Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Eni pa ste humoristi.

Zgoraj delaš reklamo za Tušmobil, v podpisu imaš pa reklamo za Simobil
evil.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sem na Tušmobilu vendar imam nastavljeno ročno izbiro na mnogo boljše Mobitelovo omrežje.

Zdaj ne morem pošiljati MMSov, niti jih prejemati.

Bi to moralo delati, če si na nacionalnem roamingu ali ne?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Imam blokiran prenos podatkov v gostovanju.

Ampak vseeno mislim, da bi moral MMS delati tudi v omrežju Mobitel saj sem kolikor vem tudi doslej dobival MMSe, četudi sem na telefonu imel izklopljen prenos podatkov?

Je komu uspelo poslat ali dobit MMS, če je bil na nacionalnem roamingu?

Najbrž je treba nastavit kakšno dostopkovno točko?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Imam blokiran prenos podatkov v gostovanju.

Ampak vseeno mislim, da bi moral MMS delati tudi v omrežju Mobitel saj sem kolikor vem tudi doslej dobival MMSe, četudi sem na telefonu imel izklopljen prenos podatkov?

Je komu uspelo poslat ali dobit MMS, če je bil na nacionalnem roamingu?

Najbrž je treba nastavit kakšno dostopkovno točko?

Ce imas blokiran prenos podatkov v gostovanju, potem MMSov ne mores prejemati ali posiljati takrat, ko si v tujem omrezju...

Lahko recimo vprasas, ce ti operater lahko izkljuci storitev MMS na tvoji stevilki in potem dobis SMS s povezavo, kjer si lahko MMS ogledas na netu ... Vsaj Mobitel in Si.mobil imata tako urejeno... kako ima pa Tusmobil pa ne vem ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Fantastično.
10.gif

Iz dneva v dan boljše ;( mi že postaja žal, da nisem šel raje na Mobitelov paket EUneomejeni za 23 evrov.

Obljubljali so mi, da sem lahko ročno na Mobitel omrežju edino prenos podatkov(torej internet) mi ne bo delal.
Zgleda, da MMSi so podatki, SMSi pa očitno niso podatki, ker mi delajo.
Pa klici so tudi podatki saj nimamo več analogne linije-torej bi mi morali blokirati tudi klice.
confused-1.gif

Če me nate gnejo še pri telefonu, ki bi ga moral dobiti za en cent in moram nanj kak teden počakat, da dobijo novo pošiljko pa mi ga iz bogvekakšnega razloga ne bodo poslali potem gorje jim
10.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
MMS je ena frankelstein zadeve, ker je hibrid data povezave in SMS signalinga. Hvala bogu nisem dobil nobenega v zadnjih 5 let, ker se v 21. stoletju uporablja email. Ampak ja, če si hotu preko Tušmobila furat Mobitel omrežje bi pač moral tudi kakega stručkota ekstra vprašat, če MMS dela...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Še največja fora je v tem, da mi prijateljica, ki ji vedno zmanjkuje enot, namesto petih smsov raje pošlje en dolg samo tekstovni MMS.

Pet SMSov bi dobil, MMSa s petsto črkami pa ne
wink-1.gif

Sicer so pa tudi klici podatki, tako, da lahko pričakujem, da mi kar naenkrat ne bodo delali niti klici, če bom imel izbrano omrežje Mobitel.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Sicer so pa tudi klici podatki, tako, da lahko pričakujem, da mi kar naenkrat ne bodo delali niti klici, če bom imel izbrano omrežje Mobitel.

Saj se ni treba delat butastega...
rolleyes-1.gif
.Klici niso podatki ... Razen, ce uporabljas kaksno od VoIP resitev. (Skype, Fring, ... ) .. Sicer pa mi ni jasno, kaj se delas pri Tusmobilu, ce ti gre vse v nos... Samo zaradi navidezno cenejsih storitev?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
SMSi so tudi podatki pa delajo, ne vidim razloga, da MMSi pa ne bi.
Pa tudi klici se prenašajo podatkovno, ker je digitalna linija in ne analogna-torej skoraj isto, kot, če debatiram preko Skypa.

