Yugodriver?Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Vzemi bilo kaj,razen Škode.
Res je,da je škoda veliko ceneje,vendar z razlogi!
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Ja samo A4 je narejen na passatovi koncepciji kar octavija ni!
Citat:
Ja samo A4 je narejen na passatovi koncepciji kar octavija ni!
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
KSZ
Evo spet sindrom "Octavia wanabe Passat vozniki". Bodite pošteni, Octavia spada v razred Jette, to pa nikoli ni bil Passat, nikoli ne bo Passat.
Pa nisem VW lover, daleč od tega, samo malo realnosti pa tudi ne škodi.
Hale fukin' l00yah!!! I'm not alone!!!
Bravo!
Samo kr pripravi se, ker že vidim kak se kregamo.
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
KSZ
Evo spet sindrom "Octavia wanabe Passat vozniki". Bodite pošteni, Octavia spada v razred Jette, to pa nikoli ni bil Passat, nikoli ne bo Passat.
Hale fukin' l00yah!!! I'm not alone!!!
Bravo!
Samo kr pripravi se, ker že vidim kak se kregamo.
Da ne bo nesporazuma, Octavia je meni čisto soliden avto, še sam študiral, da bi jo kupil pred časom. Je dejansko nekako najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
KSZ
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa da ne boste rekli, da sem pristranski in navijam za Octavijo.... če bi se jst odločal v tem cenovnem rangu, bi brez pomislekov uzel Mazdo 6
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Kaj od naštetega bi kupili (karavan izvedba, dizel, večinoma dolge vožnje)?
Zakaj?
LP P
Citat:
Octavija je bolj razred golfa kot passata ali A4
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Toliko o tem kako je Octavia "razred passata". Vse kar je passatovskega je veliki pritljaznik zato ker je octavia "Liftback".
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Praviš PRECEJ cenejše kot VW? Kaj a serviserji imajo cenejše storitve, imajo manjše marže al kaj? Daj to argumentiraj, glede na to , da ima avto praktično vse sestavljive dele enake kot VW, celo podvozje, cel pogonski sklop, menjalnik...
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
KSZ...
Da še jaz pristavim svoj "piskerček". In da, vozim Octavio.
Octavia je narejena na A5 (PQ35) platformi, katero si deli z Golfom. In ja - Octavia je Golf z "ruzakom". To je dejstvo.
Passat je narejen na PQ46 platformi, ki je podaljšana PQ35. Torej je jasno, da je Passat večji.
Prejšnji A4 je bil narejen na B6 (PL46) platformi, ki naj bi bila blizu passatovi PQ46. Novi A4 je narejen na novi platformi B8 (MLB), ki naj bi se v prihodnje uporabljala tudi za največje Audije. Že iz tega sklepam, da je večja od PQ35.
Zaključek: Kar se platform tiče je Octavia najmanjša. Ma pa velik "kufer", tukaj ni dvoma. Pika.
Sploh pa mi ni smiselno govorit o neki konkurenci. Kot vidim še vedno obstaja cel kup ljudi, za katere ima Škoda slabšalen prizvok. Hvala bogu. To ji znižuje ceno, nad čemer se ne pritožujem. Tisti, ki navija za Audija, se pa niti VW ne bo dotaknil.
Kar se servisiranja tiče, se strinjam z Wackotom. Smo že nekajkrat primerjali zneske VW in Škoda servisov in razlika obstaja.
Kaj kupiti?
Če bi jaz kupoval avto za dolge fure, definitivno ne bi vzel Octavie TDI, ker ima za moje pojme čisto preslabo zvočno izolacijo motorja, ki že sam po sebi ni nek biser kar se glasnosti tiče. Če te to moti, ti torej ostane Passat, ker je A4 definitivno predrag za to, kar ponuja. Drugače pa pojdi peljat vsakega, pa se boš veliko lažje odločil tudi brez "bistroumnih" odgovorov ljudi, ki niso vozili še nobenega od naštetih.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
je preveč juncev...
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Tako da moj predlog Octavia RS TDI, lepa, varčna, lepša od osnovnega passata in a4.