Nuvi 1300

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Kako najlažje naložim mape na Garmina? Rad bi imel CNE 2012.1 in AR 3.2

Ker sta sedaj obe poimenovani gmapsupp.img.

Trenutno stanje:

Garmin nuwi\MAP

Garmin nuwi\.System

Garmin nuwi\.System\JCV

Zakaj najdem različne JCVje? Eni veliki 300MB, jaz pa imam 600MB?

EU daj kot GMAPPROM.IMG na Nuvija
AR daj kot GMAPSUPP.IMG na Nuvija ali na SD kartico

Če imaš premalo placa na Nuvijo, pa daj
AR kot GMAPSUPP.IMG ali kot GMAPPROM.IMG na Nuvija
EU daj kot GMAPSUPP.IMG na SD kartico

Se ne spomnem, če 1xxx že odpira poljubna imena, potem lahko imenuješ AR kot AR.IMG in EU karto kot EU.IMG ipd.

Glede JCV datotek je že bilo pisano, da so različne velikosti zaradi različne ločljivosti prikaza križišč.
Novejši podpirajo večjo resolucijo kot starejši, kot tudi cenejši imajo manjšo resolucijo kot dražji...

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Sem malo spremenil POST če lahko še enkrat prosim prebereš
smile-1.gif

SD kartice nimam zaenkrat, jo pa bom kupil če bo potreba...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Lahko pa poiščeš MapSource verzijo in si sam izdelaš karto tako veliko kot jo rabiš...
Npr.: vržeš ven Skandinavijo, Portugalsko, Španijo, Islandijo itd...

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ah vidim da je bil moj post editiran...pardon, nisem vedel da so torrent linki pobrisani.

1. JCV se po velikosti razlikujejo po ločljivosti. Vredu, rabim manjši file...ampak kako jih ločim kateri je novejši po imenu?

2. Zakaj bi potreboval SD kartico? Saj bo šlo vse gor...AR in CNE je skupaj veliko cca 2,5GB max...toliko pa je prostora, če pobrišem vse trenutne mape.

@Zgaga: Mapsource je dosti težje dobiti, kot odklenjen IMG, zato bom kar ostal na IMG fajlih zaenkrat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@mihapodb

Če imaš nuvija 1300 ali 1350 imaš samo 2Gb notranjega spomina.
AR= 160Mb + CN = 2.16 Gb + JCV= 690Mb skupaj= 3.1Gb, in kam boš spravil to?
Manjši JCV pomeni tudi to,da ti po Sloveniji ne bo prikazovalo odcepov.
Razliko med njimi pa vidiš po številkah,malo uporabi google,pa ti bo vse bolj jasno.
Mapsource dobiš prej kot pa image.Če vpišeš v google cn 2012.10 boš našel veliko forumov kjer so obe mapsource in pa img v enem postu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če maš pa 4Gb notranjega spomina pol pa ti bo šlo.
Če boš dal v mapo .System potem poimenuj eno karto gmapprom.img drugo pa gmapprom1.img
Če ti pa gmapprom1.img ne bo prepoznalo pa ustvari mapo Map tam zraven kjer imaš zvok,text... in v njo daj eno karto,ki jo lahko poimenuješ naprimer CN 2012.10.img.
Drugače je pa o tem kako se poimenujejo karte na nuviju serije 1xxx in kam se dajo že veliko napisanega le poiskat je treba.
Če greš na 2 stran te teme v kateri si,boš imel vse odgovore na tvoja vprašanja.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Sedaj mi vse dela
smile-1.gif
Samo da vem...glavna mapa mora biti gmapprom.img v .System mapi, ostale pa v mapi "Map"

Odlično
smile-1.gif
Hvala vam!

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Verjetno to vprašanje ne sodi ravno v to temo, ampak vseeno bom kar tukaj vprašal. Oče ima Garmin nuvi 255W, jaz pa 1300. Prvi ne dela več (zemljevidi zafrkavajo), drugi pa dela normalno. Lahko vse mape iz 1300 samo kopiram na 255W?

claro

Pripravnik
20. apr 2011
63
0
6
Ne vem točno, kaj je bilo že gor in kaj ni bilo, ker je že kar nekaj časa nazaj, ko smo to nameščali. Mislim, da smo takrat na Garmina poleg tega, kar je že imel gor, posneli še AdriaRoute. Nekaj na kartico, nekaj na samga Garmina. Kako pa odklenem mape tako, da bo delovalo na vseh Garminih. Imam program Garmin Unlocker Alternative, vendar mi ni uspelo odkleniti ničesar.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Updates & Downloads
nuvi 13xx and 14xx series (GCD File) software version 5.40

as of June 27, 2011

Change History
Changes made from version 5.30 to 5.40:

Fixed an error that sometimes caused the loss of audio and Bluetooth after a software update.
Improved software stability.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Vprašanje bom zastavil kar tukaj.

Na Nüvi 1390 me motita dve stvari, ki bi jih rad odpravil, oz. popravil.

Kot prvo, gre za opozorilo pri vklopu, ki ga imajo kar vsi Garmini:

img3334x.jpg

Kako se znebiti tega opozorila ali pa mu vsaj skrajšati življenski ciklus, recimo na eno sekundo?
Že tako in tako se naprava kar precej dolgo zaganja, potem pa ti čas jemlje še ta pozdravček. Pač, prečitaš enkrat - dvakrat, pri novi napravi, potem pa je to le še nepotreben balast, ki jemje zgolj čas.

Drug problem, ki me malce jezi, je bolj estetske narave, ko pogruntaš, kaj te naprava sprašuje.
redface-1.gif

Očitno gre za hrošča pri prevodu v slovenščino:

img3337xy.jpg

V pogovornem oknu bi moralo biti še dopisano: "Ali nadaljujem na baterije?"
Ali pa bi moralo pisati na tipki : "Ne", namesto: "Da", da bi imelo svoj smisel.
Je možno to napako spremeniti (prepisati tekst) brez hudega programerskega znanja?

Mmg, brskal sem po garminovih mapah. V mapi - text, sem našel fail: sl_SI.glx, katerega sem začasno preimenoval v končnico .doc. Hmm, tam je ogromno solate, ampak zadevščine nisem uspel najti. Seveda sem to počel v kopiji, na računalniku. Originala v Garminu nisem nič spreminjal.

lp
Dolfe