Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Kateri paket sploh ima
sprasujem se.gif

Mingl odbit z brezplačnim nacionalnim roamingom.

Tudi, če sem na Mobitelovem omrežju so MMSi res brezplačni.

Zdaj me zanima kako bi samo blokiral podatke kadar sem na omrežju Mobitel, MMSi bi bili pa še vedno možni?

Najbolj elegantna je avtomatična blokada podatkov v gostovanju ampak žal se potem zablokirajo tudi MMSi.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Kateri paket sploh ima
sprasujem se.gif

Mingl odbit z brezplačnim nacionalnim roamingom.

Tudi, če sem na Mobitelovem omrežju so MMSi res brezplačni.

Zdaj me zanima kako bi samo blokiral podatke kadar sem na omrežju Mobitel, MMSi bi bili pa še vedno možni?

Najbolj elegantna je avtomatična blokada podatkov v gostovanju ampak žal se potem zablokirajo tudi MMSi.
To ne vem, če bo otrok uporabljal telefon mu pa lahko zablokraš 090 linijo; *121*4*3*1#kliči

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Danes sem dobil sms in klic iz tušmobila, da mi podarjajo bon za 100€ če sklenem naročnino. Kakšna nova akcija ? Je folk začel odhajati iz tušmobila, pa poskušajo na tak način dobit naročnike? V vseh teh letih se nespomnim, da bi dobil kaj podobnega.

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Citat:
Ja in kaj imaš sedaj in do kdaj??

Imam mingl, ampak že kar nekaj časa nisem več vezan. 100€ se mi zdi lepa, sam kaj ko razmišljam da bi šel na mobitel, zaradi omrežja. Ker 4G pomojem nebom dočakal tudi v času 24 mesečne vezave hehe

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zanimivo pa je da TUŠ omrežje ponekod deluje boljše od konkurence. Recimo včeraj sem se ustavil v koči na Pesku. Na terasi je imel TUŠ HSDPA+ signal (H+ na telefonu) Hitrost: DL: od 2,7 -3,5 UL: 0,4 do 0,7. Recimo mobitel ima tam samo 2g omrežje. Za simobil ne vem, telefon ga je našu ampak zraven piše samo "prepovedano" in nič, katera kakovost je na voljo. Ampak glede na to da sem se z simobilom 2 leti nazaj peš klatu tam okrog lahk rečem, da je internet hitrost relativno slaba, razen če niso kej izboljšal. Testirano z Nokia L 620.

Nazadnje urejeno:

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Ja seveda, govorim o testu na 3g omrežju.
Mikrolokacija tudi to drži (ampak to lahko rečemo za vsak test - samo pri sistematičnem merjenju na več lokacijah z več telefonu več časovnih intervalih lahko rečeš da je test povsem mirodajen), vendar je to lokacija, kamor pride več kot 1000 ljubi na delo (Sava - Iskratel).

Tako da se Simobil z 3g ne more hvaliti v Kranju. Tako kot Tuš ne marsikje drugje - verjetno še veliko več lokacij kot kontra. samo da na podeželju - hribih to še razumeš. V mestu pa kar težko.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik map pravi:
Zanimivo pa je da TUŠ omrežje ponekod deluje boljše od konkurence. Recimo včeraj sem se ustavil v koči na Pesku. Na terasi je imel TUŠ HSDPA+ signal (H+ na telefonu) Hitrost: DL: od 2,7 -3,5 UL: 0,4 do 0,7. Recimo mobitel ima tam samo 2g omrežje. Za simobil ne vem, telefon ga je našu ampak zraven piše samo "prepovedano" in nič, katera kakovost je na voljo. Ampak glede na to da sem se z simobilom 2 leti nazaj peš klatu tam okrog lahk rečem, da je internet hitrost relativno slaba, razen če niso kej izboljšal. Testirano z Nokia L 620.

Tušmobil za 3G uporablja tudi 900MHz, telekom le 2100... Iz tega naslova so seveda možne mikrolokacije kjer se prednosti 900MHz pokažejo.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

Tušmobil za 3G uporablja tudi 900MHz, telekom le 2100... Iz tega naslova so seveda možne mikrolokacije kjer se prednosti 900MHz pokažejo.

To je posledica uporabe ene ali druge tehnologije. Je pa že napaka pri načrtovanju pokrivanja določenega območja z 2100 - Zakaj že v hirbe lezet s tem. Tudi sam ne vzamem "jogija" v hibe ampak spalno vrečo.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ksz
Bom kar tuki vprasu k bo najhitre, upam:)
Ena kolegica bi sla na Mingl drzen, ze kar ta teden (osebno bi jst pocakal ker mogoc bo s septembrom kaka akcija...).
Sedaj je na Mobi.

Pa me zanima ali ima mogoc kdo se kak bon za 20 € k so ga dobil zaposleni..Jst sem dobil 3 pa so ze porabljeni.
pac da bi bil prehod mal cenejsi oz mas pokrite stroske prikljucnine in prenosa.
Aktualno bi blo pa za Ce oz velja tud sam stevilka bona;)
Se priporocam
cheer.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Naj naroči preko teletrgovine (080 373 333) ali spletne trgovine in bo imela prvi mesec brezplačno naročnino. Tisti kupon za brezplačno priključnino boš težko še kje dobil.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ja, to je opcija. Bo do prihodnga tedna pocakala ce bo kaka akcija:) bom pa se opcijo z dnarjem predlago ce bo zdruzljiva:)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.