Novo pri Telekom Slovenije

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Se res ne mislim prepirati o tem kdo ima boljši signal. Zagotovo je od kraja do kraja drugačna situacija.
Vsak zase ve, kaj mu najbolje dela.

Ko boš šel na morje pojdi po stari cesti v Kalcah zavij desno in pojdi proti Hotedršici.
Par kilometrov od Kalc je kraj Novi svet, takoj za avtobusno postaj zavij ostro levo in pojdi v vas in preveri signal.
Mobitel tri črtice od sedmih, Tušmobil niha od ene do štiri, Simobilovega omrežja pa večinoma niti ne najde.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Se res ne mislim prepirati o tem kdo ima boljši signal. Zagotovo je od kraja do kraja drugačna situacija.
Vsak zase ve, kaj mu najbolje dela.

Ko boš šel na morje pojdi po stari cesti v Kalcah zavij desno in pojdi proti Hotedršici.
Par kilometrov od Kalc je kraj Novi svet, takoj za avtobusno postaj zavij ostro levo in pojdi v vas in preveri signal.
Mobitel tri črtice od sedmih, Tušmobil niha od ene do štiri, Simobilovega omrežja pa večinoma niti ne najde.

Mogoce imas pa ti kaksen predpotopni telefon, ki se ne zna povezovati v UMTS900 omrezje... Pac ni vse samo v omrezju...

In lokacij, kjer ima en operater boljsi signal od drugega, je veliko... Recimo Policq nad Grosupljem... Tam ima po mojih izkusnjah najboljsi signal prav Si.mobil ... pri DATA povezqvah se poveze v 3G... Tusmobil in. Monitel pa samo EDGE ali celo samo GPRS... Pa se to tako pocasno, da je neuporabno... Je pa tako, da je tusi pri Si.mobilu podobno, ce nimas terminalsko opremo, ki ne pozna UMTS900 ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
ITAK ponudba se izteka. Ali naj počakam na novo akcijo ali kako. Sedaj imam povezani 400.
Kakšne so kaj izkušnje. Ali je za počakati?

Na to vprasanje bos lahko dobil le podoboen odgovor, kot ce bos vprasal, ali bo 15.8.2014 v Ljubljani dezevalo ali ne bo
grims-1.gif
... O prihajajocih akcijah se nikoli ni bilo tocnih informacij vnaprej ...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ja, ok. Ker pa operaterji sedaj ponujajo trojne količine za isto ceno, so pa trendi vendarle kar v veliki meri predvidljivi.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Imam predpotopno Nokio C7, ki mi je še vedno boljša od večine novih telefonov.

3G omrežje mi dela, tako, da mislim, da telefon ni kriv za neuporabno omrežje.

Po mojih izkušnjah dela Mobitel skoraj povsod, Simobil in Tušmobil sta pa daleč zadaj, nekje je en boljši nekje pa drugi, po izkušnjah je Tušmobil zlasti na podeželju boljši od Simobila.

Idealno bi pa bilo, če bi vsi trije omrežje združili in bi imeli eno res dobro delujoče omrežje z več ponudniki storitev.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
ITAK ponudba se izteka. Ali naj počakam na novo akcijo ali kako. Sedaj imam povezani 400.
Kakšne so kaj izkušnje. Ali je za počakati?

EU neomejeni za 23 evrov je še ugodnejši od itak paketov torej do konca avgusta vzemi tega in je problem rešen.

Če ti je pa vseeno, če omrežje sem ter tja crkava pa vzemi kak Tušmobilov neomejni paket za kakšnih 15 evrov.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
IPhone 5C sem dobil za 99 eurov pri mobitelu, pogoj da zadnje 3 mesece gsm številka pri njih ni bila aktivna, pohitite
Iphone 3S pa imajo za 300 eurov

Že nekaj časa gledam nov mobitel, trenutno imam nek star BB, z vezavo na simobil do januarja. Glede na to, da se mi zdi 5c dokaj ugoden za 100e pri mobitelu, me zanima vaše mnenje, ali se mi splača iti simobila na mobitel in plačati cca. 70e za predčasno prekinitev+100e za itelefon?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Po mojih izkušnjah dela Mobitel skoraj povsod, Simobil in Tušmobil sta pa daleč zadaj, nekje je en boljši nekje pa drugi, po izkušnjah je Tušmobil zlasti na podeželju boljši od Simobila.

