Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ampak skoraj ne upam it na naročnino, ker so povsod sami stroški, če menjam paket je 20 eur, če skinem naročnino je 20 eur...če na kaj pozabim je pa blazen račun.

Skoraj najboljša in najbolj pametna izbira je predplačniški paket, tam ne more bit nobenega presenečenja in dodatnih stroškov.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Še posebej za froce - pa kake naročnine frocam, prepaid pa gasa... k pa nabije račun pa starci pizdijo na operaterje da jih niso zaščitl/blokiral, zlat sinček pa nč kriv...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vsak operater bi moral obvezno ponuditi, da lahko vsak naročnik sam nastavi limit uporabe, v trenutku, ko bi limit dosegel bi se storitev prekinila tako kot se pri predplačnikih.

Ravnotako bi morali obvezno vsem dati možnost, da blokirajo vse komercialne številke, vse plačljive smse....
Kratkoročno sicer s tem "nategovanjem uporabnikov" nekaj zaslužite, dolgoročno pa s takimi stvarmi samo uničujete ugled...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Komercialen lahko blokiraš, plačljive sms tudi, lahko si tudi blokiraš prenos podatvko v gostovanju drugega operaterja (v slo ter v tujini)

Edino ko porabiš vse enote, tega pa ne moreš blokirati. Lahko pa recimo nastaviš da dobiš sms ko imaš dodatne porabo več kot 1€ recimo

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik brezhibno pravi:
Mi lahko kdo pove, če bi se sedaj odločil da bi šel iz tuša na mobitel(eu neomejeni) kakšne stroške imam? 11.90€ pri tušu zaradi prekinitve in 12€ pri mobitelu ker sem nov. Je prenos številke brezplačen?

Reci, da se ne strinjaš s temi julijskimi spremembami http://www.tusmobil.si/novosti-obvestila/obvestilo-210 z menjavo sim kartice in bi ti morali prekinit naročniško pogodbo brez stroškov
wink-1.gif

Kolikor vem te prenos stane še dodatnih 5 evrov, če nimaš res lepe številke ali pa res veliko ljudi, ki tvojo število rabi, lahko enostavno tudi vzameš drugo številko in to ukineš nato pa vse obvestiš s tem, da imaš novo številko...

Sem pa nekaj oglaševal in objavil Mobitelovo 041 ter Simobilovo 040 številko.
Praktično vsi razen tistih iz Simobila so me klicali na 041 tako, da je vsekakor prednost imeti Mobitelovo številko-škoda, ker številk še niso preštevilčili tako kot je bilo predvideno in bi vsi imeli omrežno 06.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Komercialen lahko blokiraš, plačljive sms tudi, lahko si tudi blokiraš prenos podatvko v gostovanju drugega operaterja (v slo ter v tujini)

Edino ko porabiš vse enote, tega pa ne moreš blokirati. Lahko pa recimo nastaviš da dobiš sms ko imaš dodatne porabo več kot 1€ recimo

Kako blokiram vse komercialne številke in vse plačljive SMSe, to bi res nujno rabil, ker bom dal naročniški telefon trinajstletni nečakinji za rojstni dan?

Blokiranje erotičnih številk, blokiranje prenosa podatkov v gostovanju in opozorilo ob dodatni porabi se da enostavno narediti na MojTušmobil, za komercialne številke in plačljive smse pa ne vidim nobene možnosti?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Odlično. Torej tam lahko vse to blokirate.

Zakaj tega nimate na mojTušmobil, da bi vsak sam lahko to enostavno nastavil?

Z navadnimi smsi in klici mi računa ne bo mogla nabiti, ker bo imela paket neomejeno.
Je še kakšna druga možnost, da mi nabije telefonski račun?

Pri otrocih so glavna nevarnost razne "brezplačne" igrice s plačljivimi dodatki, je to možno izklopiti, da ne bom dobil sto evrov za nakup kakšnih oblačil za Pouja in podobno?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Toliko, da ti pomagam čimprej odit, da bo mir v tej temi
tongue-1.gif
So mi raje kot izgubiti šest naročnin dali bone za 20 evrov, da sem lahko vsaj brezplačno zamenjal paket in so tako vseeno spet dobili tri nove dvoletne vezave.
smirk-1.gif

Sicer jim pa organizacija zelo šepa in en ne ve za drugega en mi da 20 evrov, druga me kliče za trikrat po pol naročnine, en reče, da bi moral dobiti še 4 krat po 25% naročnine dnarja, druga reče, da to ne gre skupaj...
Skratka resno se bodo morali bolje organizirati, ker sicer bodo že zaradi same njihove neorganiziranosti začeli zgubljati uporabnike.

Zdaj bom lahko končno imel telefon nastavljen na krepko boljše omrežje(torej ročno na Mobitel
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
... če nimaš res lepe številke ali pa res veliko ljudi, ki tvojo število rabi, lahko enostavno tudi vzameš drugo številko in to ukineš nato pa vse obvestiš s tem, da imaš novo številko...

S tem je tako... Ce ima stevilko ze dolgo casa... je to kar problem... Sploh pri starejsih
smile-1.gif
... ali pa sploh ne vedo, da je mozno stevilko prenesti k drugemu operaterju ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Lahko je pa zamenjava številke tudi velika prednost saj se na enostaven način znebiš vseh tistih "prijateljev", ki te kličejo samo kadar kaj rabijo od tebe.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Kako blokiram vse komercialne številke in vse plačljive SMSe, to bi res nujno rabil, ker bom dal naročniški telefon trinajstletni nečakinji za rojstni dan?

