Ravnokar sem nabavil 1200 in se ob čakanju na prenos kart zgražam, da še vedno niso uredili hitrejšega prenosa podatkov.
Prvi vtis glede na moj stari Nuvi 300:
+ tanjši
+ vmesnik je všečen
+ občutek pod prstom ob upravljanju
- ni možnosti priklopa kabla na stojalo (žal imajo to zdaj skoraj vsi Nuviji)
- še vedno počasen prenos podatkov
- vtič za kabel zadaj, ne spodaj ali pri strani - naprave ne moreš nekam položiti
Navigacije še nisem preizkusil, ampak verjamem da ni neke razlike do predhodnjih modelov.
Naprava je namenjena kot rezerva, za občasno navigacijo po SLO in v primeru izleta v tujino z agencijo, ko bo dejansko v uporabi kot peš navigator in je velika prednost možnost uporabe CityXplorerja, notranja antena in manjše mere, jaz za to sicer uporabljam GSM, ampak starši nimajo te možnosti, zato jim bo 1200ka prišla prav.
Za večje podvige ostaja 300ka glavna, zaradi TMC antene, dodatne zunanje antene ob slabem sprejemu signala in kabla priklopljenega v stojalo - napravo samo snameš s stojala zvečer in rešeno.
Edit:
Malo sem se igral in moram dodat nekaj opazk:
+ ko izbereš destinacijo, ti jo prikaže na karti, kjer lahko s klikom dobiš tudi informacijo o razdalji in času do tam
+ možnost izbora prikaza časa do destinacije, razdalje do destinacije, predvidenega časa prispetja itd.
- scrollanje karte je "dinamično", kot na iPhonu, včasih odleti kar nekam po svoje, ni mi všeč
- vmesnik poskuša prikazati majhne črke, detajle itd., ki jih ekran ne zmore, hoče zgledati lepo, pa žal ne gre, raje imam no-bullshit vmesnik 300ke
- izbor "priljubljene" je šele na drugem ekranu pod Kam? namesto takoj na prvem, večkrat uporabljam "Priljubljene" kot "Destinacije"
Skratka, 300ka še dolgo ne bo šla v pokoj!