Obdavčitev praznih stanovanj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Brgo; imas kak link kjer banke ali pa sodisca prodajajo stanovanja propadlih gradbincev. Zadnjic je bilo da bodo v kratkem prisli celovski na "drazbo". Pa je vegrad prvi skripnil ze pred dobrim letom. Ce so vsa prodana, zakaj so se kar prazna?
Prodana so z raznimi redejtanimi pogosbami s podizvajalci. Tako se je podjetje na lahek nacin resil tezenja podizvajalca za poplacilo del, sam pa je pogodbo tako pripravil (s pomocjo zakonov)da bo tezko kdaj zivel podizvajalec v njem. Ko bo to ugotovil, pa bo prodajalec ze uzival na cipru in podobnih destinacijah

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Cist narobe se lotevate ,ko iscete prazna stanovanja po Sloveniji.
Najprej v bosni poisci prazne bajte v lastnistvu nasih drzavljanov ,ki tukaj stanujejo v neprofitnih stanovanjih ....,..pol pa ukrepaj ,pa da vidmo kolk nizkocenovnih stanovanj nam v resnici sploh manjka.....
jezen.gif

Imaš ti kaj proti Kadifi?

http://www.ljubljana.si/si/mol/razpisi-razgrnitve-objave/73795/detail.html

hysterical-1.gif

cry12bpy.gif

Kot vidim je konec koncev bolje da pustim šiht, grem na zavod, napumpam punco s katero se ne poročiva, kao ona samohranilka, prijavljena na različnih naslovih, na koncu delam na črno in skupaj dobimo: novo stanovanje oz. za đabe najemnino, zastonj vrtec, velke otroške dodatke in to je to. Majka. ...zdej sploh ne dobim krede za flet oz. se zapufam do konc življenja da si kupim eno luknjo, vrtec bi stoposto plačeval, dokladov bore malo in bi životaril do konc life pa še tresu bi se če šiht izgubim....in to ti je poštena država, garaš in delaš, da poberajo davke da ostalim đabe vse talajo.....fakin bababa republika....

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A si jasnoviden?

Potem se obdavči najemnine, ne pa stanovanja.

Če je tako, lahko kmalu pričakujemo tudi davek na vozniška dovoljenja, tam 10 jurjev na leto, ker itak vsi delamo prekrške, policaji nas pa ne morejo kaznovati za vse.

Nisem jasnoviden in nisem povedal nic novega. To dejavnost je med drugim zganjal tudi zelo znan politik v prejsnji vladi. Pa dvomim da edini. Da lahko vozis placas drzavi dinarcke. Pri voziski, pri avtu, pri bencinu.... Povsod te drzava cepi. Ce pa na crno rentas pa nekako ne... Upam da ti je razlika jasna? Da bi kdo zbiral stanovanja samo zaradi fetisa po praznem prostoru pa se nisem slisal. Ce taksni obstajajo in jih ne motijo stroski sem cist za ...
zmaga.gif

Lahko tudi drugace gledas.... Ce imas avto in voznisko probaj taksirati
evil.gif

Če imaš zasebno zbirko umetniških slik, plačaj davek na luksuz (100 € na sliko letno), ker jih ne daješ na vpogled širši javnosti. Zbiraš stare avtomobile? Ni panike, plačaj 100€ davka letno na vsakega (pa čeprav niso registrirani za vožnjo po cesti). Imaš zbirko dragocenih buteljk? Plačaj davek!!! Si oblečen v Armanija?...

Saj razumem, da je nekaterim težko priti do lastnega stanovanja ali hiše. Ampak, da se potem ljudem, ki so s svojim denarjem uspeli priti do le-tega/le-teh odtrga dodatno 100€ ali več... Potem je pa najbolje, da postavimo še dodaten davek na število avtomobilov v družini. Določimo 1 avto na 2 družinska člana in 100€ davka letno, če se to prekorači.

Domovina, ti si mi kot svina.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No vidiš. Jaz pa samo malo bolj ostro povem, pa sem obtožen, da mi je mar samo za moj denar in mi za druge dol visi
smile-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A si jasnoviden?

Potem se obdavči najemnine, ne pa stanovanja.

Če je tako, lahko kmalu pričakujemo tudi davek na vozniška dovoljenja, tam 10 jurjev na leto, ker itak vsi delamo prekrške, policaji nas pa ne morejo kaznovati za vse.

