Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
Tudi Kranj z LTE in sicer Toplarna Planina.

Danes sem zamenjal SIMko in so rekli da so danes tudi v LJ vključili prve LTE postaje. Ni pa še aktivirana tako da še ne vem kako in kje v LJ deluje.
http://www.svetidej.com/aplikacije/zemljevidi/brskalnik/maps-c4141c-293-70-lte.html

Torej imam nov USIM od Tušmobila (že cca 15 ur), stara SIMka je nehala delat in od njih sem dobil SMS da so uspešno spremenili naročniško razmerje. Kako zdaj aktiviram LTE? Če pošljem ukaz LTE na 7070 dobim odgovor da kartica ni primerna za vklop storitve LTE, enak kot sem ga dobil ko sem poslal ukaz iz "tastare" SIMke.

Imam pa Lumio 920.

Nazadnje urejeno:

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
isto tukaj.
Včeraj dobil novo SIM in so mi jo danes aktivirali.
Po pošiljanju LTE pravi, da ni prava sim.
APN je tudi pravilno vnesen ( od tusmobila in ne telemacha )

Imam pa Galaxy S5

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800) - SM-G900F

Ko imam možnost izbira vrsta signala imam na samodejno in med njimi je tudi 4g (LTE)
Network mode ( LTE, WCDMA, GSM ) izbran na autoconnect

Če pošljem LTE na 7070 pravi, da ni pravilna SIM kartica...

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Evo prijavil na Tušmobil reklamacijo in so me kasneje klicali, da naj pridem po novo sim kartico.
Izgleda, da je ali napaka na moji novi sim kartici ali pa so dali napačno...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
In ko si to ugotavljal, stara ni dela, nova tudi ne, si torej bil popolnoma nedosegljiv?

Potem je skoraj najbolje, da se v soboto zjutraj gre po novo simko, da še potem lahko zvečer gre človek reklamirat
wink-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Evo prijavil na Tušmobil reklamacijo in so me kasneje klicali, da naj pridem po novo sim kartico.
Izgleda, da je ali napaka na moji novi sim kartici ali pa so dali napačno...

Meni so rekli da naj bi se nastavitve na SIMko "naštimale" do danes zvečer... No se mi ne mudi, zato pa tudi so dali zastonj SIMke in prenos podatkov čez poletje...

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In ko si to ugotavljal, stara ni dela, nova tudi ne, si torej bil popolnoma nedosegljiv?

Potem je skoraj najbolje, da se v soboto zjutraj gre po novo simko, da še potem lahko zvečer gre človek reklamirat
wink-1.gif

Ne ne, stara SIMka je zjutraj nehala delat in sem noter vrgel ta novo.
Na novi je 3G itd. deloval normalno. Torej vse deluje enako kot prej. Samo LTE ne spusti čez nastavitev preko 7070.
Tušmobil pravi, da morajo zamenjati kartico. Jo dobijo danes popoldan nazaj.

Citat:
Meni so rekli da naj bi se nastavitve na SIMko "naštimale" do danes zvečer... No se mi ne mudi, zato pa tudi so dali zastonj SIMke in prenos podatkov čez poletje...

Nič kaj takega na mojem koncu. Pridite po novo SIMko, je pravil nežni glas par ur po pogovoru z njihovim centrom.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

wink-1.gif

Ne ne, stara SIMka je zjutraj nehala delat in sem noter vrgel ta novo.
Na novi je 3G itd. deloval normalno. Torej vse deluje enako kot prej. Samo LTE ne spusti čez nastavitev preko 7070.
Tušmobil pravi, da morajo zamenjati kartico. Jo dobijo danes popoldan nazaj.

Citat:

Nič kaj takega na mojem koncu. Pridite po novo SIMko, je pravil nežni glas par ur po pogovoru z njihovim centrom.

Tudi pri meni so bile luštne punce na drugi strani šalterja. Ne bom imel nič proti da jih grem še enkrat pogledat...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Nekateri si kar malo zmišljujete, da vam ne delajo nove USIM-ke samo zato, da bi se lahko ponovno zglasili v poslovalnicah in si ogledali ta "šalter"
evil.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Z novo dostopno točko za LTE nekaj ni v redu.

Na baznih postajah UMTS v Novem mestu dostopna točka ne deluje, medtem ko na moji bazni UMTS doma pa dela brez težav...

Danes in včeraj enaka težava.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Z novo dostopno točko za LTE nekaj ni v redu.

Na baznih postajah UMTS v Novem mestu dostopna točka ne deluje, medtem ko na moji bazni UMTS doma pa dela brez težav...

Danes in včeraj enaka težava.

tudi v Murski isto...se mi zdi da ne dela na tistih baznih katere imajo Umts 900...pa tudi LTE v murski dela zelo pocasi....komaj do 6 mbit/s.....uplod je pa dober....

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
213
16
18
Gottschee
Evo smo ugotovili kaj je bilo narobe.
Niso mi dal prave SIM kartice
smile-1.gif

Zdaj dobil pravo in čakam še na priklop potem pa test LTE :D

Wolf

Zelenc'
28. jul 2007
29
0
1
Isto v MB. Nekaj časa deluje OK, tudi preklop 2G, 3G, 4G nato pa se ustavi na 2G ali 3G in internet ne deluje več. Ko preklopiš na star APN se internet zopet vzpostavi.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Včeraj dobil USIM kartico, nato pa šel na dopust. Telefon našel vsa omrežja, povezat pa se ni hotel. Cel dan se zajebavam, da bi uredil zadeve, kličem tušmobil 5x ... Na koncu sem se odpeljal v Slo. do prvega tušmobila, da sem dobil novo USIM.

Problem je, da jim nisem mogel dopovedat, da je kartica fuč. Tako da, če komu ne poveže, so izgleda neke škart kartice.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.