Obvestilo Tušmobila

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Tuš ima v Medvodah oddajnik na Donitovem dimniku, tako kot M@ in S!, poleg tega ga ima še na cerkvi v Sori. Ko greš pa proti LJ, ga imaš pa še na G.D. v Mednem, tako da je ta konc dobro pokrit.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
A komu ostane klic ce se pelje cez Golovoc in medtem telefonira? Ali se mu klic enostavno prekine oz. sogovornik zgine.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Kot vem bo tusmobil postopoma izklapljal roaminge. Njihove bazne so zasnovane za dosti vec prometa kot ga imajo sedaj, tako da ne bo panike. Handover med tusmobilom in M@ je dostikrat razlog da klic dol vrze. Vseeno predvidevam, da bo denar, ki ga bo s tem
prisparal vsak mesec (zneski so ogromni) vlagal v izgradnjo omrezja saj je to tudi edini profitabilni cilj.Ce bo do 2010 mel celo slovenijo pokrito in se storitve ala uvertura,moneta,monitor ipd. bo 100% enakovreden mobitelu, definitivno bo pa znesek ki ga bo zato vlozil zanemarljiv naproti mobitelovemu outsursanju za vsak (skoraj) projekt kljub 1000 zaposlenimi.

Ne gre za to za koliko je zasnovana bazna ampak za prenos do te bazne. Kabinete se vedno lahko dodaja, prenosa pa lahko kaj hitro zmanjka ker je vezan na licence.

In nisi mi odgovoril ali imate ze po defaultu half rate nastavljen za Ljubljano.

Mobitel outsourca le razvoj storitev, ne pa omrezja (je pa v zacetku verjetno tudi to bilo outsourcano).

In ko se ze ravno hvalis s strokovnjaki ki niso outsourcani - morda vam uspe naslednjic mgw povezat v svet hitreje kot v dveh dneh. V tretje gre rado =P

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Verjetno si slišal za AMR, za dinamično dodeljevanje licenc pa verjetno tudi? Everything is software powered nowadays, including BTS equipment.
Drugače pa dvomim, da ima Tuš meljon uporabnikov, da bi se čez noč bal da mu bo vse odletelo v 3PM capacity related. Verjetno tudi ve, koliko prometa v LJ pade na M@ in koliko ima lastnih kapacitet. Bolj se je za bat kake luknje v pokritosti, ki je bila prezrta. Ali pa kake VIP stranke, prijatelja od malega iz Murgel, ki ima svojo bajto v RF senci Tušmobila. Potem bo pa ogrožen nacionalni interes.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Ne bi vedel kako ima nastavljen tusmobil po defaultu. Sej outsurse sm mislu za storitve. Mgw tusmobil (citaj Nokia) zihr hitrej poveze, kukr mobitel popravi stvari ki ne delajo in ko jim tusmobil javi (no hitrost je verjetno odvisna tudi od politike mobitela to tusmobila).\
Pa jest mam s tusmobil glih tok verjetn kot ti. Za prenose se pa ni za bati...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
M@ je zlati rudnik. Še posebej bo spet s to novo vlado. Zato je kul imet jurja zaposlenih in še dva jurja autsorsanih na "killer" aplikacijah in sistemih. Da denar kroži predvsem v žepe raznih Ulter in Golobčkov, skratka na svobodnem trgu nerentabilnih firm ...

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
In zakaj je vecinski delez rudarjev nezadovoljen ? Ni samo zaradi mejlade prejsnji mesec med Upravo telekoma in Sinexom. Traja ze iz casov pred tem....Z osnovnimi sredstvi so ze zaceli varcevati. Z novo vlado se to ne bo ustavilo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Strangelove, za AMR appolo se ni slisal, ker ga Ericsson ne pozna :D Simobil pa tud dvomim da ga ma, ker je sam v zadnjih siemensih...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Na avtocesti imas lahko okvaro oz. pride do nesrece. Ko stojis lahko telefoniras :p

Tudi ko se peljes skozi predor lahko telefoniras...

Voznik s prosotorcnim kompletom, ostali potniki pa kakor jih je volja... Sploh pa telefone oziroma mobilno omrezje nekateri uproabljamo tudi za kaj drugega, kot za pogovor...
smile-1.gif
...

Taki odgovori so bolj kot ne smesni ...
hysterical-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Strangelove, za AMR appolo se ni slisal, ker ga Ericsson ne pozna :D Simobil pa tud dvomim da ga ma, ker je sam v zadnjih siemensih...

Pa daj ne bluzi. Mobitelov network podpira prav vse kodeke, ki so dejansko na trgu in v terminalih, od HR, FR, EFR in vključno AMR.
Edina stvar, ki je ne podpira in je ne podpirajo niti mobilni telefoni (še) je AMR WB, kjer bo dejansko narejen skok naprej v kakovosti zvoka, ki bo boljša v frekvenčnem obsegu. AMR WB pa terja precej konkretnih vlaganj v marsikaj in dvomim, da ga ima komercialno že kateri koli operater. Pustimo ob strani razne omejene teste.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KSZ

Omrezje sem ponovno dal na ročno, Mobitel seveda. Ker tale tušev mi bo živce načel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Pa ne da so se na AXI ze premaknil z R11 :p ...

So so.

Sicer pa zlati rudnik veselo obratuje tako da ni potrebno skrbeti. Kot sem že večkrat napisal: ne trdim da ne bo delovalo, počakajmo pa bomo videli. In če bo problem v kapaciteti oz nepokritosti, to ne bo povezano s tem kater proizvajalec vam je dobavil opremo (nokia ali ///E).

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Kahl je nahocu hakete iz amehike in jih njegovi tajniki v mehiki se vedno iscejo :D

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
Kaj je že kdo preizkusil tale TUŠ mobil Internet. Kašna izmera hitrosi bi me zanimala..

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Povlece tudi preko 230 kbps, če imaš dober signal in dokaj nezasedeno bazno. V povprečju vleče okrog 170 kbps.

Ogo

Nazadnje urejeno:

mobiforum1

Pripravnik
20. okt 2008
31
0
6
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Kaj je že kdo preizkusil tale TUŠ mobil Internet. Kašna izmera hitrosi bi me zanimala..
pri meni je povprečno 210 kbit/s. sem pa oddaljen 4 km od bazne postaje.

hitrej kot pri s! HDSPAju pri meni doma
smile-1.gif