Odpeljal sem se DARSovcem, kaj lahko pričakujem?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.680
6.442
113
Ne razumem, zakaj nekateri tako zelo pogrešate odstavni pas? Kolikokrat v življenju ste zapeljali nanj?

Od Vrbe do Karavank prav tako ni odstavnega pasu, pa ni videti, da bi se neprestano pritoževali?
confused-1.gif

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ne razumem, zakaj nekateri tako zelo pogrešate odstavni pas? Kolikokrat v življenju ste zapeljali nanj?

Od Vrbe do Karavank prav tako ni odstavnega pasu, pa ni videti, da bi se neprestano pritoževali?
confused-1.gif

Ni videti, je pa slišati.
tongue-1.gif
Ne more bit avtoceste brez odstavnega pasu...se zgodi nesreča, se za lokacijo nabere gneča vozil- kam se naj večja vozila umaknejo??? Imaš celo video prispevek simulacije le-tega!

@keber: pa ti veš kdaj so oni gradili, kdaj pa mi? Desetletja razlike in poglej ti naše, poglej njihove ceste. Imajo bistveno več financ in slednje dejstvo je vidno, ne si zatiskat oči. Če pravilno mislim kdo si, bi ja mogel razumet, saj si pa intelektualec.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

confused-1.gif

Samo enkrat sem se moral ustaviti na AC kjer ni odstavnega, ni bilo prijetno pol ure stati tam in čakati kdaj me bo kak šlepar nabasal, verjemi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

confused-1.gif

Ko sta šla stari in stara iz Lj, jima je pod un breg pri Višnji Gori razneslo gumo. Kje bi zamenjala gumo, če ne bi bilo odstavnega pasa, ne vem, tudi ne vem, kako bi se bilo s počeno gumo peljati po AC. Je pa stari takrat rekel, da se mu je med menjavanjem gume zdel odstavni konkreto preozek, ker ga je bilo na trenutke kar strah, ko je kateri prižgal mimo.

Drugače pa če imaš recimo klic med vožnjo po AC, se mi zdi bolj koristno zapeljati na odstavni pas in se v miru pogovoriti, kot pa cruzati po voznem, ker je lahko zaradi nezbranosti hitro kaka pizdarija.

I

Izbrisan uporabnik 474

Govorit, da je OK, če je AC brez odstavnega pasu, je idiotizem.
Govorit, da so asvtrijske avtoceste boljše od naših, je idiotizem.
Razglabljat, zakaj so njihove ragljaste kot makadam (Graz - Dunaj), ker so jih delali pred ohoho leti, je prav tako idiotizem, ker na koncu koncev voznika čisto nič ne zanima, kdo, kaj in zakaj.
Naša letna vinjeta stane 95€, jodlarska 70€. S tem, da pri jodalrih je potrebno plačat še uporabo doličenih odsekov AC (mostnine, tuneli).
Pred kratkim smo se peljali v Prago in smo ubrali pot MB - Graz - via Celovec in proti Linzu. Kljub vinjeti sem še 2x stal na cestninskih postajah (vsakič po 10 minut) in plačal še dodatnih 12€. Jebeš take vinjete. Nazaj smo se peljali po drugi poti (proti Brnu in dol proti Dunaju). Avtocesta totalno zanič, kolega z novo RAV4 je skoraj popizdil, ker ga je nonstop rukalo. Tudi meni je bilo zelo neudobno v mojem avtu, mojim potnikom prav tako. Postajališča nič splužena (pa je snežilo par dni nazaj), na vsakem sekretu ciganka, ki fehta za denar, itd. Priklop na nov odsek AC S od Dunaja pa je tako fenomenalno označen, da smo v koloni obračali in iskali pravi uvoz na AC. Super so tile jodalrji, ni kaj.
In ko prideš v Šentilju na naš del AC, naenkrat vse utihne, nič ne ruka.

LP
Gargy

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

confused-1.gif

Ko sta šla stari in stara iz Lj, jima je pod un breg pri Višnji Gori razneslo gumo. Kje bi zamenjala gumo, če ne bi bilo odstavnega pasa, ne vem, tudi ne vem, kako bi se bilo s počeno gumo peljati po AC. Je pa stari takrat rekel, da se mu je med menjavanjem gume zdel odstavni konkreto preozek, ker ga je bilo na trenutke kar strah, ko je kateri prižgal mimo.