Enostavno nas hočejo prisiliti, da ne izberemo ročno omrežja Mobitel.

Ja na Tuš sem šel zaradi 5 evrov cenejših storitev(sicer brez interneta ampak lahko neomejeno uporabljam pri meni edino še kar dobro delujoče omrežje Mobitel).

To znese v dveh letih 120 evrov, pa še za en cent moram dobiti ene 80 evrov vreden telefon Tušmobil Vega.

Torej cca 200 evrov cenejše storitve v dveh letih z istim Mobitelovim omrežjem-le internetu se moram odpovedati(ki ga pa na telefonu itak zelo malo rabim, ker ne prenašam tako majhnih zaslonov in se mi ne da čakati po minuto za vsako stran).
Tudi na telefonski pomoči so mi ob sklepanju povedali, da bo na NR delalo čisto vse razen mobilnega interneta.

Če me pa nateg nejo še s telefonom(ki ga moram baje dobiti nekje v roku enega meseca) potem jim bom pa aneks vtaknil v ta zadnjo in dal raje 60 evrov letno več in imel omrežje, kjer vsaj vse dela.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
fikus,
osnove ti niso jasne,.. kako deluje sms in kako mms
na tuš si šel zaradi 5€ nižje cene na mesecv,.. torej toleriraj slabšo kakovost storitev in supporta
telefon tuš vega, ki ga čakaš en mesec,.. valda se hecaš,..
če ti nič ne paše spakiraj,..na telekom, bob,..
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
SMSi so tudi podatki pa delajo, ne vidim razloga, da MMSi pa ne bi.
Pa tudi klici se prenašajo podatkovno, ker je digitalna linija in ne analogna-torej skoraj isto, kot, če debatiram preko Skypa.
.

Ce nimas pojma o tehnologijah, je bolje, ce nic ne napises... Bolje, kot pa da pises traparije...
bonk.gif

Ce pa dejansko verjames temu, kar pises in to ni zgolj provokacija, potem pa je skoda vsake besede na to temo ...

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Dej pol povej če vse že veš zakaj SMS sporočila rabijo za pošiljanje samo številko SMS-centra?

A za MMS sporočila pa rabi MMS nastavitve in Nastavitve za internet GPRS itn..

Ne se smešit če ne poznaš storitev kako delujejo..
grims-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Potem me pa poučite kako gre, če se motim.
confused-1.gif

Sam predvidevam, da se pri klicu v mobilnem telefonu zvok pretvori v digitalno obliko 101010101010101011110001.... in te podatke pošlje proti bazni postaji, ta pa naprej.

Torej podobno kot pri Skypu le, da ta te podatke še dodatno prekodira, da še dodatno zmanjša prenos podatkov?

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
fikus,
osnove ti niso jasne,.. kako deluje sms in kako mms
na tuš si šel zaradi 5€ nižje cene na mesecv,.. torej toleriraj slabšo kakovost storitev in supporta
telefon tuš vega, ki ga čakaš en mesec,.. valda se hecaš,..
če ti nič ne paše spakiraj,..na telekom, bob,..
b

Ni problema bom za teh 200 evrov prihranka stoleriral še nezmožnost uporabe MMSov, je pa grdo, da tega jasno ne povedo ampak zavajajo samo s temi podatki-kar velika večina razume samo kot mobilni internet.

Tudi BOB nima vključenih MMSov torej isti šit, itak mi pa ne pride v poštev, ker nimam Simobilovega omrežja.

Kaj je pa narobe s telefonom Tušmobil Vega?
Odličen telefon za mojo 12 letno nečakinjo in idealno rojstnodnevno darilo zanjo.
Ob naročilu mi je rekla, da ga bom dobil za en cent samo, da ga trenutno nimajo in ga bom dobil nekje v roku enega meseca, ko dobijo novo pošiljko.
Če so mi pa to samo obljubili, uresničili pa ne bodo potem pa adijo tušmobil...
10.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Malo uporabi tisto, kar imas v glavi...

