Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Se strinjam - edini perspektivni faks je medicina (da greš lahko brez problema v tujino), vse ostalo je marketinška nategancija.
Citat:
Lolololololo?
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če si maškara, te že tukaj v vsaki vasi čudno gledajo.
IMO povprečen slovenski zdravnik (torej z opravljeno specializacijo ali pa tudi brez nje) v tujini dobi službo precej lažje kot povpreče strojnik/računalničar itd (lahko, da se motim). Ja, kdor je v svojem poklicu dober, ne bo imel nobene težave z iskanjem službe. Za 99 odstotkov diplomantov slo fakultete pa temu ni tako.Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Lolololololo?
Kje si pa to pobral ?? Kaj je pa zdravnik ali zobozdravnik (brez specializacije) kaj drugače kot univ.dipl. inž. strojništva ali elektrotehnike ?? A je stopnja izobrazbe različna ? Zakaj bi samo prvi lahko našel službo drugje ?????
PS: poglej si nekatere razvitejše države kot ena SLO, recimo Francija... kjer je dober inženir bolj cenjen kot marsikateri zdravnik
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če si maškara, te že tukaj v vsaki vasi čudno gledajo.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Lolololololo?
Kje si pa to pobral ?? Kaj je pa zdravnik ali zobozdravnik (brez specializacije) kaj drugače kot univ.dipl. inž. strojništva ali elektrotehnike ?? A je stopnja izobrazbe različna ? Zakaj bi samo prvi lahko našel službo drugje ?????
PS: poglej si nekatere razvitejše države kot ena SLO, recimo Francija... kjer je dober inženir bolj cenjen kot marsikateri zdravnik
Veliko lepše imam jaz tukaj, doma, s svojo in ženino plačo narejeno. Najemnina 0€.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz...
Jaz bi pa res rad slišal življensko zgodbo osebe ki dela v Avstriji. Realno, ne olepšano. Ali pa v Nemčiji. In je še zmeraj rezident (in DURS subscriber) Slovenije.mkoliko mu obe državi pobereta, itd...
Dvomim da kdo hoče...
Pa zmeraj gledaš z svojega vidika, nepremičnina, nesposobna stara krava in dva telička pa še solidna služba.
Ostajajo tudi taki kateri nimajo kaj več tukaj zgubit, če spakirajo.
Verjetno je razlika med 40 letniki in 25 letniki, katerih je verjetno 80% od tistih ki pakirajo.
Malo gledam po profilih zdomcev...
Evo frankfurt... obični fizički radnik, kar sem gledal. Na vrhniki bi, dal skoraj dve povprečni plači za najemnino za tako bajto verjetno.
V 8 letih si v Sloveniji odplačal za vsaj 120k eur odhodkov s postavitvijo hiše in ureditvijo parcele s priključki ?Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Veliko lepše imam jaz tukaj, doma, s svojo in ženino plačo narejeno. Najemnina 0€.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz...
Jaz bi pa res rad slišal življensko zgodbo osebe ki dela v Avstriji. Realno, ne olepšano. Ali pa v Nemčiji. In je še zmeraj rezident (in DURS subscriber) Slovenije.mkoliko mu obe državi pobereta, itd...
Dvomim da kdo hoče...
Pa zmeraj gledaš z svojega vidika, nepremičnina, nesposobna stara krava in dva telička pa še solidna služba.
Ostajajo tudi taki kateri nimajo kaj več tukaj zgubit, če spakirajo.
Verjetno je razlika med 40 letniki in 25 letniki, katerih je verjetno 80% od tistih ki pakirajo.
Malo gledam po profilih zdomcev...
Evo frankfurt... obični fizički radnik, kar sem gledal. Na vrhniki bi, dal skoraj dve povprečni plači za najemnino za tako bajto verjetno.
Pufi že odplačani. V osmih letih.
Začel sem graditi leta 2007. Prodal sem stanovanje, ki sem ga kupil 1997 za 70000 mark (Pa ne po MarkovičevoCitat:
Uporabnik jtfc pravi:
Ti se ne šteješ, ker si še z markovičevimi krediti gradil
Edit: To, bi znal bit en slab ekvivalent http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5774492
Pa recimo, da je 200k€. Tole celo življenje ne odplačaš pri naših davkih in varnosti zaposlitve. Gleda, da nas ni še zadelo tahudo
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
Da se.
Brez kofetkanja in izletov 5x na leto v tujino (smučarija, morje in podobne neumnosti).
Naslednje leto pa to pride na vrsto - dopust v Dominikanski repubiki za 14 dni.