Idealno bi pa bilo, če bi vsi trije omrežje združili in bi imeli eno res dobro delujoče omrežje z več ponudniki storitev.

stari, pa kje ti žviš? Mobitel/Si.mobil sta tam tam, Tušmobil pa z nacionalnim romingom,..
b

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

stari, pa kje ti žviš? Mobitel/Si.mobil sta tam tam, Tušmobil pa z nacionalnim romingom,..
b

To da sta Mobitel/Si.mobil tam tam bi se dalo razpravljat!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Citat:
Z lahkoto,..
b

borovnica, ne pretiravaj, bodi realen no...

To enako velja tudi za ostale... Mobitel ni vec tisto, kar je bil pred leti... Zal so malo "zaspali" na lovorikah... Konkurenca pa medtem ni spala ... tako da sta tako Si.mobil kot tudi Tusmobil precej naredila v zadnjih letih...

Sicer za Tusmobil ne morem vec nic reci, ker ze skoraj eno leto nimam vec njihove SIM kartice in tako v zadnjem letu nisem nic testiral... kar se pa tice Mobitel vs. Si.mobil pa sta kar precej izenacena... Po mojih izkusnjah je pri podatkovnih povezavah celo Si.mobil boljsi... predvsem zaradi UMTS900 omrezja ...

In borovnica je npisal samo to, da se z lahkoto da debatirati o omrezju enega ali drugega operaterja
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

b

Se mi sploh ne da prerekati kater operater ima boljše omrežje, ker od tega nimam nič drugega kot zgubo časa, sam zase vem kaj mi dela na področju kjer se večinoma nahajam in zato izbiram samo še med Mobitelom in Tušmobilom.

Že po teoriji ni možno, da bi imel operater s pol manj baznih postaj in slabšimi frekvencami, boljšo pokritost.

Moje izkušnje so, da mi Mobitel dela skoraj povsod, Simobil in Tušmobil sta pa daleč zadaj s tem, da lahko na Tušmobilu brezplačno uporabljam Mobitelovo omrežje.
Torej ima po teh dejstvih Simobil daleč, daleč najslabše omrežje.

Sicer sem ti pa že zgoraj napisal kje živim pa pojdi stestirat.
Pelji po stari cesti od Logatca naprej, v Kalcah zavij desno in pojdi proti Hotedršici, nekaj kilometrov naprej je kraj Novi svet, takoj za avtobusno postajo zavij ostro levo in pojdi 500m naprej v vas in preveri signal.

Mobitel tri črtice od sedmih, Tušmobil niha od ene do štiri, Simobilovega omrežja pa večinoma sploh ne najde.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Mobitel tam ima Si.mobil ne, drugje je pač obratno,.. vzameš pač tistega, ki ti najbolj odgovarja,..
b

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ne samo Mobitel tudi Tušmobil tam ima signal, zdaj, ko lahko brezplačno uporabljam še NR je pa sploh super, škoda, ker še Simobil nima NR, bi vsaj bila večja izbira.

Iz radovednosti v vseh odročnih krajih testiram omrežja in še nisem našel področja, kjer Mobitela ne bi bilo, kdo od ostalih bi pa imel dober signal.

Po mojih testiranjih signala je daleč prvi Mobitel, daleč zadaj pa Simobil in Tušmobil, ki sta podobno pokrita, nekje je boljši prvi nekje drugi.
O T2 je pa škoda zgubljati besede, ker komaj kje dela.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.