Octavia - Passat - A4 ?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
hvalabogu nič. Nimam časa cele dni pohajati po servisih...

Hvala za odgovor
smirk-1.gif

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ker se mi ravno da po ceniku brskat...

Osnovni model A4 avanta: 31.672,90 EUR / 32.022,90 EUR (1.8 TFSI / 2.0 TDI)
Kovinska barva: 931,08 EUR
Električna ogledala: 163,41 EUR
Ksenonke + pranje: 1.177,89 + 320,01 EUR
Park senzorji: 471,50 EUR
Avtoradio: 435,75 EUR
Board computer: 296,18 EUR
Sredinski naslon spredaj: 229,79 EUR
------------------------------------------------------------------
Skupaj: 35.698,51 / 36.048,51 EUR
No jaz sem pa dal za 6 mesece rabljeno Octavio II 15k€. Ima pa vse to razen park senzorjev. Pa če po pravici povem ne bi več dal toliko za doben avto, ker mi je preprosto škoda dati toliko denarja za avto.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ker se mi ravno da po ceniku brskat...

Osnovni model A4 avanta: 31.672,90 EUR / 32.022,90 EUR (1.8 TFSI / 2.0 TDI)
Kovinska barva: 931,08 EUR
Električna ogledala: 163,41 EUR
Ksenonke + pranje: 1.177,89 + 320,01 EUR
Park senzorji: 471,50 EUR
Avtoradio: 435,75 EUR
Board computer: 296,18 EUR
Sredinski naslon spredaj: 229,79 EUR
------------------------------------------------------------------
Skupaj: 35.698,51 / 36.048,51 EUR
No jaz sem pa dal za 6 mesece rabljeno Octavio II 15k€. Ima pa vse to razen park senzorjev. Pa če po pravici povem ne bi več dal toliko za doben avto, ker mi je preprosto škoda dati toliko denarja za avto.

Uf, zdaj pa te bodo napadli tisti, ki si z avtom povečujejo svoj xxxxx in bodo rekli,da govoriš to zato ker nimaš denarja
smile-1.gif

Hvala bogu, da si toliko pameten in se zavedaš tega, da v zadnjih 10 letih v avto niso dali nobene kakšne tehnologije, ki bi pomenila preskok napram tistim izpred 10tih let. In dati 30k€ za avto, ki nima poplnoma nič več kot tisti izpred 10tih let je oslarija (kseon zame ne pomeni nič).

Ko smo bili mladi smo vsi študirali takšen pa takšen avto, pa 4 leta ga bom imel, pa prodal, pa spet novega. In smo študirali samo to, kdaj in kako bomo prodali svoj avto, koliko bomo dobili zanj in kako čim manj dati za novega. Ko pa se človek malo postara, začne študirati čisto drugače, dobi povsem druge prioritete v življenju in mu je avto samo prevozno sredstvo (razen tistim, ki avto kupijo zato, ker se pač radi pohvalijo pri sosedu).

Potem pa gledaš nazaj in si misliš, pa kako sem bil tako nor in študiral da bi ves denar dal za avto
bonk.gif

Pameten človek, pa četudi ima vse stvari pošlihtane (hišo, nima kredita, varčuje) ne bo dal za avto več kot 20.000€ in še tega bo vozil 10 let.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Uvoz?

Ne v LJ sem ga kupil. Sem pa kasneje ugotovil, da je imel kar nekaj dodatne opreme dokupljene. Tako, da cena takrat kupljenega novega takšnjega avtomobila bi bila okoli 6mil. Jaz sem dal 3.7mil.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če si ga kupil v LJ, še ne pomeni, da avtomobil ni iz sivega uvoza.

Kdo bi pa si pustil izgubiti 38% v pol leta?
rolleyes-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj boš rekel na menjavo jermenov in še nekih malenkosti pri 130k, na a4 2.5 tdi. skupni strošek je bil slabih 700k. avto redno vzdrževan.

lari fari...

2.5 tdi je drag za vzdrževanje ni pa bav bav... za službeni kangoo smo plačali velik servis na 120k km in pa sprednje zavore (diske, pločice) natanko 1080€...pelje se pa verejtno isto kot a4 ...

cheer.gif

Ja, boljše! Moj sosed je prodal A4 sline, pa direkt po kanguja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Jaz bi na nov ___ počakal, ali pa novo _____.
Ne moreš narediti večje neumnosti, kot kupiti avto takoj po predstavitvi.
bonk.gif

Neuki sosedi so morda res nevoščljivi, a v praksi...

PorodneTežave.press
smirk-1.gif

PS: Znamke sem zanalašč izbrisal, ker niso pomembne.

To je že res, ampak veš kako je ko pride nov model ven, čakal si ga pol leta da so prisle prve slike,
šel si ga v ženevo gledat, je daleč med najlepšimi, malokdo lahko počaka. Jaz vem da recimo
zdaj da bi mel denar, A5 po moji meri nebi mogo čakat. Si bi kupil enega za vmes
smile-1.gif

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
Citat:
Pameten človek, pa četudi ima vse stvari pošlihtane (hišo, nima kredita, varčuje) ne bo dal za avto več kot 20.000€ in še tega bo vozil 10 let.

haha lepo te prosim no, misli malo kaj govoris. in zakaj nekdo z vec 100k ali celo mio k na zalogi nebi kupil avta za vec kot 20k? iz ene skrajnosti v drugo, nekoc si dal vse za avto, zdej bi pa najraj vse v grob nesu.

uzivaj gospod pametni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
Citat:

haha lepo te prosim no, misli malo kaj govoris. in zakaj nekdo z vec 100k ali celo mio k na zalogi nebi kupil avta za vec kot 20k? iz ene skrajnosti v drugo, nekoc si dal vse za avto, zdej bi pa najraj vse v grob nesu.

uzivaj gospod pametni.