Drugače pa če imaš recimo klic med vožnjo po AC, se mi zdi bolj koristno zapeljati na odstavni pas in se v miru pogovoriti, kot pa cruzati po voznem, ker je lahko zaradi nezbranosti hitro kaka pizdarija.

zato pa maš na AC tiste telefončke, pokličeš amzs in ti oni zamenjajo, ti pa lepo stojiš za ograjo, da ti razbijejo avto in ne beticeq

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Govorit, da je OK, če je AC brez odstavnega pasu, je idiotizem.
Govorit, da so asvtrijske avtoceste boljše od naših, je idiotizem.
Razglabljat, zakaj so njihove ragljaste kot makadam (Graz - Dunaj), ker so jih delali pred ohoho leti, je prav tako idiotizem, ker na koncu koncev voznika čisto nič ne zanima, kdo, kaj in zakaj.
Naša letna vinjeta stane 95€, jodlarska 70€. S tem, da pri jodalrih je potrebno plačat še uporabo doličenih odsekov AC (mostnine, tuneli).
Pred kratkim smo se peljali v Prago in smo ubrali pot MB - Graz - via Celovec in proti Linzu. Kljub vinjeti sem še 2x stal na cestninskih postajah (vsakič po 10 minut) in plačal še dodatnih 12€. Jebeš take vinjete. Nazaj smo se peljali po drugi poti (proti Brnu in dol proti Dunaju). Avtocesta totalno zanič, kolega z novo RAV4 je skoraj popizdil, ker ga je nonstop rukalo. Tudi meni je bilo zelo neudobno v mojem avtu, mojim potnikom prav tako. Postajališča nič splužena (pa je snežilo par dni nazaj), na vsakem sekretu ciganka, ki fehta za denar, itd. Priklop na nov odsek AC S od Dunaja pa je tako fenomenalno označen, da smo v koloni obračali in iskali pravi uvoz na AC. Super so tile jodalrji, ni kaj.
In ko prideš v Šentilju na naš del AC, naenkrat vse utihne, nič ne ruka.

LP
Gargy

Tebi bi 1.razred OŠ očitno zelo koristil, bi se naučil pravilno brat! Sem trdil ravno nasprotno glede odstavnih pasov, torej da so nujno potrebni!
Komentarje o idiotizmu raje zadrži zase, ker s takšno argumentacijo ravno sam prikazuješ kam sodiš
stupid-1.gif
...če ti pa ni jasno, si pa ponovno preberi moj prvi stavek odgovora.
Avstrijci imajo več kot 3x več avtocest kot mi in ti mi sodiš po takšnem odseku. Zbudi se! Saj ne blebetam kar v tri dni, tak kot ti...sem bil že x-krat v Avstriji in sem si izoblikoval mnenje, ki je moje...nisem vam ga vsiljeval, vas ozmerjal, samo podal in kasneje argumentiral-do sedaj.
V kolikor pa tvojih par možganskih celic tega ni sposobno spoznat pa ti priporočam, da se z glavo tresneš v svojga domačega ljubljenčka...morda bo par njegovih celic priletelo k tebi.
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, stari, to ni kul ...

Prvo kot prvo se je treba nekje sparkirat (ne pozabi, s počeno gumo). Ker ni placa, je treba ustavit na voznem, poleg ograje ravno toliko, da gre tudi sovoznica na švup ven. Ta čas ti tvegaš, da te nekdo s 100+ čelno nabije v rit. Predstavljaj si, da ravno takrat pripelje po prehitevalnem en s 150, drugi ga pa s 180 prehiteva. Vsi bi bili palačinke.

Potem si predstavljaj, da ti stojiš za ograjo, ravno takrat pripelje ena mlada družina in se nabije v tvoj avto. Dvomim, da bi si lahko odpustil. Pa tudi, če bi recimo ta mlada družinica videla tvoj varnostni trikotnik, se počasi pripeljala in vžgala vse 4 žmigavce, se je v takem primeru lahko zelo težko vključit (prehitet) na prehitevalnega in spet tvegaš, da kdo prileti v rit.

Postavljanje varnostnega trikotnika brez odstavnega pasu bi bila tudi veselica. Za vsako, ko bi videl, da se ti kdo približuje, bi se moral fuknit čez ograjo v travo.
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne, stari, to ni kul ...

Prvo kot prvo se je treba nekje sparkirat (ne pozabi, s počeno gumo). Ker ni placa, je treba ustavit na voznem, poleg ograje ravno toliko, da gre tudi sovoznica na švup ven. Ta čas ti tvegaš, da te nekdo s 100+ čelno nabije v rit. Predstavljaj si, da ravno takrat pripelje po prehitevalnem en s 150, drugi ga pa s 180 prehiteva. Vsi bi bili palačinke.

Potem si predstavljaj, da ti stojiš za ograjo, ravno takrat pripelje ena mlada družina in se nabije v tvoj avto. Dvomim, da bi si lahko odpustil. Pa tudi, če bi recimo ta mlada družinica videla tvoj varnostni trikotnik, se počasi pripeljala in vžgala vse 4 žmigavce, se je v takem primeru lahko zelo težko vključit (prehitet) na prehitevalnega in spet tvegaš, da kdo prileti v rit.