Nisem jasnoviden in nisem povedal nic novega. To dejavnost je med drugim zganjal tudi zelo znan politik v prejsnji vladi. Pa dvomim da edini. Da lahko vozis placas drzavi dinarcke. Pri voziski, pri avtu, pri bencinu.... Povsod te drzava cepi. Ce pa na crno rentas pa nekako ne... Upam da ti je razlika jasna? Da bi kdo zbiral stanovanja samo zaradi fetisa po praznem prostoru pa se nisem slisal. Ce taksni obstajajo in jih ne motijo stroski sem cist za ...
zmaga.gif

Lahko tudi drugace gledas.... Ce imas avto in voznisko probaj taksirati
evil.gif

Če imaš zasebno zbirko umetniških slik, plačaj davek na luksuz (100 € na sliko letno), ker jih ne daješ na vpogled širši javnosti. Zbiraš stare avtomobile? Ni panike, plačaj 100€ davka letno na vsakega (pa čeprav niso registrirani za vožnjo po cesti). Imaš zbirko dragocenih buteljk? Plačaj davek!!! Si oblečen v Armanija?...

Saj razumem, da je nekaterim težko priti do lastnega stanovanja ali hiše. Ampak, da se potem ljudem, ki so s svojim denarjem uspeli priti do le-tega/le-teh odtrga dodatno 100€ ali več... Potem je pa najbolje, da postavimo še dodaten davek na število avtomobilov v družini. Določimo 1 avto na 2 družinska člana in 100€ davka letno, če se to prekorači.

Domovina, ti si mi kot svina.

Bingo... Pocasi si ze dojel. Ce na svoji lastnini opravljas pridobitno dejavnost te bo drzava cepila. Tudi ce bos zaracunaval vstopnice za ogled domace umetniske galerije ali zbirke avtomobilov.
smirk-1.gif
Ce bos svoje Armani oblekice rental za poroke ti bo drzava sedla za vrat. Sam pa imas lahko 100000000000000 Armani oblekic in jih vsak dan gledas 24/7. Ce imas cas in fetis za take zadeve.

Davek na avtomobil v taksni ali drugacni obliki tudi pride... Ce bos z avtom rinil ,kjer to ni ravno nujno bos placal.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Žalostno je to, da večina teh, ne samo da ima "praktično zastonj" stanovanje, ima tudi zastonj vrtec, socialno, pa še kaj...

Mene pa sekajo povsod na polhno, pa smo na konc na istem. S tem, da mene ne vidiš v bifeju popoldne na piru...

Ce za trenutek pozabiva da je zgoraj nebuloza je resitev enostavna... Lahko zacnes ziveti enako ce mislis da je tako cudovito.
smirk-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Žalostno je to, da večina teh, ne samo da ima "praktično zastonj" stanovanje, ima tudi zastonj vrtec, socialno, pa še kaj..
...čeprav je marsikdo od teh veliko bogatejši od tebe , vsaj kar se tiče nepremičnin..
jezen.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ti nisi dojel. Model je pisal o posedovanju ne pa opravljanju pridobitvene dejavnosti.

Dobro je... Vsi vemo kdo poseduje vecino "praznih" stanovanja. Ponavadi 4-5 studentov po cca 200€ mesecno ali 12k EUR letno neobdavcenega na (recimo) 100.000€ vredni "investiciji".

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Naivčine, če mislite, da so stanovanja uradno prazna, notri pa živijo podnajemniki. Misliš, da traja več kot en mesec, da sosedje upravniku zatožijo švercerja?

Valda je treba oddajanje obdavčit. Naj durs opravi svoje delo pa bo. Ne pa bedasta obdavčitev praznih stanovanj, ki itak prinese manj denarja.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Ce za trenutek pozabiva da je zgoraj nebuloza je resitev enostavna... Lahko zacnes ziveti enako ce mislis da je tako cudovito.
smirk-1.gif

Torej z ženo pustiva službi? In samo pizdiva čez državo? Veš kaj bo? Čez dva meseca bom brez strehe na glavo, ker bo vse pobrala banka. Ker ne bom kam mel it, in mi tudi šerif ne bo dal stanovanja, ker bom po njihovih standardih še zmeraj imel preveč, grem lahko samo še šotorit k strojanom, al pa pred MOL.

Sklepam pa, da si se oglasil zgolj zato, ker sem komentiral spisek....

