Citat:
Uporabnik telex pravi:
Telekom ti dejansko me subvencionira telefona!
Če pogledaš cene rednega cenika Telefona in cene telefonov v prosti prodaji so v Telekomovi trgovino občutno dražji. Če veš, da trgovci živijo od marže in mora tudi trgovec, kateri prodaja telefone ceneje nekako preživeti potem je nabavna cena telefona še občutno nižja.
Telekomovi ti t.i. subvencionirani telefon prodajo po nabavni ceni (brez marže ali zgolj z administrativnimi stroški) dobiček pa ustvarijo z garantirano malce višjo naročnino, pogovori, prenosi podatkov...za neko časovno obdobje.
Je pa ob sedanji poplavi Kitajskih telefonov, kateri so povsem primerljivi ali celo boljši od telefonov uveljavljenih znamk vezava in nakup "subvencioniranega" telefona zares vprašljivo racionalna. Sam sem se pri zadnjem telefonu (Redmi Note) že izognil vezavi.
No pa dajmo tole malce podkrepiti z naključnimi modeli.
Recimo Iphone SE, 64Gb..je pri Bigbangu..cena...609€
Telekom....brez vezave!! - 569 (preko spleta. Z vezavo 478 oz dejansko brezobrestno tudi na 24 mesecev.
Ajde še kakšen Samsung..s7 edge:
Bigbang - 839
Telekom - brez vezave - 809...z vezavo na 24 mesecev..670 ali na 24 brez obrestnih obrokov.
No pa dajmo še kakšnega Huawei..p9:
Bigbang - 599
Telekom - redna cena - 549 ....z vezavo - 430 seveda možnost na 24 obrokov.
In zakaj neko telekom telefone prodaja ceneje, mene popolnoma nič ne zanima. Kot potrošnika me zanima kje ga ceneje dobim, je tako?
Tako da dajte najprej malce preveriti dejstva predno neumnosti pišete. Čisto možno pa da se pri klasičnih trgovcih najde kakšen kitajec ki je zelo ugoden. Ampak vsaj na brzino pri najbolj aktualnih modelih je razlika občutna. Celo če kupiš brez vezave, z vezavo je pa razlika kar lepa.
Verjamem da je kje ceneje kot pri Bigbangu ampak ravno tako kot si napisal, da ima Telekom (ali XY operaterji, verjamem da je podobno) dražje telefone kot klasični trgovci je po mojem bedarija.
Pa sem vesel, da so na trg prišli kitajci, ki so ugodni in za ceno definitivno veliko ponujano. Ampak tisto je drugo poglavje.