Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Velika poletna akcija razprodaje telefonov, tudi za 0,01€:

http://www.tusmobil.si/akcije/velika-poletna-razprodaja

Cena telefona velja ob sklenitvi/podaljšanju naročniškega razmerja za določeni paket in hkratni vezavi z aneksom za razširjeni paket za obdobje 24 mesecev.

Od teh gledam, da je po lastnostih še najboljša Tušmobil Vega.

A ta telefon dela tako kot je treba ali je čisti šrot?

Je pa svinjarija, da za prehod na drug paket(če nisi vezan) zaračunajo kar 20 evrov.

Za odjavo pa računajo kar 11 evrov kar je po moje edina firma, ki zaračuna, če se odjaviš(pa v pogodbi nikjer ni navedeno, da se odjava zaračauna) in bi bilo to treba prijavit tržni inšpekciji.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Je bilo sporočeno, na dnu računa nad položnico

Hmmm... na e-računu pa najverjetne ne... ali je kdo dobil sporočilo?

E položnico bom jaz ukinil.

Tisti z navadnimi položnicami lepo dobijo kupone s popusti, ob koncu vezave dobijo kupon z lepim popustom, če se vežeš naprej pri e-položnici pa tega ni
10.gif
kar se mi zdi zelo grdo do nas uporabnikov, ki jim z e-položnico skušamo znižati stroške.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Bona za popust za podaljšanje vezave nisem dobil zraven, pa bi ga moral dobiti za tri mesece polovične cene-tako mi je rekel tisti na telefonski pomoči.

Sploh je pa svinjarija, da tudi ob nevezavi računajo kar 20 evrov celo za prehod na dražji paket.

Pa tudi tiskanje bona pri e-položnici ni isto, kot, če bi ga samo odtrgal na navadni papirnati.
Upam, da ne zaračunajo še ukinitve e-položnice in prehod na navadno v pisni obliki.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Sicer ne vem kako zgleda pri tušu e-položnica ampak pri Mobitelu odpreš še prilogo v obliki pdfja, ki izgleda ravno tako kot v papirnati obliki vključno s hrbtno stranjo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zgleda podobno.
Je dodana pdf datoteka s kuponi.
To je treba odpreti in natisniti, kar je že krepko slabše kot, če lepo dobiš vse skupaj po pošti v papirnati obliki(za bonus pa potem po pošti ne dobiš niti kakšnih ugodnosti za sklenitev vezave in podobno)

Itak e-položnica ni nič cenejša zato sem jo odjavil, itak mi lopovi računajo dodatnih 30 centov za to, da jim prek trajnika redno brez zamud plačujem.

Zdaj bodo teh 30 centov vsaj porabili za tiskanje položnice, tiskanje kuponov in poštnino.
evil.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Itak e-položnica ni nič cenejša zato sem jo odjavil, itak mi lopovi računajo dodatnih 30 centov za to, da jim prek trajnika redno brez zamud plačujem.
Kdor nima e-položnice ali direktne bremenitve pa se plača vodenja računa, ki stane 0,30 €/mesec.
evil.gif

Direktna obremenitev stane 0,26 €/mesec.

Torej če imaš e-račun in nimaš direktne bremenitve ne bi smelo biti dodatnih stroškov.

tusmobil-racun.png

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Če si zvest naročnik (si imel vezavo za 2 leti) potem si deležen bona z različno vrednostjo, ki ga lahko porabiš pri nakupu aparata ali pri mesečni naročnini.

Ta bon načeloma lahko izkoristiš cca 2 meseca pred iztekom vezave.
Te pa tudi pokličejo iz Tušmobila, ko si v tem obdobju

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Saj pravim lopovi-take malenkosti mene razpiz dijo..

Enostavno bom šel na Mobitelov paket neskončni za 23 evrov, pa imam super omrežje in nobenih dodatnih lopovščin(30 cenotv tu, 30 tam,... pa se nabere).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Poklical me ni nihče, bona pa nisem dobil-baje zato, ker dobivam e-položnice, pošiljajo ga pa po pošti.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Za odjavo pa računajo kar 11 evrov kar je po moje edina firma, ki zaračuna, če se odjaviš(pa v pogodbi nikjer ni navedeno, da se odjava zaračauna) in bi bilo to treba prijavit tržni inšpekciji.

Pogodba se navezuje na SPP-je in veljavni cenik, zapisano v SPP-jih http://www.tusmobil.si/uploads/docs/pogoji/splosni-pogoji-poslovanja-2013-15-04.pdf :
Citat:
SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: SPP) družbe TUŠMOBIL d.o.o., podjetje za
mobilne komunikacije, Brnčičeva 49, 1231 Ljubljana-Črnuče (v nadaljevanju: Tušmobil),
so splošni pogoji uporabe v nadaljevanju opredeljenih elektronskih komunikacijskih
storitev družbe Tušmobil in urejajo razmerje med Tušmobilom in naročnikom. Razmerje
med Tušmobilom in naročnikom poleg teh SPP ureja še naročniška pogodba, cenik
storitev (v nadaljevanju tudi: »Cenik«), Pogoji varovanja osebnih podatkov, Opis nivoja
storitev ter morebitni drugi posebni dogovori med Tušmobilom in naročnikom. Naročnik s
podpisom pogodbe potrjuje, da je seznanjen z vsebino SPP, da soglaša s SPP in
vsakokrat veljavnim Cenikom ter sprejema vse obveznosti iz tega naslova.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Sicer pa je Mobitelov paket Neskončni EU zadetek v polno.

