Novo pri Telekom Slovenije III.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Itak da lahko... Zakaj ne bi smel
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik astet pravi:
Ukinitev opcije WiFi mobilna dostopna točka

Obveščamo vas, da bomo z dnem 1. 11. 2016 ukinili opcijo WiFi mobilna dostopna točka.

Storitev je bila uporabnikom na voljo le pri paketu Modri, in sicer v promocijskem obdobju od 16. 11. 2015 do 31. 1. 2016. Ob naročilu storitve Mobilni internet 10 GB - Modri so imeli uporabniki onemogočeno možnost delitve mobilne internetne povezave z drugimi napravami (t. i. tethering oz. wifi točka). Z vklopom opcije Wifi mobilna dostopna točka, ki je imela mesečno naročnino 2 EUR z DDV, se jim je delitev interneta na mobilni napravi omogočila.

Ukinitev storitve pomeni tudi to, da bomo vsem obstoječim naročnikom opcije Wifi mobilna dostopna točka le-to z dnem 31. 10. 2016 izklopili. Vsi naročniki storitve Mobilni internet 10 GB – Modri po novem nimajo nobenih omejitev za delitev interneta in bodo imeli tako kot ostali naročniki delitev mobilne internetne povezave omogočeno brezplačno.
Upam da si jaz tole napačno predstavljam.
Tisti ki imamo 3gb prenosa pri modrem imamo wifintocko ali ne? Ne poznam teh telekomovih for iz preteklosti. Na žalost jih bom kot kaže spoznaval v prihodnosti. Bolje da bi ostal na bobu.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.307
113
Najbrž si. Telekom odstranjuje umetno postavljene omejitve s katerimi so računali na večji zaslužek.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.307
113
Jaz sploh nisem pri Telekomu (razen še 1 GSM zaradi vezave, ki je pravkar potekla) in mi je načeloma vseeno, je pa bila ta poteza Telekoma, ko so dali v paket 10 GB in potem zaračunavali tethering vseeno precej nizka, sploh ob dejstvu, da so ostali naročniški paketi večinoma cenovno nad konkurenco.

@Hanzi Če si imel 3GB si imel tethering brez doplačila in se zate nič ne spremeni.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne vem kaj pomeni teething, imam pa verjetno ta 10GB paket kot ga imaš v mislih? Normalno uporabljam storitve, ne "mutim" in mi nihče nič ne zaračunava ničasar razen dogovorjenega
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.307
113
Tethering je deljenje internetne povezave na telefonu z drugimi napravami. Ne vpliva na uporabo interneta na telefonu. Če pa se telefon obnaša kot dostopna točka se spremeni vrednost TTL in na podlagi tega ti operater zablokira prenoa podatkov za vse paketke, ki imajo drugačen TTL (time to live).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Eno konkretno vprašanje, kako tole izvesti čim ceneje in kaj mi bodo računali:
- na svoje ime imam mobitel (đabest paket neki neki?)
- na fotrovo ime je telefon+net

Rad bi vse skup spravil na en imenovalec + da bi imel še TV (paket modri torej), in zdaj bi se rad "pripravil" na to, kako in kaj ta prehod narest. Hočem da je nov paket pisan name. Verjetno se fotrov paket ukine in plačam prenos stacionarne številke (?) in optičnega priključka (?) in... (?) nase. Vezav k sreči nimam nikakršnih... Me pa najbolj zanima, ali me čaka nekaj tednov brez interneta, ker bodo delali "prenos" razmerja oziroma ukinitev-novo razmerje, ali znajo te zadeve hitro porihtat?

p.s.: verjetno ne morem prepričat telekomovcev, da bi imel namesto njihovega "sijoltvja" raje kabelsko na optiki, ker pač nočem gledat tistega polizdelka od komunikatorja pri tvju?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.307
113
Najenostavneje bi bilo najprej prenesti naročniško razmerje očeta na tebe, kar ni nobena znanost in nato narediti spremembo paketa na paket modri.

Če bi rad imel pa kabelsko preko CATV sistema bo pa najbrž treba kakšen drug paket ali pa kot dodatek paketu modri. To si pa sam primerjaj po cenikih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Tethering je deljenje internetne povezave na telefonu z drugimi napravami. Ne vpliva na uporabo interneta na telefonu. Če pa se telefon obnaša kot dostopna točka se spremeni vrednost TTL in na podlagi tega ti operater zablokira prenoa podatkov za vse paketke, ki imajo drugačen TTL (time to live).

Daniel, če pa jaz to občasno naredim ko je nuja pa mi do danes ni nihče nič zablokiral oz.dodatno zaračunal? Verjetno to velja za tiste ki zlorabljajo? Se pravi... vzameš nek unlimited net in imaš po hiši hotspot namesto stacionarnega ponudnika?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Ah to so že sedaj imeli rešeno najbrž vsi ponudniki tudi pri unlimited paketih...po določeni količini si imel še vedno No.limit količino, samo hitrost prenosa podatkov je bila neuporabna. Tako da res ne vem zakaj so to blokiral. Najbrž zato da ko mi je crknil SiOL internet , da ne bi slučajno preko WiFi tetheringa plačal njihove položnice preko spletne banke (ki je nimam na GSM)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj pravim, nimam pojma zakaj se gre, jaz uporabljam vse kot mi paše pa ni blokad in dodatnih računov
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
3x sem prebral obvestilo, da sem ga pravilno razumel (če podražitev velja za paket Enostavni -> velja); se prav čudim, kako jim je uspelo napisati tako komplicirano.