Napisal ni tako ,da bi bilo tako mišljeno..Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Jest je verjetno mislil, da če imaš terminalsko opremo, ki ima le UMTS 2100 ti bo najboljše omrežje od Telekoma, če imaš pa terminalsko opremo ki podpira tako kot UMTS 900/2100 pa je Telekomovo UMTS omrežje daleč najslabše UMTS omrežje v državi.
Sej si Jest tako mislil ne?
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
V zadnjem delu mislim da se motiš ,ali pa me popravi..
Kolikor vem ,ima telekom UMTS samo na 2100Mhz ??
lp
Saj zato sem pa tako napisal, da ce imas mobilnik ali terminalsko opremo, ki NE podpira UMTS900 da bodo na Telekomovem omrezju bolj slabi rezultati...
Ni konec sveta, a mislim da še vedno napačno razlagaš zadevo...
Tako kot pišeš je razumeti ,da če telefon ne podpira 900Mhz boš imel slab signal pri telekomu na podeželju.
Sedaj če je moje mišljenje pravilno, ti pri telekomu telefon s 900Mhz na 3g ne prinaša nobene prednosti ker bazne postaje delujejo samo na 2100Mhz.
Se sedaj razumeva ?
lp
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
V zadnjem delu mislim da se motiš ,ali pa me popravi..
Kolikor vem ,ima telekom UMTS samo na 2100Mhz ??
lp
Saj zato sem pa tako napisal, da ce imas mobilnik ali terminalsko opremo, ki NE podpira UMTS900 da bodo na Telekomovem omrezju bolj slabi rezultati...
Ni konec sveta, a mislim da še vedno napačno razlagaš zadevo...
Tako kot pišeš je razumeti ,da če telefon ne podpira 900Mhz boš imel slab signal pri telekomu na podeželju.
Sedaj če je moje mišljenje pravilno, ti pri telekomu telefon s 900Mhz na 3g ne prinaša nobene prednosti ker bazne postaje delujejo samo na 2100Mhz.
Se sedaj razumeva ?
lp
Ce imas telefon ali modem, MiFi ali kaj podobnega, ki poleg UMTS2100 podpira tudi povezovanje v omrezja UMTS900 in si recimo na nekje na podezelju... ti deluje mobilni internet z vstavljeno Telekomovo kartico recimo zelo po polzje preko 2G ... ce imas pa vstavljeno Si.mobilovo kartico pa "leti" preko UMTS... Take so konkretno moje izkusnje na Dolenjskem... recimo v okoli Grosupelj... ali pa se nizje okoli Trebnjega... Podobno je recimo pri LTE in Telemach vs. Telekom ali Si.mobil... Telemach ima zaenkrat omrezje LTE samo na 800 MHz, ki ga nekateri starejsi mobilniki (recimo iPhone 5 podpira le band 1, 3 in 5 torej 2100, 1800 in 850 MHz) ali pa nekateri poceni kitajski mobilniki ne podpirajo ...
Zelel sem le to povedati, da je zelo pomembno tudi to, kaksno opremo uporabljas...
Citat:
In zaključek vsega tega je ,da bi lahko telekom nekako vključil tudi 900Mhz na 3g ker je ta širina dosti manj občutljiva na razne prepreke kot 2100Mhz.
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ne Telekom vklaplja LTE bazne na 900 Mhz.
No beat this.
To je eno in ista stvar. Pogodbena kazen == poplačilo telefona.Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
O katerih kaznih, da jih ni potrebno plačati če prekinemo pogodbo govori telekom. Če grem vstran moram odplačat telefon (kar mi je jasno) in 60€ pogodbene kazni. A je komu jasno zakaj ? Tako mi je sedaj rekla na telekomu.
To že seveda, samo še bolj prav bi bilo da podpišeš eno pogodbo o storitvi in drugo o nakupu mobitela in lahko prekineš storitev brez da prekineš odplačevanje mobitela.Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Z vezavo si dobil ugodnost, ki jo ob predčasni prekinitvi aneksa moraš vrniti. In to je pravilno.