Postavljanje varnostnega trikotnika brez odstavnega pasu bi bila tudi veselica. Za vsako, ko bi videl, da se ti kdo približuje, bi se moral fuknit čez ograjo v travo.
grin1.gif

Nazadnje, ko mi je na AC šla guma (v Nemčiji, an AC z odstavnim) se mi je odstavi zdel preozek za ta šport. Ins em se lepo odpeljal po prazni gumi do izvoza (ene 8 kilometrov, če se prav spomnim). Na srečo je bila zadnja, pa sem mirno peljal enih 50-60 po odstavnem. Če bi bila prednja, pa ne vem, kaj bi. Verjetno bi se tudi raje peljal ... Če ni odstavnega, se pa 100% sigurno peljem do izvoza. Jebeš gumo in feltno, važno, da sem jaz cel.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nazadnje, ko mi je na AC šla guma (v Nemčiji, an AC z odstavnim) se mi je odstavi zdel preozek za ta šport. Ins em se lepo odpeljal po prazni gumi do izvoza (ene 8 kilometrov, če se prav spomnim). Na srečo je bila zadnja, pa sem mirno peljal enih 50-60 po odstavnem. Če bi bila prednja, pa ne vem, kaj bi. Verjetno bi se tudi raje peljal ... Če ni odstavnega, se pa 100% sigurno peljem do izvoza. Jebeš gumo in feltno, važno, da sem jaz cel.
Koliko bi že ti kaznoval za vožnjo po odstavnem?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne, stari, to ni kul ...

grin1.gif

zakaj bi si pa moral odpustiti kaj? kaj pa sem kriv, če mi guma crkne?

kaj pa če mi avto crkne in ga ne morem prestaviti nikamor? a pol se tud obesiš, ker se je nekdo v tvoj avto zaletel?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
. Če ni odstavnega, se pa 100% sigurno peljem do izvoza. Jebeš gumo in feltno, važno, da sem jaz cel.
Tam, kjer ni odstavnih pasov, imaš SOS niše, do njih pa ni nikoli več kot en km, razen na malo starejših avtocestah z dodatnim tretjim pasom. Tudi če avto kar odpove, se lahko brez motorja s samo gibalno količino vozila voziš do naslednje SOS niše.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
. Če ni odstavnega, se pa 100% sigurno peljem do izvoza. Jebeš gumo in feltno, važno, da sem jaz cel.
Tam, kjer ni odstavnih pasov, imaš SOS niše, do njih pa ni nikoli več kot en km, razen na malo starejših avtocestah z dodatnim tretjim pasom. Tudi če avto kar odpove, se lahko brez motorja s samo gibalno količino vozila voziš do naslednje SOS niše.

Zato pa dostikrat vidim tovornjake parkirane kakih 100m pred sos nišo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ker bremzajo, čeprav gre s prostim tekom čisto enostavno. Ampak glede na to, da je večini že nošenje varnostnega brezrokavnika v taki situaciji enakovredno pisanju doktorata, da ne govorim o varnostnem trikotniku,za veliko večino raketna znanost, ni čudno, da vsak ob neki okvari gleda samo na svoj pleh, ne pa na varno ustavitev in odmaknitev.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik MiKa pravi:
Ti še iz te svoje vasice nisi ven prišel očitno.
stupid-1.gif
Severni sosedje imajo občutno boljše avtoceste, še nekatere obvozne ceste so boljše od naših glavnih. Vinjete niso sorazmerne, eni absolutno preplačajo, ker se samo nekajkrat letno peljejo po AC...tisti, ki pa se službeno vozijo pa bistveno prihranijo. Tudi jaz komaj čakam el. cestninjenje, ko boš dejansko plačal koliko je treba in ne preveč, ne premalo.

Avstrija ima slabše ali podobne avtoceste, ker so tudi betonske in se ne morejo primerjat z asfaltnimi. Avstriji plačaš vsak tunel, v SLO ga ne. avstrija ima tudi vinjete in vsak, ki se hoče vozit po AC jo more met. Al se vozi en kilometer al pa 100kkm. Se pravi je sistem enak, tko da ne tupi, da je naš slabši. V Avstriji so zastopji petkrat večji kot pri nas, sam ker se vi vozte ob Pa pejte v Jodlarijo živet, če mislite, da je tam vse oh in sploh.

lp

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
OK, ali pa to, če je niša dovolj prostorna, da lahko menjam ne da bi se izpostavljal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To pa žal ni pri nam, te niše so večinoma široke po 2,5 metra (kje tudi več). Daleč smo mi od Italije (no, saj je bolj ali manj cela Evropa enako daleč), ki ima prostorne SOS niše tudi ob odstavnih pasovih, ki služijo samo za zasilno vožnjo do prve SOS niše.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Avstriji plačaš vsak tunel, v SLO ga ne.
Kje si pa te traparije pobral?
V Sloveniji plačaš vsak tunel, daljiši od 4 km v Avstriji ne plačaš vsakega, ampak samo nekatere.
V Sloveniji so vsi tuneli krajši od 4km zastonj, vAvstriji pa tudi. (plačaš vinjeto).