Word.

Nekdo ki ima mio na računu, mu se ob normalnem vlaganju v sklade, vezane vloge kamot plačuje leasing za
novo s klaso zgolj iz naslova obresti.

Malo je takih, ki imajo zares dost dnarja, pa nimajo hudega avta. Majo pa sigurno kake druge drage hobije,
kakšna 5x na leto jadranje, druge dopuste, in se vozijo v povprečnem avtu za 15 jurjev. Večina ki ima na
računu 100k€ vozi tut tak avto. Dan danes avta za 100 jurjev ni treba takoj plačat, in plačuje se ga tako
da se niti ne občuti da ga je plačeval. Če mas ti polek sluzbe, uspešnih delniških poslov in zavarovalniških
papirnatih vojn še en majhen kafič, ki ti navrže tam 2 jurja mesečno, pa jurčka nameniš za leasing za avto...
Kdo bo pa pogrešal tega jurja...

Nazadnje urejeno:

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Zato ker sem vedel kdo je bil prvi lastnik. Začetna cena je bila 4.2mil, pa ga doben ni kupil. Mogoče zato, ker je beli. No to je tudi mene motilo, a zdaj mi je celo všeč bela barva.
Drugače pa sem dal tablice preverit, pa je bilo vse ok.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Antonioo pravi:
Citat:

uzivaj gospod pametni.

Bom užival, hvala za skrb, pa res ni potrebe po tem.

Govoril sem o srednjem razredu ljudi, ne o višjem razredu,ki imajo 100.000€. Govorimo namreč o Škodi Octavi in potem takem dvomim, da bo kdo z 100.000€ gledal za Octavio.

Nič ne bom nesel v grob imam pač zelo drag hobi (letenje), ki mi pomeni več kot pa en klinčev avto.

Antonioo

Pripravnik
3. sep 2007
344
0
16
govoril si o pametnih, ne o srednjem razredu. tebi pac letenje pomeni vec kot en klincev avto, 95% ljudi na tem forumu pa pac avto pomeni vec kot klincevo letenje. potemtakem ti nisi ravno pametn, ker tolko zapravljas za klincevo letenje?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tudi noben pameten ne da 100T eur za avto.

Pol imamo pa v Sloveniji ogromno neumnih ljudi, ki imajo veliko denarja pa vozijo avtomobile za več kot 100k EUR.

Aja, po vrh vsega so še uspešni, pa neumni hkrati, res srečneži.
rolleyes-1.gif

Foušija ne pozna meja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Se bom distanciral od pavšalnih ocen kdo je pameten in kdo ne. Morda bi blo bolj za izpostavit dejstvo, da je v sloveniji več neumnih ljudi ki vozijo dober avto, kot pa ljudi z veliko denarja ki vozijo dober avto. Ker menim da glede na slovenski vozni park, smo vsi zelo bogati in po mnenju nekaterih tu na forumu, posledicno tudi zelo pametni. Vendar to preprosto ne drži. Gre za to, da v sloveniji ljudem avto ocitno veliko pomeni in na to nekaj dajo. In zato tudi ljudje ki si ne morejo privosciti ravno vsega vseeno malce stisnejo in kupijo malce boljsi avto ki jim je vsec. S tem seveda nic ni narobe (vsak naj dela s svojim denarjem kar zeli), vsekakor pa ni dokaz neke nadpovprecne pameti takega lastnika.

Edino kar me moti je to, da ljudje ki jim ni skoda vzet lizing za boljsi avto nato jamrajo kako je vse drago. Ce si pac ne bi kupil takega avta bi lazje prisel cez mesec...

To je seveda samo moje mnenje.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ni dokaz neke nadpovprečne pameti, ni pa tudi za reči, da so ti ljudje neumni.

Jaz tudi raje dam nekaj več za avto, kot pa da recimo denar pustim v gostilni za alkohol...vsakemu pač svoje veselje.

Ko bomo pa delali samo za gol obstoj, pa si pač tega ne bomo mogli privoščit.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tudi noben pameten ne da 100T eur za avto.

Pol imamo pa v Sloveniji ogromno neumnih ljudi, ki imajo veliko denarja pa vozijo avtomobile za več kot 100k EUR.

Aja, po vrh vsega so še uspešni, pa neumni hkrati, res srečneži.
rolleyes-1.gif

Foušija ne pozna meja.

daj ne glumi, ogromno jih pa tudi ni da vozijo avte nad 100T Eur.
Je jih pa nekaj, da bi jim bil fous
confused-1.gif
zakaj ze??Me tudi mika kak Continental Gt, ampak denar raje zapravim za kaj drugega avta bi se itak navelical v par mesecih.