Obdavčitev praznih stanovanj

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pa imaš kake člene teh zakonov da preverimo kaj tam piše?

Bom pogledal zvečer, ko bom doma.

Evo, uradni list RS št. 87/2011:

11. člen

Prvi in drugi odstavek 28. člena se spremenita tako, da se glasita:

»(1) Za dejanskega uporabnika posamezne enote se šteje oseba, ki enoto uporablja vsaj 15 dni v mesecu.

(2) Če je posamezna enota prazna ali se uporablja občasno, manj kot 15 dni v mesecu, se šteje da jo uporablja en uporabnik.«.

Evo vam tihi davek na prazna stanovanja.

So pa po novem druge dodatne prednosti, recimo to, da bom očitno končno imel pravico da mi obračunavajo porabo vode po števcu ne pa po osebah. Do sedaj je moralo met števc najmanj 50% stanovanj, po novem pa zgleda ni več treba.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja vidš, to je tako pri nas. Ti se zakreditiraš za staro stanovnaje, dobiš vrtec s težavo, ga plačaš ko majmun itd. Takile pa lepa nova stanovanja lepo napol zastonj pa zastonj vrtec direkt pred vrati.

Eh jebeštrga, škoda, ker imam vest.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
V bistvu se mi ne zdi problem v socialnih stanovanjih in transferjih na splošno. Problem vidim v tem, da je štiričlanska družina z dvema minimalnima plačama ali eno povprečno na slabšem kot štiričlanska kompletno na sociali, če pogledaš vse prejemke in ugodnosti.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vsakršna sociala je popolnoma odveč, ker s tem samo zmanjšuješ razlike med manj in bolj uspešnimi. Ne more se nekdo, ki je slab, enačit s tistim, ki je boljši. S tem boljše demotiviraš in posledično cela država tone...

Namesto sociale naj gre več za zdravstvo, da bo vsem normalno dostopno. Ne pa, da imajo brezposelni spet boljšo zobozdravstveno oskrbo od mene, ki do svojega "zastonj" zobarja sploh ne morem, ampak sem prisiljen plačevat zasebniku, ker je tak problem dobit prostega zobozdravnika?

Sam bi za nesposobne in delomrzneže namesto socialnih stanovanj in denarja uvedel brezplačne državno sponzorirane obroke, skupne postelje in podobne zadeve. Pa da vidimo, koliko se jih bo še švercalo in ne bo znalo skrbet zase. Večino bo preveč sram in se bodo že pobrigali za lepše življenje. Sociala pa ni neka posebna spodbuda.

Za invalide in hudo bolne komot poskbri zdravstvo, ker je tako prav. Pa magari se iz tega naslova financira zastonj stanovanja.

Žrtve nasilja so poseben problem, za katerega se težko odločim. Ko zvem za žensko, ki ima 3 otroke, vsakega z drugim moškim in njen trenutni partner nad njo zganja nasilje... no to je za psihologu ne pa da se nagradi z državno sponzoriranim stanovanjem.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
štiričlanska kompletno na sociali

Kaj morajo, biti taki [censored] sredi Ljubljane sploh? Da imajo bližje službi
hysterical-1.gif
V prekmurju se jim zrihta ene luknjo in adijo. Tam so že vajeni ciganov in take [censored].

[censored] [censored]

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Točno to se jaz sprašujem, kaj imajo taki za počet v novogradnjah LJ, če je drugod dovolj starih lukenj? Nobogradnje v LJ so za dobre. Jaz sem se moral izselit 50km ven iz LJ, da sem si lahko privoščil svoje staro stanovanje, a ti majmuni lepo napol zastonj v nova?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
To mislim da se vsi sprašujemo.
Cela LJ samih starčkov pa socialcev, okoli pa mladi ter delovni ljudje ki se morajo vozit v LJ.

Naj se jim naredi 50-200km iz LJ blokovsko naselje, ter vsakemu da en vrt pa ma da je tist vrt obdelan (kontrola vrta!).

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.099
533
113
tam ko se terc po tori rola
Hja, če je stanovanje last tistih starčkov, ne moreš kaj, saj je njihovo. Če pa je govora o neprofitnem stanovanju, ki ga po možnosti še financira država (sociala), pa bi tisti predlog o naselju izven mesta in trgovino zraven, bil res rešitev. V tista stanovanja pa ljudi, ki delajo v mestu. Amnpak tako enostavno res ne gre...
Mi je pa tisti davek na nepremičnine in nasploh davki na premoženje, totalni kretenizem. Vzamimo za primer dva z enakimi dohodki. Prvi bo zgradil hišo, drugi bo v neprofitnem stanovanju. Prvemu bo država nabila davek na hišo.. jebela, a mu jo je država postavila...?
Drugi primer je avto. Spet vzamimo prejšnji primer: prvi bo s privarčevanim denarjem ali pa na na kredo kupil avto, drugi vse skupaj zagonil za kurbe in pijačo. Ostaneta brez službe -prvemu bodo rekli naj proda avto, drugi bo takoj na bremenu države...

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Točno to se jaz sprašujem, kaj imajo taki za počet v novogradnjah LJ, če je drugod dovolj starih lukenj? Nobogradnje v LJ so za dobre. Jaz sem se moral izselit 50km ven iz LJ, da sem si lahko privoščil svoje staro stanovanje, a ti majmuni lepo napol zastonj v nova?

Tu pa je problem stanovanjske politike pristojnega stanovanjskega sklada. Meni to tudi ne gre v račun.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Temu se rece fovsija... Kriterij bi morala biti cena izgradnje in cena vzdrzavenja in lokacija. Da te luknje obnovis praviloma stane vec kot stanje izgradnja novega stanovanja, poleg tega da je potem se vzdrzevanje (dolgorocno) bistveno drazje. Vse to gre na tvoja pleca. Poleg tega da je nekako neumno nekomu na minimalcu iz LJ dodeliti v 3pm. Poleg tega da povecas ze tako zheban promet, pozvzrocas povsem nepotrebne stroske, itd, itd.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ti pa se vedno noces razumet, da nekomu na minimalcu ni kaj za dajat. Da je karkoli se mu ze da navadna kraja. Ali naj bo na minimalcu v cenejsem kraju ali pa naj zivi kjerkoli mu ze pase, samo ne na MOJE stroske. Ja?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ti pa se vedno noces razumet, da nekomu na minimalcu ni kaj za dajat. Da je karkoli se mu ze da navadna kraja. Ali naj bo na minimalcu v cenejsem kraju ali pa naj zivi kjerkoli mu ze pase, samo ne na MOJE stroske. Ja?

Samo da je tvoji riti ok pa ce vsi okoli tebi umrejo....
priden.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
banke ne morjo kr prodajat stanovanja, katere so zasegli z hipoteko, ampak jih morjo dat na javno licitacijo, kar je še večji problem, kot če bi jih same prodajale.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za ene od nas je ocitno zivljenje boj in trud, za druge pa zajebancija na tuje stroske. A je kaj narobe z mojim prepricanjem? V Ameriki nihce ne ujcka nesposobnezev pa vseeno ne umirajo po spisku. Z normalnim zdravstvom bi bilo celo znosno
smile-1.gif