Nemčija je super država ja ... ampak jaz bi vseeno rajši šel živet v švico, če bi se že odločil za tujino, ker je boljši življenski standard.
Če imaš rad naravo in bolj mir okoli sebe, ti toplo priporočam naselje v nemčiji Hechelschutzbach ... Zelo lepa okolica in živi mir! Okoli 15km stran je zelo in še enkrat zelo lepo jezero, ki je okrog in okrog jezera kolesarska pot. Tam je v poletnem cajtu toliko ljudi, da mrgoli, ampak je res zelo lepo vzdušje tam. Z jezera se na primer vidi zelo veliko vetrnic, imajo razne igre, minigolf, kolesa na izposojo itd, in od tega naselja pa vse do jezera je kolesarska pot, tako da če rad kolesariš, se pelješ v čistem miru.
Zraven je tudi zelo lepo majhno mestece Herrieden, kjer je polno trgovin, tudi s pohištvom ipd.
To naselje ima prenočišče v starejši hiši, ampak zelo lepo urejena, tudi domačini so tam zelo prijazni. Če bi imel denar, bi tisto parcelo s hišo takoj kupil.
Zraven je v glavnem mestece s polno trgovin, tako da imaš vse, kar rabiš, v mestu, kakih okoli 6-7km stran je avtocesta ... v glavnem, nikjer nisi prikrajšan. Ni tako kot pri nas, da imamo do najbližnjega mesta 12km pa še tam ni ničesar pametnega, pa najbližnja avtocesta 20km stran ...
Bila sva na kar nekaj delih nemčije in ta del mi je daleč najlepši.
Tu imaš nekaj podatkov in njiihovo domačo stran, kjer jih lahko kontaktiraš pa povprašaš ... (lastniki znajo tudi angleški jezik)
http://www.altmuehlhof.de/
Winn 12
91567 Herrieden, Nemčija
Google earth
49° 12.996', 10° 31.030'
To je točna lokacija.
...
Prenočišče je zelo drago, ampak če se ne motim, mi je rekla lastnica, da se prodaja neka manjša hišica s parcelo tri km stran.
Mimo grede, če se boš dostojno vedel, se da zgoditi, da ti bo lastnica (ki je šefica) znižala ceno za 20 eur ... tako kot je nama.
Tam sva bila teden dni.
-----------
Če pa bi rad živel v švici, pa ti priporočam mestece Schönenwerd ... Zelo lepo. Je zelo živo mesto, eno najlepših ... tam živi kar nekaj slovencov, oz je kar mešana rasa, ampak res lepo urejena okolica, živi mir, narava pa nenormalno lepa s svojimi jezeri ... tudi gore se vidijo od tam na eni točki, pa kakih 50km se pelješ in prideš na "morje" .. največje jezero. Maš pa še polno lepših jezer zraven gora ... Kako se kateremu jezeru reče, sem pozabil, ampak so nenormalno lepa ... bil sem na dveh jezerih nekje polek gora, in eno je tako lepo, da bi si kar tam hišo postavil. Sanjski razgled. Mislim, da se jezeru reče Telskapele, ali nekaj takega ...