Samo nekaj vprasanj za razmislek...

- Si se ze probal pogovarjati takrat, ko imas izkljucen prenos podatkov? Ali pa ko poleg crtic signala nisi imel znaka za podatkovno povezavo? Je slo?

- Si ze kdaj probal poslati SMS sporocilo takrat, ko si imel blokiran prenos podatkov (DATA povezavo) ali ko poleg crtic za jakost signala NI bilo indikatorja za podatkovno povezavo (G = GPRS, E = EDGE, U ali 3G = UMTS, L = LTE,...)? Je slo?

Za dodatno branje in sirjenje obzorij pa priporocam uporabo iskalnika (recimo Google, Bing, Yahoo, Najd.si, Wolfram Alfa,...). Angleskih virov na temo je ogromno :D

http://electronics.howstuffworks.com/question537.htm

http://www.gsma.com/aboutus/wp-content/uploads/2012/03/smsdataroamingexplained.pdf

...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
To kar si napisal mi je jasno.
Operaterji delajo ločnico med enimi podatki in drugimi podatki, ne razumem pa tega v čem je dejanska razlika.

Zanima me kako delujejo klici saj se tudi tu iz telefona pošljejo samo podatki-torej gre tudi tu za neke vrste podatkovni prenos
confused-1.gif

V čem je torej sploh dejanska razlika med petimi SMSi in enim MMSom s 500 črkami-podatkov za prenest je približno enako
sprasujem se.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
To kar si napisal mi je jasno.
Operaterji delajo ločnico med enimi podatki in drugimi podatki, ne razumem pa tega v čem je dejanska razlika.

Zanima me kako delujejo klici saj se tudi tu iz telefona pošljejo samo podatki-torej gre tudi tu za neke vrste podatkovni prenos
confused-1.gif

V čem je torej sploh dejanska razlika med petimi SMSi in enim MMSom s 500 črkami-podatkov za prenest je približno enako
sprasujem se.gif

Nič Tušmobil tukaj umetno ne dela, enostavno mu bi Mobitel mastno zaračunal za data povezavo, ki bi jo tuš MORAL vzpostaviti vsakič, ko ti hočeš MMS poslati, drugače tehnično ne gre, pa verjemi da si Tušmobil želi... Ampak tudi ČE bi bilo tehnično možno, mu Mobitel preko pogodb najverjetneje ne bi dovolil kaj takega...Z drugimi besedami, če tehnične ločnice ne bi obstajala, bi Mobitel naredil umetne;)

Tko na kratko, ker se ti ne da poglobiti:
-Na 2G tvoj mobitel vzpostavi izključno klic/SMS linijo. Ta linija sicer je digitalizirana do neke mere, ampak digitalizirano NE pomeni, da lahko gre vse po liniji, to ti narobe razumeš. Internet dobiš tako, da tvoj mobil vzpostavi dial-up klic do ponudnika.
-Na 3G ima mobitel dve ločene liniji, ena za klic/SMS druga za internet, zato si lahko hkrati gor. MMS preko SMS/klic linije ne more bit poslan, TEHNIČNO ni možno.
-Na 4G je samo ena splošna linija, lahko ji rečemo kar internetna. Tam se klici potem vzpostavljajo načeloma preko VoLTE, ki je VOIP, torej enako kot Skype in podobni, ampak operaterji bodo tudi na 4G zelo verjetno kake umetne omejitve postavili, ko dajejo omrežje drugim v najem...

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
a bi se odprla ena posebna tema za našo rožco za razlago pojmov?

Pa ne samo za njega, ampak na splošno za vse stare in nove generacije uporabnikov, ki ne poznajo mobilne tehnologije
smile-1.gif

Nič slabo namerno, kvečjemu bi to nekomu prav prišlo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.