Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
64 kilo je povsem dovolj za headerje poste dol potegnit, pa sinhronizacijo koledarjev kot je ze nekdo povedal....

ampak to sploh ni point, če boš potreboval več valda da boš nabavo večjo zalogo podatkov...to pa je izhod v sili če ti slučajno vsega zmanjka, da še vedno lahko narediš nujne stvari...super poteza simobila...ena redkih zadnje case...

in simobil ve da ni komot surfat z 64kb, je pa za nekatere dovolj,,, jutub itak nebo neka letel, za take uporabnike pa simobilu tak al tak dol visi

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Pameten razlog je ta, da je potrebno upoštevati propustnost omrežja in če ti je tebi max. določenih 64 kb, kar je že v osnovi premal za neko normalno uporabniško izkušnjo, potem tebi hitrost, zasedenosti v danem trenutku potuje od 0-64 kb, dejansko pa nekje na sredini. Misliš, da je Simobil-u cilj, da lahko ti še kaj normalno surfaš po netu, zastonj? Če ja, zakaj ni narvanal na 128 Kb, ampak ravno na 64 kb
grims-1.gif

Point je v tem, da ti očitno ne razumeš same tehnologije.
smirk-1.gif
Seveda je odvisno od zasedenosti, ampak če nekomu brez omejitve deluje recimo 300 kbps, bo onemu z omejitvijo delovalo s polnih 64 kbps, če sta oba na isti lokaciji. O sami uporabniški izkušnji nisem omenil niti besede, pač pa hočem demantirat tvoje besede, da je omejitev 64 kbps teoretična in bo v praksi delovalo počasneje.

Pa sploh nisem uporabnik Simobila, mimogrede.
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

smirk-1.gif
Seveda je odvisno od zasedenosti, ampak če nekomu brez omejitve deluje recimo 300 kbps, bo onemu z omejitvijo delovalo s polnih 64 kbps, če sta oba na isti lokaciji. O sami uporabniški izkušnji nisem omenil niti besede, pač pa hočem demantirat tvoje besede, da je omejitev 64 kbps teoretična in bo v praksi delovalo počasneje.

smirk-1.gif

Ce bi bilo to pri nekem drugem operaterju (se ve pri katerem
smile-1.gif

P.S.: Sorry... mogu sem mal "špiknit"
smirk-1.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Jaz pa te nove pakete gledam z drugega stališča ...
Imam kolega kateri si je kupil HTCja.. nastavil si je vse svoje maile in si aktiviral sinhronizacijo.. Pozabil si je nastaviti da se mu nalagajo samo glave sporočil. Kljub temu da je imel 3 GB podatkov je celotno količino skuril v parih dneh... in kaj se je zgodilo .. Kličejo ga iz S! da ima povečano porabo... in to za par sto € zaradi prenosa podatkov...
Iz naslova prekoračitve so ti paketi zame "majka saj stranko ne bo presenetil visok račun ko bo porabila zakup podatkov.

Itak pa MI paketi v osnovi niso namenjen DL torrentov ,filmov in ostale šare iz pašnikov .. za to je optika oz baker ... :)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

smirk-1.gif

smirk-1.gif

smile-1.gif

smirk-1.gif

To mi je popolnoma jasno ja, ampak očitno njemu niso jasne osnove delovanja nekega omrežja (ki niti ni nujno, da je mobilno).

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
a to velja tudi za uporabnike paketa ORTO V NULO, da se ti po preseženem zakupu prenosa podatkov (100 MB) hitrost avtomatično zniža na 64 kbit/s in posledično, če presežeš teh 100 MB ne plačaš praktično nič?

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Nove cene telefonov pri Si.mobilu (v oklepaju so stare cene)

BlackBerry Bold 9700
L ZAME 120 EUR (170 EUR)

Samsung S7550 Blue Earth
XS ZAME 70 EUR (140 EUR)
S ZAME 40 EUR (120 EUR)

Nokia C5-03
XS ZAME 80 EUR (140 EUR)
S ZAME 60 EUR (110 EUR)
M ZAME 40 EUR (80 EUR)

Nokia C3-01 Touch and type
XS ZAME 70 EUR (120 EUR)
S ZAME 50 EUR (90 EUR)

Ch@t Wifi</a>
XS ZAME 60 EUR (90 EUR)
S ZAME 10 EUR (60 EUR)
M ZAME 10 EUR (30 EUR)

Nokia X2
XS ZAME 30 EUR (70 EUR)
S ZAME 10 EUR (40 EUR)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik 115256 pravi:
a to velja tudi za uporabnike paketa ORTO V NULO, da se ti po preseženem zakupu prenosa podatkov (100 MB) hitrost avtomatično zniža na 64 kbit/s in posledično, če presežeš teh 100 MB ne plačaš praktično nič?

To velja, če vzameš eno izmed NOVIH opcij MI ali novih paketov MI.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik 115256 pravi:

To velja, če vzameš eno izmed NOVIH opcij MI ali novih paketov MI.

Kako nefleksibilno. Pa brez zamere.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

smirk-1.gif

smirk-1.gif

smile-1.gif

smirk-1.gif

To mi je popolnoma jasno ja, ampak očitno njemu niso jasne osnove delovanja nekega omrežja (ki niti ni nujno, da je mobilno).

Prav rad bi vas videl, kako bosta uporabljala splet in email če vam bodo omejili hitrost na 64 kbs. Par postov višje lahko prebereta s kakšno hitrostjo dejansko dostopa uporabnik na EDGU, kjer je predvidena hitrost cca 200 kb, kakšno pa on ima, ista stvar je pri nižji hitrosti, brez skrbi. Da je Simobilželele dobro, omogočil bi višjo hitrost omejitve, tako pa po porabljenem volumnu bo pipica chiuso, vi pa se boste spraševali, kako to, saj je hitrost 64 kbs
bonk.gif

Lp.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Jaz pa te nove pakete gledam z drugega stališča ...
Imam kolega kateri si je kupil HTCja.. nastavil si je vse svoje maile in si aktiviral sinhronizacijo.. Pozabil si je nastaviti da se mu nalagajo samo glave sporočil. Kljub temu da je imel 3 GB podatkov je celotno količino skuril v parih dneh... in kaj se je zgodilo .. Kličejo ga iz S! da ima povečano porabo... in to za par sto € zaradi prenosa podatkov...
Iz naslova prekoračitve so ti paketi zame "majka saj stranko ne bo presenetil visok račun ko bo porabila zakup podatkov.

Itak pa MI paketi v osnovi niso namenjen DL torrentov ,filmov in ostale šare iz pašnikov .. za to je optika oz baker ... :)

Ma dej ne seri. Če je model preko mailov skuril 3gb, mi ga prosim predstai, da mu čestitam. Kakšno sinhronizacijo je pa delal, da potrebuje 3gb v nekaj dneh, ima sestane s priponkami po 100mb al kaj. Nehaj no, lepo te prosim, nekateri znate resnično pretiravati v vsaki banalnosti.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
A mi lahko kdo razloži...

Pri tej akciji zdaj se vežeš z nakupom aparata ali pa z bonusom (40€ baje). V primeru da se vežem z bonusom, ali lahko čez recimo par mesecev vzamem še subvencioniran aparat? V takem primeru mi potem še vedno velja ta naročnina, ki je zdaj v akciji? Ali se vezava 24 mesecev potem šteje na novo od dne nakupa aparata? Ta bonus pa verjetno vrneš?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.