor ima opremo (v tem primeru je potreben flasher za japonce) in znanje.

Kakšna priporočila?

Hvala

Ne vem, na našem koncu bi ti jaz lahko naredil, za Pomurje pa se mi ne sanja.
smile-1.gif
Morda bo kdo drug iz vaših koncev vedel kaj več ...