Odpeljal sem se DARSovcem, kaj lahko pričakujem?

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Predor Karavanke je po novem zastonj ali je še vedno 6,5 evra za osebna vozila???
rolleyes-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Karavanke so SLO-AU projekt in na ta račun služijo oboji. V Avstriji imaš tri tunele in dva viadukta pol pa cestnina na kateri ČAKAŠ DA PLAČAŠ. Kje v Sloveniji stojiš na AC (razen DARSOV nadzor, kar je pa enako v AU)?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
6.5€ za vožnjo čez predor? A so normalni?
smile-1.gif

Kje pa to sploh plačaš?

Kloshar, ko boš šel dlje od Paga, pol pa se oglaši v tej temi.
13.gif
is wrong with that kid!

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
Predor Karavanke je po novem zastonj ali je še vedno 6,5 evra za osebna vozila???
rolleyes-1.gif
Ni zastonj. Prav tako pa v Sloveniji tudi ni dolg preko 4 km.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
rolleyes-1.gif
Ni zastonj. Prav tako pa v Sloveniji tudi ni dolg preko 4 km.
No če si že tako picajzlast, vidim da bi se rad z mano zapenjal zaradi parih metrov (ki sem jih zaokrožil) pa povej, koliko m je od tam, kjer plačaš pa do slovensko-avstrijske meje. Vse to je v tej ceni.

Za informacijo pa ti povem, da se za ta denar lahko v avstrijo pelješ do izvoza st Jakob, zato do tja tudi ne potrebuješ avstrijske vinjete.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ker bremzajo, čeprav gre s prostim tekom čisto enostavno. Ampak glede na to, da je večini že nošenje varnostnega brezrokavnika v taki situaciji enakovredno pisanju doktorata, da ne govorim o varnostnem trikotniku,za veliko večino raketna znanost, ni čudno, da vsak ob neki okvari gleda samo na svoj pleh, ne pa na varno ustavitev in odmaknitev.

Če sem prav seznanjen z delovanjem tovornjakov, se le temu avtomatsko vklopijo zavore ko motor odpove.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No če si že tako picajzlast, vidim da bi se rad z mano zapenjal zaradi parih metrov (ki sem jih zaokrožil) pa povej, koliko m je od tam, kjer plačaš pa do slovensko-avstrijske meje. Vse to je v tej ceni.
A tako? Prej so pa bili samo tuneli nad 4 km dolžine. Odloči se zdaj.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
smile-1.gif

Kje pa to sploh plačaš?

Kloshar, ko boš šel dlje od Paga, pol pa se oglaši v tej temi.
13.gif
is wrong with that kid!

lp

Majstore, večjo uslugo bi mi naredil, če bi mi preprosto odgovoril, kot pa da trošiš energijo za take neproduktivne poste.

Kakšne veze imata Pag in Karavanški predor?
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
smile-1.gif

Kje pa to sploh plačaš?

Čez predor bo jeba, lahko te pokoplje kak plaz. Je pa zastonj na ta način.

Omen3

Zelenc'
28. jan 2010
15
0
1
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj imate? Kar si se pohvalil doslej, nimaš čisto nič, dobro, da vsaj kaj od fotra ma mat dobiš.

Teh 100€ bom raje dal za kurilno olje in se vozil 2 meseca kot pa da dam za vinjeto ki bo naslednje leto tak 170€.

Pri jodlarih stane letna 70evrov. Pa majo dosti dosti boljše avtoceste, sčiščene snega takoj,
ni zapor vsake 3 metre, in avtocesta/hitra cesta je povsod po celi AU, in imas res dosti opcij za prevoz.
Njihove plače so tudi ohoho nad našimi.

Mi pa revčeki z 3km avtoceste, komajšnimi plačami, mamo ceno 100€. Za koga? Kaj pa te mi mamo več ko švabi
da smo 30€ dražji pri 25% manjših plačah in bresposelnosti taki da se niti neda primerjat...

Saj ne rečem,naj vsak dela kar hoče.
In tudi osebno se mi ne zdi prav,da imajo "sosedi" boljše plače in nižje cene.
Ampak tako jamrati nad teh 95 € za celoletno vinjeto je pa tudi malo mimo.

A se nihče več ne spomni kako je dal nekaj let nazaj iz Ljubljane do Kopra in nazaj čez 10 € ali pa iz Ljubljane do Maribora prav tako.Saj imamo kar nekaj cestninskih postaj.Poleg tega se to plačuje tudi za ceste za motorizirana vozila in ne samo za AC.In razen starih dedov in "nedeljskih šoferjev" jih ni prav veliko junakov,ki bi po "starem" sistemu porabili na leto manj kot znesek za celoletno vinjeto_OMG
rolleyes-1.gif

Da so pa ceste nasploh slabe (in preslabo vzdrževane) je pa tako ali tako znano.In bi bilo potrebno nekoga obesit za jaj.ca
10.gif