Nuvi 1300

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če ne boš kupil 4Gb kartice in imaš sedaj 2Gb potem si zrihtaj tako kot je bilo omenjeno,karto do 2Gb.
V čitalec kartic vstavi SD kartico in na njej ustvari novo mapo,ki jo poimenuješ Map in v njo daj image karte in ga poimenuj v CN 2012.20.img
To je vsa umetnost.
Vse ostalo kar te še zanima pa najdeš na forumu,samo malo je potrebno prebrskat.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Na kartici naredi mapo "Garmin" - tja noter daj pašniško karto - preveri, da je poimenovana "gmapsupp.img" in bi moralo delati.

Lahko na SD kartici tudi narediš mapo "Map" - tja noter karto - poimenuješ "kakortisezdi.img (važna končnica img).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zakaj še vedno učite krivo vero z Mapo Garmin?

Garmin mapa je za stare nuvije in prepozna samo eno karto.

Map mapa je za nove nuvije in testirano prepozna 14 kart.

Vedno nekdo napiše to mapo Garmin in potem uporabniki ki niso ravno vešči nuvija začnejo združevat mape v en image in nastanejo problemi.

Še enkrat,na starih nuvijih dela več kart v enem imege še kar dobro.
Na novih nuvijih se pa pojavi izklaplanje naprave,nepravilno izračunanje cilja itd...
Novi nuviji nimajo istega Software kot stari,zato več kart v enem image ne deluje kot bi moralo.

Vsi ki imate nove nuvije od serije 1xxx naprej,na SD kartici ustvarite mapo Map.

peterzupancic

Zelenc'
16. avg 2011
6
0
1
Meni nove karte ne zazna nažalost, pa sem ustvaril mapo Map in dal v njo datoteko z imenom CN2012.20.img, Je potrebno staro karto izbrisat iz internega pomnilnika?

peterzupancic

Zelenc'
16. avg 2011
6
0
1
Okej sedaj sem probal dat Adriaroute karto in dela mi jo zazna, bom še poizkusil enkrat tisto karto od CN prenest z interneta mogoče je bla pokvarjena al pa kaj takšnega. Obstajajo drugače kaki dodatki tut za navigacijo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik peterzupancic pravi:
Meni nove karte ne zazna nažalost, pa sem ustvaril mapo Map in dal v njo datoteko z imenom CN2012.20.img, Je potrebno staro karto izbrisat iz internega pomnilnika?

V imenu imaš dve "." (pika) - naj bo samo pred img .

@traveler - ti je zdaj jasno zakaj Garmin -> gmapsupp.img
smirk-1.gif
Drugače imaš pa prav - častna taborniška, da ne bom več omenjal mape Garmin.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Glej,sem že obupal nad tem.
Vsa navodila so na forumu,pa jih nekateri nikakor ne najdejo.
Moja karta se imenuje v mapi Map Cn2012.20.img pa dela normalno.
Za začetnike je res najbolje da dajo gmapsupp.img tako kot prenesejo direktno na SD v mapo Garmin,pa je mir.
smile-1.gif

Seveda če prenese že odprto karto,ampak večina sploh ne čita kaj prenaša in klikne pač na prvo kaj vidi in ta je ponavadi zaprta.
Sem mu hotel vse zrihtat preko ZS,pa je trmast in sploh ni odpisal.
Pol pa se naj matra,če mu je tako ljubše.
Vedno rad pomagam,ampak,če nekdo noče pomoči potem pač nič.

p.s.
Konec meseca grem na dopust,upam da boste dobro poskrbeli za nove člane in stare,če bodo imeli probleme.
Saj koliko opažam ste se nekateri že kar dobro zverzirali
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Updates & Downloads
nuvi 12xx/13xx/14xx Keyboards software version 3.20

as of August 24, 2011

Change History
Changes made from version 3.10 to 3.20:

Turkish Keyboard set as QWERTY by default.

Če bo kdo offline nalagal:

nuvi12xx_13xx_14xxKeyboards_320

Ko si prenesete na računalnik nuvija povežite na pc in datoteko iz zgornjega linka povlecite in spustite na bližnjico od webupdater-ja.

Neverhood

Zelenc'
27. sep 2011
3
0
1
Novo mesto
Na mojem nuviju 1350 najprej nisem znal kako bi poleg CN mape dodal novo adria route, da bi mi jo prepoznal..
No na koncu sem ustvaril mapo "Map" in dal karto notri, in sedaj seveda dela, po zaslugi tega foruma (še predno sem kaj uprašal)..

zato se vsem poznavalcem na tem forumu zahvaljujem
smile-1.gif

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Dobrodošel na forumu
wink-1.gif

Veseli nas,da si našel rešitev,če pa kaj ne boš vedel pa brez skrbi vprašaj,z veseljem ti bom priskočil na pomoč.
Če boš uporabljal karto CN in če boš hotel imeti še prikaz JCV imaš tudi vodič kako se to omogoči.

pozdrav.gif

Neverhood

Zelenc'
27. sep 2011
3
0
1
Novo mesto
hvala
smile-1.gif

ja sem ravno opazil, da moje naprave ni med tistimi ki omogočajo JCV. Če prav razumem, je JCV to, da se ti med vožnjo po avtocesti tik pred kakim razcepom pokaže slikca le tega in zraven puščice kam moraš iti.... Če je to to, potem to jaz že imam, pa nisem nič nastavljal, če pa to ni to, pa me popravite.
Ko sem dobil garmina (1350), sem ga samo registriral, posodobil karto ter programsko opremo in naložil nekaj vozil...
prikazuje mi tudi omejitev hitrosti in POI (stacionarni radarji) - vendar to bi bilo verjetno treba posodobiti...

trenutno imam karto Adriaroute 3.11 NT in CN Europe NT 2012.20 (če prav razumem je na voljo že 2012.30?)