BTW: v normalni službi ne morem goljufat. Poznam pa primer, ko je človek d.o.o. "prodal" bratu, sebe odpustil, dobival nadomestilo, hkrati pa še delal. Dobil je tudi socialno stanovanje, ima 3 otroke in max doklade. Denarja mesečno potegne 3x več kot jaz, plačuje pa nekje 8x manj vrtca. A to je pa pravica?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici

Ali samo meni ne gredo datumi iz zgornjega linka spodaj skupaj ali
confused-1.gif

Citat:

Objava razpisa: 10. 9. 2011
Rok za prijavo: 10. 9. 2011
Rezultati razpisa: 10. 9. 2011

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana objavlja prednostni listi za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana na podlagi Pravilnika o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem (Ur. list RS, št. 14/04, 34/04, 62/06, 11/09), 14. Javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki je bil objavljen 18. 12.2011 v časopisu Dnevnik, ter na podlagi sklepa 6. Seje Nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada MOL z dne 6.9.2011

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
Grem iskat točkovnik da vidim kakšni so kriteriji za pridobitev točk
Priimek od tamo dole mogoče 500+ točk. Sem že zvisu. Aja lahko si ga spremenim za nekaj evrov na Tobačni

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

smirk-1.gif

Torej z ženo pustiva službi? In samo pizdiva čez državo? Veš kaj bo? Čez dva meseca bom brez strehe na glavo, ker bo vse pobrala banka. Ker ne bom kam mel it, in mi tudi šerif ne bo dal stanovanja, ker bom po njihovih standardih še zmeraj imel preveč, grem lahko samo še šotorit k strojanom, al pa pred MOL.

Sklepam pa, da si se oglasil zgolj zato, ker sem komentiral spisek....

BTW: v normalni službi ne morem goljufat. Poznam pa primer, ko je človek d.o.o. "prodal" bratu, sebe odpustil, dobival nadomestilo, hkrati pa še delal. Dobil je tudi socialno stanovanje, ima 3 otroke in max doklade. Denarja mesečno potegne 3x več kot jaz, plačuje pa nekje 8x manj vrtca. A to je pa pravica?

Dobro ves da kvasis neumnosti. Prav dobro ves da ogromna vecina teh opravlja slabo placana fizicna dela sicer bi umrli od lakote. Ce mislis da je mozno od sociale ziveti probaj pa porocaj. Sem pred kratkim pisal prosnjo za enkratno denarno pomoc upokojenca (invalida) in nebi verjel kako k. hebeno je vse skupaj. Stanovanja niso vec "socialna" oziroma "skoraj brezplacna" ampak cca 250€ za povprecno neprofitno stanovanje. To je pol place za vecji del Slovenije.

Stanovanja bi moralo biti po vseh standardih ,ker smo MI placali sta stanovanja po polni ceni. Logika da bi nekdo MORAL (zaradi nekega principa?!) sprejeti drek kljub temu da si TI oziromi placali tortico je zblojena. Kdo pa mislis da bo placal sanacijo zafusanega?
crazy1.gif
Sklad, posredno TI oziroma MI.

Kdorkoli misli da je revscina/sociala zabavna, lepa ali dobra naj se oglasi kdaj pred Karitasom ali RKC pa bo videl kako ponizujoca je taka zabava. Btw, Karitas je pred kratkim zmanjsal ze tako majhne pakete zaradi povecanega povprasevanja.

Mene taksno zivljenje ne mika, ne zavidam nikomur da se je znasel na taksnem seznamu ali zivljenju. Upam da nikoli ne pridem do tega veselja/uzitka/prednosti/...

p.s.: ce ti nekaj sklepas ni nujno da je pravilno ,ker sem napisal ene 10x postov na isti temi preden si ti karkoli komentiral.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
No ti povem primer, da socialno stanovanje za dva (ženska in otrok) v starem bloku plačuje cca 60€ najemnine, gre pa za garsonjero.
In ta ženska je delala prej v Labodu, dobivapa DODATEK na plačo, da je sploh dobila minimalno plačo. Otrok je star 10 let.
Pa ni nikoli prosila za socialo, niti ne za karkoli drugega, razen pač je zaprosila za to socialno stanovanje in ga je dobila.

Pa verjamem, da se raj v "zemljo vdre", kot pa da bi šla na karitas al pa rdeči križ po pomoč.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Grem iskat točkovnik da vidim kakšni so kriteriji za pridobitev točk
Priimek od tamo dole mogoče 500+ točk. Sem že zvisu. Aja lahko si ga spremenim za nekaj evrov na Tobačni

Zal ne...

PRAVILNIK

Spodaj je tockovnik, pa probaj sesteti... Sej je simple in zabavno.
crazy1.gif

Recimo trajno obolenje otroka ti prinese fantasticnih 80 tock. Hvala lepa za tako stanovanje in zivljenje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ni lušno, verjamem. Samo ko zračunaš... nekdo ima minimalca in stanovanje za 60€, nekdo je pa malo boljši, zasluži malo več, ne dobi stanovanja za 60€ in je na veliko slabšem, ker plačuje komercialno najemnino. To so resnični nesmisli naše sociale...