Blokiranje erotičnih številk, blokiranje prenosa podatkov v gostovanju in opozorilo ob dodatni porabi se da enostavno narediti na MojTušmobil, za komercialne številke in plačljive smse pa ne vidim nobene možnosti?

Kaksna pa je razika med eroticnimi stevilkami in komercialnimi stevilkami?

http://www.tusmobil.si/klicne-storitve

BLOKADA ŠTEVILKE
Na voljo vam je tudi blokada vseh premijskih številk. Naročniki jo lahko vklopite prek uporabniškega wap portala wap.tuskabina.si ali preko USSD ukaznega niza *121*# in sledite navodilom. Predplačniki pa le to lahko izklopite z podpisom obrazca na prodajnem mestu ali z zahtevo preko USSD ukaznega niza *121*# in sledite navodilom.

sid700

Pripravnik
5. maj 2012
37
0
6
Glejte gospodje, mogoče ste tiso vrstico spregledali ko sem napisal da me je teta po izteku pogodbe klicala na telefon???
Vprašala me je če želim nov telefon pa sem rekel da ne, ker trenutno nimajo kaj za mene in bom telefon vzel kasneje.
Ponudila mi je 10% na naročnino dokler ne vzamem novega telefona in mi zagotovila da VSE ostane enako in da bom po pošti dobil novo pogodbo...
Poštar prinesel pogodbo samo za podpisat, sem podpisal in je bilo vsega kopnec čez 1minuto...Zakaj bi bral pogdbo, če pa je vse enako??
Ne vem, če se vam zdi to normalno, meni se pač ne...
In ja, kriv je operater oz. njihovi nespsobni zaposleni...Mogoče sem naletel na zateglo trolo in mi pač ni omenla da mi bodo skinli opcijo, mogoče če bi bil takrat kdo drug v službi bi mi to povedal....tak pač je tako kot je.
Če me kdo kliče iz tuša, in reče da bo vse enako kot prej, potem to pomeni jebeno VSE!!!

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Soryy tudi sam si kriv ker si nisi prebral če res podpisuješ tisto kar ste se zmenili prek telefona.. Če pa nisi prebral si pač eden od tistih naivnih ljudi ki danes vsemu vrjamejo kar mu rečejo.
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ko take pišete bi še rekel, da imajo uradna navodila, da po telefonu obljubljajo vse, tudi če ni res. Torej nategunstvo je danes vrlina, daleč smo prišli.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če so ti po telefonu rekli, da je VSE enako potem mora tako tudi biti.

Vloži pritožbo imajo vse posneto in mora biti pritožbi ugodeno.

Priporočam pa, da tudi sami snemate take pogovore, da potem ne morejo trditi, da ni res.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Soryy tudi sam si kriv ker si nisi prebral če res podpisuješ tisto kar ste se zmenili prek telefona.. Če pa nisi prebral si pač eden od tistih naivnih ljudi ki danes vsemu vrjamejo kar mu rečejo.
wink-1.gif

Pogodbe imajo napisane tako zelo nejasno, da bi bilo prav, če bi jih prebrala kakšna tržna inšpekcija pa tudi zveza potrošnikov.

Recimo pri meni piše samo, da sem naročil paket odbit mingl, nič pa ne piše, da je v tem paketu zraven tudi nacionalno gostovanje(za višek je zraven dodan celo cenik z možnostjo dodatne opcije nacionalno gostovanje).

Ravnotako nikjer v aneksu ne piše, da moram dobiti obljubljenih 20 evrov.

Piše pa, da so mi z 10% popustom dali kar 90 evrov ugodnosti(dejansko gre pa samo za 43 evrov, kar je spet ena nategovancija).

Sicer imam sam vse pogovore posnete in, če se česa dogovorjenega ne bodo držali bodo je bali ježa.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Kaksna pa je razika med eroticnimi stevilkami in komercialnimi stevilkami?

http://www.tusmobil.si/klicne-storitve

BLOKADA ŠTEVILKE
Na voljo vam je tudi blokada vseh premijskih številk. Naročniki jo lahko vklopite prek uporabniškega wap portala wap.tuskabina.si ali preko USSD ukaznega niza *121*# in sledite navodilom. Predplačniki pa le to lahko izklopite z podpisom obrazca na prodajnem mestu ali z zahtevo preko USSD ukaznega niza *121*# in sledite navodilom.

Hvala za ukaz *121*# tega še nisem vedel.
Sedaj moram nastaviti še blokado vseh plačljivih SMSov.

Mi še lahko naredi kak drug strošek recimo nakup kakšne vsebine na Google play preko telefona-ali lahko kaj kupi tako, da se plača s telefonskim računom)???

A zate je recimo klic vedeževalke na 090 erotična storitev?

Razen, če te rajca astronomski račun.
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Kje sem pa to napisal...?

Velja pa obratno... Ce imas blokado premijskih stevilk... to pomeni, da so zajete tudi eroticne storitve ... Zato sem vprasal, kaksna naj bi bila razlika... ker eno in drugo so premijske klicne storitve ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Kje sem pa to napisal...?

Velja pa obratno... Ce imas blokado premijskih stevilk... to pomeni, da so zajete tudi eroticne storitve ... Zato sem vprasal, kaksna naj bi bila razlika... ker eno in drugo so premijske klicne storitve ...

Na Moj Tušmobil imajo samo blokado za erotične vsebine, žal pa ne za vse premijske 090 klice.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.