Obdavčitev praznih stanovanj

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Danes je pomoje že vsak lahko vesel, če ima 800 eur neto plače, kamoli jurja ali več.

Zanimivo, od kje je povprečna plača potem blizu jurja. Sam se ne gibljem ravno v bogataških krogih, pa vseeno ne poznam nikogar, ki bi imel kaj veliko pod jurja plače... Res pa ne poznam veliko ljudi brez izobrazbe. Še tisti, ki delajo v proizvodnji so dobro plačani, če so pridni in nekaj znajo.
Poznam dosti takih ki delajo za male pare. Kolega brez izobrazbe dela v mizarstvu, svoje delo dobro opravlja, plača nekej čez 600 € - še ni dobil avgustovske plače, da ne govorim o lanskem regresu, delodajalec prispevkov ne plačuje, pride pa v službo bel pod nosom, pa ne od krofa za zajtrk. K sreči pri 30+ še živi pri mami.

Če je dober mizar in dela za 600€ na mesec je pač neumen.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Kaj pa je zate nekaj pametnega znati?

Menda nekaj takšnega, česar ne znajo tudi vsi drugi. Kako bi drugače opravičil, da delodajalec vzame v službo tebe in ne nekoga drugega? Imeti dve roki in družboslovno izobrazbo žal ne bo dovolj. Zanimivo opažam, da že navadni tehniki z lahkoto zamenjajo družboslovce na določenih mestih. Obratno pa žal nikdar ne gre.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Samo banke bi morali prisiliti v prodajo stanovanj pa bi vsi lažje dihali. Ker prazna stanovanja ne da ne prinašajo dobička ampak povzročajo izgube.

Kot drugo pa samo postaviti omejitev, da lahko ima ena oseba v lasti recimo max 3 nepremičnine. Ni nujno da ravno 3 ampak da se postavi neka omejitev, ki jo poznajo tudi v razvitejšem svetu menda.

Ker to, da nekateri imajo 10 stanovanj v lasti in zdaj morajo vsi prebivalci slovenije plačevati, je malo smešno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Razumeš ti pojem investicija? Denar za deset stanovanj mi bolj malo koristi, stanovanja pa bodo vedno nekaj vredna, če ne pride ravno do vojne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Razumeš ti pojem investicija? Denar za deset stanovanj mi bolj malo koristi, stanovanja pa bodo vedno nekaj vredna, če ne pride ravno do vojne.

Vem, ravno zaradi tega sem napisal da je številka 3 "poljubna" in ni nujno da je omejitev 3.

Mešaš pa jabolka in hruške - eno je imeti 10 praznih stanovanj, drugo je imeti 10 stanovanj in jih oddajati. Oddajanje podpiram, ker s tem je večja konkurenca in spet nižje cene, ker danes oziroma še kakšno leto ali dve nazaj so bile najemnine ubijalske.

LP

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
.....
Kot drugo pa samo postaviti omejitev, da lahko ima ena oseba v lasti recimo max 3 nepremičnine. Ni nujno da ravno 3 ampak da se postavi neka omejitev, ki jo poznajo tudi v razvitejšem svetu menda.

Ker to, da nekateri imajo 10 stanovanj v lasti in zdaj morajo vsi prebivalci slovenije plačevati, je malo smešno.
bonk.gif

? severna koreja ? mogoče kuba ? morebiti vietnam ?
a se ti toži po uravnilovki in časih socializma ?
takrat so tudi uzakonili da lahko ima kmet max 10 ha zemlje ipd neumnosti

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
doctorz: to je smešno. omejit ljudem, koliko nepremični lahko posedujejo. raje delaj na atem, da boš še ti kakšno.

vaio: lej doma iz kavča jokat je najlažje in se smilt samemu sebi. jst sm pri 19 začel delat, s tem da sem že v srednji delal 2 leti razne preko študenta in anbiral znanje. po tem sem se vpisal na fax izredno (ja, sam sem ga plačal), redno delal in vsako jutro vstajal, za vikende žural. po desetih letih se lahko samo nasmejem, ko vidim kolege, ki so pred par leti prišli iz faksa in mislijo da jih bodo službe čakal. sedaj imam redno službo + s.p., pišem magisteri in razmišljam o svojem dooju. ampak vse to res nisem naredil iz kavča. in če ne bi trikrat na teden žural in bil vsepovsod, bi sedaj živel na 100m2 namesto 30m2.