Če bi bil 20,14€ sploh ne bi razmišljal tako se pa vseeno nabere 50 evrov razlike letno kar je pa žal že nekaj.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
11 evrov zaračunati za odjavo(izven vezave) je velika svinjarija.
Na podpisani pogodbi ni nikjer zneska za odjavo po vezavi in, če ne drug bom jaz zadevo prijavil tržnemu inšpektoratu in zvezi potrošnikov.
Ravnotako ob podpisu pogodbe ni bilo v nobenih pogojih zapisano 26 centov za plačilo s trajnikom in 30 centov za izdajo papirnate položnice.
Zaradi vseh nas uporabnikov bom si jutri vzel urco časa in vse lopovščine prijavil.

Ravnotako je svinjsko zaračunati kar 20 evrov za menjavo paketa celo za menjavo z dražjim.

S takimi stvarmi bodo pač (tako kot jo je na podoben način Simobil) izgubili priljubljenost(sploh ker imajo omrežje obupno).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Kdor nima e-položnice ali direktne bremenitve pa se plača vodenja računa, ki stane 0,30 €/mesec.
evil.gif

Strošek vodenja računa 0,3€/mesec je sicer v ceniku ampak ni "v uporabi" in se ne obračunava...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
11 evrov zaračunati za odjavo(izven vezave) je velika svinjarija.

Ravnotako je svinjsko zaračunati kar 20 evrov za menjavo paketa celo za menjavo z dražjim.

S takimi stvarmi bodo pač zgubili priljubljenost(sploh ker imajo omrežje obupno).

Veliko ali ne, cene paketov se nižajo vsebine pa jačajo in vsi operaterji so prišlo do te točke, ko sami paketi ne prinašajo več potrebnega zaslužka (za gradnjo itd), posledično se podražijo vse ostale storitve, žal je tako...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Prihodke naj višajo kakor želijo ampak na transparenten način brez skritih stroškov.

Ko sem pred dvema letoma podpisal dvoletno vezavo vseh teh dodatnih stroškov ni bilo in tako bi moralo biti do izteka pogodbe.

Jutri si bom vzel urco časa in zadevo na razne inštance prijavil, da vidim ali je to v redu ali ni.

Če bomo vsi uporabniki vseh operaterjev vedno tiho nas bodo samo vedno bolj ožemali.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Recimo najbolj me jezi to: Uporabnik je bil prej naročnik na tako imenovani Mingl 12, sedaj so ga le malenkostno preuredili in poimenovali Mingl drzen, ter ukinili prejšnji paket. Če hočeš podaljšati NR plačaš 20, 00 EUR. Zlo nefer.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Noja... Ni edina firma, ki to zaracuava... Pomoje vecina operaterjev to dela (ce se ne sedaj, bodo pa uvedli v bliznji prihodnosti
smile-1.gif
) ... Vsaj za Mobitel in Si.mobil vem, da poznata ta strosek...

Si.mobil >> https://www.simobil.si/pomoc-in-informacije/prekinitev-narocniskega-razmerja#acc-155939

skitched-20140730-065634.jpg

Mobitel >> http://www.telekom.si/info-in-obvestila/obvestilo-o-spremembi-cenika-splosnih-storitev

Telekom_Slovenije_info-in-obvestila-obvestilo-20140712-103010.jpg

http://www.telekom.si/Document..._01_04_2014.pdf

skitched-20140712-102925.jpg

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Bo [cenzura] zakon, ko bo 100.000 Tušmobilovih uporabnikov s starimi GSM in 3G telefoni ostalo brez ustrezne pokritosti.
wink-1.gif

2016 je iza čoška. V Sloveniji je še vedno sto jurjev uporabnikov, ki ima izključno GSM 900 telefone. Še Mobitel in Simobil nista uredila VoLTE in načrtujeta GSM 900 še za dolga leta. Da bo Tušmobil kot low price operater uspel premaknit uporabnike na high price telefone, je pa tudi utopija. Sploh pa, če imaš v prodajnih katalogih še vedno telefone, ki zmorejo zgolj GSM.

Pomojem je tale Tušmobilov zajeb glede izgube 900 MHz samomor iz zasede. Itak so naokoli pred licitacijo prodajali pravljice, da kao njim 900 MHz avtomatsko pripada. Očitno, ne.
rolleyes-1.gif
A misliš da penzionisti pri Mobitelu/Debitelu/Simobilu uporabljajo 4g quad-core androide ?
Takih uporabnikov je več kot 100 k in so pri vseh operaterjih.
Samo penzionistov je cca 600 000 in oni gledajo predvsem da ima telefon velike tipke.
Take modele: http://www.bigbang.si/gsm-telefoni/gsm-alcatel-2000x-crn-alcatel-553689 .

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.