Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Hudi user - ji so tisti , ki imajo račun od 150 do xxxx € naprej . Direktorji , menedžerji , ministri , itd . Mi normalni uporabniki pa ne sodimo tja .

150 EUR?
hysterical-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nekateri se imajo za hude user-je tako da vzame brez naročnine ali za par € naročnine in potem misli da je bog na svetu . Tako sem mislil . Od 150 do xxxx € . Lahko tudi do 10.000 € . To so dobri user-ji .Tudi operater gleda na njega user - ja drugače in ima tudi dosti uporabnik od njega .

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Pred tremi tedni sm šaltal iz ena zame na S zame opcija mobilni 101, dve leti od vezave mi poteče okol 20 januarja, vendar lahko že zdaj vzamem nov aparat brez doplačila.
Zdaj bi si še naročnino razpolovil, aparata ne bi jemal nobenega, k mi nobeden ni lih ok.
A lahko zdaj opravim z naročnino? pol pa ko bo, če bo kakšen aparat po mojem okusu, še aparat vzamem?

lp

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ma dobr, to je res, ampak za kakšen mail dobit na telefon je čist zadost....
Hitrost je naravnana na teoretičnih max. 64 kb ...

Hold on. Zakaj bi bila hitrost naravnana na TEORETIČNIH 64kbps oz. kako naj bi tole operator sploh izvedel? Teoretično hitrost se običajno navaja kot najvišjo dosegljivo hitrost omrežja pri idealnih pogojih ... če ti pa operater omeji hitrost na 64kbps ne gre več za teoretično omejitev, ampak za praktično omejitev. Omrežje zmore veliko več kot 64kbps, zato ni nobenega pametnega razloga, da bi ob omejitvi 64kbps v praksi delovalo s pol manšjo hitrost, ob predpostavki, da nekomu brez omejitve na isti lokaciji deluje s hitrostjo, večjo ali enako 64kbps.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
polovička velja le ob vezavi s telefonskim aparatom ali bonusom na pogovore,..
b

Se pravi moram obvezno vzet en telefon oz 50 eur bonusa na pogovore?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Še eno vprašanje, torej obstoječ uporabnik nima nobene variante da prileti v to akcijo polovička?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Aja pa pri obeh številkah sta vezavi v teku, mislim pa da so bili pri eni cifri vzeti bonusi, pri drugi pa telefon. A gre predčasno poplačat bonus in podaljšat in past v to akcijo? Lp

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Mogoce je ze bilo zapisano, vendar:
http://www.simobil.si/sl/packages.cp2?cid=5F1882E7-1D0E-BF35-4524-2CFC4DA3F026&linkid=package

A to pomeni, da ce vklopim opcijo mobilni internet za moj telefon s 300 MB za 6 eur mesecno imam v bistvu "neomejen prenos" v smislu, da ne placam presezka megabajtov? Do 300MB je hitrost odvisna od hitrosti omrezja, nad 300 MB pa se mi omeji na 64kbps?

Samo jaz tako razumem, ali je kje kaksna * in na racunih zaokrozijo na vec decimalk?
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.678
6.442
113
Pomembno obvestilo

Obveščamo vas, da nas je ponudnik storitve BlackBerry, družba RIM, obvestila, da pri določenih uporabnikih lahko prihaja do težav pri uporabi BlackBerry storitev (e-pošta, hipno sporočanje idr.), in sicer ne le v Sloveniji, ampak tudi v drugih državah. Po zagotovilih družbe, si prizadevajo, da bi čim prej odpravili težave. Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

Ko bo ponudnik storitve BlackBerry, družba RIM, zagotovila ustrezno rešitev in ponovno vzpostavila delovanje vseh storitev, boste uporabniki predvidoma samodejno zaznali ponovno delovanje storitev.

Si.mobil

Upam, da bo mesečni račun zaradi dvodnevnega nedelovanja storitve ustrezno znižan.
10.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Jap, 40€ mi pokaže, zdaj pa me še zanima, sem že borovnici pisal, če ima kdo kaj pojma ali gre ta varianta, da teh 40€ poplačam, cifro prepišem iz firme na fizično osebo in tam sklenem paket XL za 23€ in zapadem v akcijo? Lp

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
pomoje ni ovir avtofun, boš kar orenk XL vzel, a ?
moji matki ravno svetujem isti paket.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hja zdaj imam XL podjetni in gledam porabo za zadnjih 6 mesecev in do zdaj skupno število klici v ostala omrežja + stacionarna omrežja nisem nikoli presegel 1000 minut, max. je bilo 900 minut. Koliko pa sem na hitro pogledal je razlika med XL ter XL podjetni v tem da imaš v XL podjetni 1000 min v ostala omrežja + 1000 min v stacioanarna omrežja. Torej pri XL za fizične osebe pa imaš 1000 minut v ostala mobilna omžreja + stacionarna omrežja... ČE sem prav razumel...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jap, 40€ mi pokaže, zdaj pa me še zanima, sem že borovnici pisal, če ima kdo kaj pojma ali gre ta varianta, da teh 40€ poplačam, cifro prepišem iz firme na fizično osebo in tam sklenem paket XL za 23€ in zapadem v akcijo? Lp

Situacijo se da uredit, poglej zs.

b

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ma dobr, to je res, ampak za kakšen mail dobit na telefon je čist zadost....
Hitrost je naravnana na teoretičnih max. 64 kb ...

Hold on. Zakaj bi bila hitrost naravnana na TEORETIČNIH 64kbps oz. kako naj bi tole operator sploh izvedel? Teoretično hitrost se običajno navaja kot najvišjo dosegljivo hitrost omrežja pri idealnih pogojih ... če ti pa operater omeji hitrost na 64kbps ne gre več za teoretično omejitev, ampak za praktično omejitev. Omrežje zmore veliko več kot 64kbps, zato ni nobenega pametnega razloga, da bi ob omejitvi 64kbps v praksi delovalo s pol manšjo hitrost, ob predpostavki, da nekomu brez omejitve na isti lokaciji deluje s hitrostjo, večjo ali enako 64kbps.

Pameten razlog je ta, da je potrebno upoštevati propustnost omrežja in če ti je tebi max. določenih 64 kb, kar je že v osnovi premal za neko normalno uporabniško izkušnjo, potem tebi hitrost, zasedenosti v danem trenutku potuje od 0-64 kb, dejansko pa nekje na sredini. Misliš, da je Simobil-u cilj, da lahko ti še kaj normalno surfaš po netu, zastonj? Če ja, zakaj ni narvanal na 128 Kb, ampak ravno na 64 kb
grims-1.gif

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:Pameten razlog je ta, da je potrebno upoštevati propustnost omrežja in če ti je tebi max. določenih 64 kb, kar je že v osnovi premal za neko normalno uporabniško izkušnjo

64 kb je lahko čisto dovolj, odvisno za kaj uporabljaš telefon. Za push pošto in sinhronizacijo koledarja je to čez glavo. Sam uporabljam moj BB 9700 večinoma na EDGE signalu, pa je za omenjene naloge več kot dovolj, pa tudi za pridobiti kakšno informacijo s spleta je več kot dovolj.
Vse je odvisno od načina uporabe. Meni je ta nova Simobilova filozofija več kot všeč.

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.