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Zakaj pa? A denar je nemogoče drugam vlagati kot v stanovanje in imeti to stanovanje prazno?

pa ti misliš, da ma folk po nekaj praznih stanovanj. pa ti si nor. tist ki je zaslužil nekaj stanovanj, ve da mora denar obračat in stanovanja 100% niso prazna, ker bi on sicer vsako leto naredil par jurjev minus.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Fak...

A zdaj bi ti še ukazoval kam vlagati denar... Kaj če se meni zdijo stanovanja najbolj varna in donosna naložba? Kaj tebe to briga? Sam sem nekoč vlagal v neke sklade ja. Hvala kurcu sem spoznal svojo zmoto.

Eni vlagajo v sklade, drugi v slike, tretji v stanovanja, četrti spušijo vse, da jim je fajn. Nikogar ne briga kaj počnem s svojim premoženjem in zakaj ga imam.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Načeloma te to lahko zanima samo dokler gre za banke v državni lasti. Kaj dela SKB s svojimi stanovanji ni tvoj problem ampak odgovarjajo samo delničarjem.

Seveda pa nihče ni zares čisto prepričan, da delajo izgubo.

EDIT: se pa sprašujem od kje ta fama, da imajo banke ogromno stanovanj, ki jih samo zase držijo in da bodo vsi problemi magično rešeni, če jih bodo prisiljene poceni prodat. Kaj pa če to ni res?

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A zdaj bi ti še ukazoval kam vlagati denar... Kaj če se meni zdijo stanovanja najbolj varna in donosna naložba? Kaj tebe to briga? Sam sem nekoč vlagal v neke sklade ja. Hvala kurcu sem spoznal svojo zmoto.
Eni vlagajo v sklade, drugi v slike, tretji v stanovanja, četrti spušijo vse, da jim je fajn. Nikogar ne briga kaj počnem s svojim premoženjem in zakaj ga imam.

Se globoko strinjam.
Po logiki nekaterih bi torej moral lastnik slik, ki so vredne recimo več kot 30.000 evrov, plačati na vsako letno vsaj 1000 evrov davka. Ker jih nima obešenih na fasadi, ali v gostilni. Ker jih ima v kakšnem depoju, ali v sefu in nihče od njih nima nič.
Končno bi te slike lahko kakšen klošar obesil na kontejner, v katerem spi...

In kaj je z avtom, ki je bil nov 35.000 evrov, ima porabo 12 litrov/sto km in ga lastnik, ki se ga je naveličal, ali nima za gorivo, ne more prodati niti za 5000 evrov. In mu stoji v garaži? Ker končno bi se s tem avtom nekdo lahko vozil... Koliko davka na tak-stoječ avto?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Oooo, državo prekleto briga, koliko denarja kam daš in koliko ti ga vsak mesec ostane, da ve kje te bo obdavčila.
Tudi za delodajalca je koristen podatek, koliko denarja ti vsak mesec ostane in kam ga daš. Če si bolj šparovne sorte, potem ne rabiš tako velike plače ane?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
smešnio pri vsem tem je, da folk misli, da ko/če bodo banke sprostile stanovanja na trg, da bodo pa kvadratni metri po jurja. pa tud če bi to naredili, tisti največji jambrači ne bodo imeli niti 30k€ za garsonjero. pol bodo pa spet vsi ostali grdi, ker bodo pokupili, jambrač pa hop na banko po kredit brez pologa.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jambrač bo zamudil priliko, ker ne bo imel nič, v naslednji rundi bodo cene stanovanj pa spet po starem
smile-1.gif
Če se že zgodi tak scenarij. V resnici so banke cene itak že spustile in stanovanja se ves čas prodajajo. Počasi, ampak jih zmanjkuje, kljub nekakšni fami, da jih držijo in se nič ne proda.

Ja, pa ljudje kar mislijo, da je vsaka novogradnja v lasti banke
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Če si bolj šparovne sorte, potem ne rabiš tako velike plače ane?

Ja mogoče se splača pri "kolegih brez izobrazbe, ki delajo za 600€" in je očitno vseeno, če mu še malo vzameš, ker itak nima kam drugam
smile-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Nič jaz ne jokam, jaz raje delam in služim in tako je že 14 let .
Imam svoje stanovanje, ki ga bom kmalu oddajal in dokončal faks koliko mi ga je še ostalo.Nihče mi ni nič podaril vse sem naredil sam.
Vprašal sem zato, ker mi v tem trenutku ne gre slabo se pa zavedam, da lahko kaj hitro zašteka.
Bi se pa vozil tud 200 km v eno smer in ne razumem tistih, ki jim je to problem za dobro službo
smirk-1.gif