Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Že dolgo ni več M@ najbolje pokrit. Jaz sem imel večje probleme na M@ kot na Simobilu.
uf, si pa edini ki ga poznam
V resnici jih pomoje dosti poznaš
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Že dolgo ni več M@ najbolje pokrit. Jaz sem imel večje probleme na M@ kot na Simobilu.
uf, si pa edini ki ga poznam
Si odkril novo fiziko. Točno zato višajo frekvence, da ima signal slabšo prodornost. Nobelova ti ne uide.Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:.. ker uporablja 900MHz pas, ki ima boljšo prodornost kot 2100MHz, ki je v uporabi pri Telekomu...
Citat:
Why these frequencies?
900MHz is better suited to rural areas where there can be a larger distance between cell sites.
2100MHz is ideal in urban areas where there is typically shorter distances between cell sites. It allows more people to operate on the same cell site, and can manage high traffic.
Both 900MHz and 2100 MHz offer the same experience. They have the same speed and performance.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
včasih se je dalo na spletni strani "planet" preveriti stanje porabe na mobitelu. Zdaj te opcije ne najdem več.... ali so jo ukinili???
Ve kdo??
Najprej pišeš o prodornosti, potem pa mi repliciraš s pokritostjo. Prodornost pomeni, kako valovi prehajajo skozi ovire. V mestih imaš več ovir kot na podeželju zato so valovi višjih frekvenc bolj primerni za mesta. Višje frekvence pa zahtevajo dražjo opremo.Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Mogoče sem se malce nerodno izrazil... ampak to, da lahko z nižjimi frekvencami lažje dosežeš višjo pokritost je načeloma vsem jasno. Ni to vredno nobene Nobelove nagradehttp://bit.ly/X1YO2o
Citat:
Why these frequencies?
900MHz is better suited to rural areas where there can be a larger distance between cell sites.
2100MHz is ideal in urban areas where there is typically shorter distances between cell sites. It allows more people to operate on the same cell site, and can manage high traffic.
Both 900MHz and 2100 MHz offer the same experience. They have the same speed and performance.
Se opravičujem, če sem z izjavo komu stopil na žulj... ampak ne vem, zakaj bi si stiskali oči pred resnico. Bo pa LTE z novo pridobljenimi frekvenčni pasovi spremenil razmerje "moči".
PS: Sam sem uporabnik Telekoma, da ne bo kdo mislil, da koga vabim h konkurenci.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Če poenostavim: Simobil ima terenca, s katerim se lahko voziš tudi po mestu. Mobitel pa ima športnika s katerim se lahko voziš tudi po podeželju.
Citat:
WCDMA 900 the perfect solution for extending coverage (see Figure 1). What is more, a radio signal traveling through the walls of a building at
a lower carrier frequency is less susceptible to penetration loss. With the benefit of this property, WCDMA 900 can extend indoor coverage and improve service in metro areas.
Citat:
Figure 3: Indoor penetration of HSPA at 2100 MHz and 900 MHz. The higher the penetration loss caused by the building’s walls, the greater HSPA 900’s improvement in performance compared with HSPA 2100.
Citat:
Mogoče sem se malce nerodno izrazil... ampak to, da lahko z nižjimi frekvencami lažje dosežeš višjo pokritost je načeloma vsem jasno. Ni to vredno nobene Nobelove nagradehttp://bit.ly/X1YO2o
Citat:
Why these frequencies?
Se opravičujem, če sem z izjavo komu stopil na žulj... ampak ne vem, zakaj bi si stiskali oči pred resnico. Bo pa LTE z novo pridobljenimi frekvenčni pasovi spremenil razmerje "moči".
PS: Sam sem uporabnik Telekoma, da ne bo kdo mislil, da koga vabim h konkurenci.
Ne vem no, sem že malo siv a se še vedno spomnim, da sem nekoč napeljeval žico med mojo in in 30m oddaljeno sosedovo hišo, da sem na srednjih valovih poslušal najnovejše hite Beatlov. UKV valovi, pa so mi na starem radio na elektronke- Savica delali le s kosom žice za regalom.Citat:
Čeprav sem se v prvem postu malce nerodno izrazil, se niti nisem kaj preveč zmotil. Nižje frekvence imajo nižje izgube pri prodiranju skozi stene (seveda je odvisno tudi od materiala... ampak v povprečju izjava velja). Prednost višjih frekvenc je ta, da lahko postaviš večjo gostoto celic, ki se ne prekrivajo in s tem poskrbiš za nižjo obremenjenost in s tem za višje hitrosti v bolj gosto naseljenih območjih. Zato se v naseljih več uporabljajo višje frekvence.
Res ne razumem, zakaj nekateri tako radi iščete dlake v jajcu (želite pokazati svojo "vsevednost"?).
Citat:
Uporabnik Gamero pravi: