Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

ženo sem ravno na FREE5+1GB (5€+5€) spravil, pa če še tako gledam, tudi s polovično ceno Simobil nima primerljive ponudne, ali sem kaj spregledal?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

ženo sem ravno na FREE5+1GB (5€+5€) spravil, pa če še tako gledam, tudi s polovično ceno Simobil nima primerljive ponudne, ali sem kaj spregledal?

enim je ugodnejša ena ponudba, drugim pač druga,.. meni konkretno je tole top ponudba,.. tebi kot low budget uporabniku pač ne,..
b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
ta za vedno je en velik joke, ker ce smo se kaj naucli iz podrazitev prejsni mesec, simobil lahko spreminja pogoje kdaj hoce. pac neplacas pogodbene kazni v visini 12€, se vedno pa moras v celoti odplacat telefon

Saj to je to... uvedejo nove pakete z možnostjo brezplačnega prehoda za vezane uporabnike (seveda dražje), stare pa tako ali drugače naredijo neprivlačne.

Odkar naši operaterji drastično spreminjajo pakete vsake 12 mesecev ali pa še na krajše obdobje, je precej dvorezen meč podpisati pogodbo za 24 mesecev (sploh, ker te z nakupom aparata ali pa ugodnosti dobesedno priklenejo na plačevanje naročnine, saj je odkup ugodnosti večinoma drastično višji kot je vrednost te ugodnosti).

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
@ kekec če si vzel telefon, si za to prejel ugodnost, ki jo je pač potrebno poravnati,..
@jernej operaterji se pač prilagajajo stanju na trgu,.. enkrat podraži eden, drugič drugi,..tudi tuš še čaka kakšna boleča poteza in kot je iz postov razvidno, tudi on ni idealen čeprav ga nekateri poskušajo prikazati kot takega,.. a v to se ne bom spuščal,..
Glede odplačila ugodnosti pa takole,..uporabnik mora pač odplačati ugodnost, ki jo je prejel od operaterja,..v nekaterih primerih operater pokrije kakšen davek, če uporabnik uporablja storitve kot je dogovorjeno,.. če pa prekine, se mu zaračuna tudi to ugodnost,.. v končni fazi ni socialna ustanova,..
b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam z napisanim. Operater vsekakor NI dobrodelna ustanova. Ampak velja tudi obratno - uporabnik ni molzna krava.

Moje kritike letijo predvsem na sistem, da je podpis pogodbe precej enostranska zadeva. Moje mnenje je, da bi operater moral uporabniku ponuditi možnost, da za čas podpisa pogodbe uporablja enake storitve za enako ceno kot ob podpisu pogodbe. Če vmes operater spremeni pogoje poslovanja, je to problem operaterja in ne uporabnika.

Fiksna obrestna mera pač - uporabnik ob podpisu pogodbe natančno ve, kakšni bodo celotni stroški.

Saj bi lahko nenazadnje operater ponudil obe možnosti - cenejši paket, če sprejmeš možnost spremembe pogojev in dražji, katerega cena pa bo ostala enaka 24 mesecev. Ampak to bi bila šele zmeda...
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Se strinjam z napisanim. Operater vsekakor NI dobrodelna ustanova. Ampak velja tudi obratno - uporabnik ni molzna krava.

Moje kritike letijo predvsem na sistem, da je podpis pogodbe precej enostranska zadeva. Moje mnenje je, da bi operater moral uporabniku ponuditi možnost, da za čas podpisa pogodbe uporablja enake storitve za enako ceno kot ob podpisu pogodbe. Če vmes operater spremeni pogoje poslovanja, je to problem operaterja in ne uporabnika.

Fiksna obrestna mera pač - uporabnik ob podpisu pogodbe natančno ve, kakšni bodo celotni stroški.

Saj bi lahko nenazadnje operater ponudil obe možnosti - cenejši paket, če sprejmeš možnost spremembe pogojev in dražji, katerega cena pa bo ostala enaka 24 mesecev. Ampak to bi bila šele zmeda...
smirk-1.gif

Ce operater veckrat naredi kaksno neumnost in "nategne" uporabnike... si itak pljuva v lastno skledo... ker tak uproabnik bo dobro premislil, preden bo spet podpisal... pa ce je se tako mamljiva ponudba... Na voljo ima izbiro... in vsak se lahko svobodno odlo.) ci, komu bo placeval za storitve mobilne telefonije ... Ce se bodo "kiksi" ponavljali, se bo to gotovo poznalo pri zaupanju uporabnikov ... Si.mobil je nekaj "pik" pri svojih uproabnikih ze izgubil... in mora dobro paziti, da jih ne izgubi se vec
smirk-1.gif
... Uporabniki, ki prej niso bili pozorni na "malenkosti", postajajo bolj pozorni in operaterju bolj gledajo "pod prste" ...

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Meni osebno je pa ta nova akcija zmaga.
V vsakem primeru bi sklenil pogodbo, ker pač porabim določeno količino v omrežju simobil in se mi splača imet naročniško razmerje!
Glede na tole novo akcijo z naročninami v paketih na pol mi je pa to tombola.Pa če mi dajo še fon za 1€...........
Edina moteča stvar je, da se oženim za 2 leti ampak pač je treba to vzet v zakup.
Samo tole zoprno prekinjanje še odpravijo pa bo!

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Mi lahko kdo razloži glede prenosa podatkov..se pravi kot fizična oseba, ki recimo vzame paket Zame lahko dokupim prenos podatkov, vendar mi cene niso jasne na simobilovi strani.

Podatki pri paketih zame mi kažejo:
-Mini plus 101MB = 8€
-Midi plus 301MB = 12€

Podatki pri mobilnem internetu pa:
-opcija 300MB = 6€
-opcija 1GB = 9€

V čem je razlika da je prvi toliko dražji od drugega? So pri prvem subvencionirani telefonski aparati, pri drugem pa ne?

Vzamem pa lahko kateregakoli od teh na paketih Zame?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
AXi s prvimi Plus paketi si znižaš ceno telefona + prejmeš določeno količino prenosa podatkov, pri drugi opciji ne,..

b

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
ksz

enim je ugodnejša ena ponudba, drugim pač druga,.. meni konkretno je tole top ponudba,.. tebi kot low budget uporabniku pač ne,..
b

Ti rečeš low budget, jez rečem low usage. Ne boš rekel, da vsi vaši uporabniki, če odštejemo najstnike/podjetja, kurijo po 1000 minut/SMS? Plus se skoči do Celovca po Nexus S za 199€ in se udobno srfa in kliče brez vezave. Sam ne plačujem za svoj mobi, verjetno ti tudi ne, in nisem imel pravega občutka, ko pa začneš sam plačevati, pa dvojna razlika v ceni le nekaj pomeni.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ma dobr, to je res, ampak za kakšen mail dobit na telefon je čist zadost....

Mogel bi biti, vendar bo težka. Še sploh, če boš hotel ti poslati, kakšen email, lahko komot pozabiš na to
wink-1.gif
. Hitrost je naravnana na teoretičnih max. 64 kb, to že po defaultu pomeni pol tega torej 32 kb in to ko so zelo idealni pogoji za uporabo, torej to je vse teoretično, praksa pravi nekje okrog 10-15 Kb, če je na lokaciji idealna prepustnost omrežja, torej youtub, facebook, skayp, pošiljanje email-a itn. ne bo delalo.

Lp.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ma dobr, to je res, ampak za kakšen mail dobit na telefon je čist zadost....

Mogel bi biti, vendar bo težka. Še sploh, če boš hotel ti poslati, kakšen email, lahko komot pozabiš na to
wink-1.gif
. Hitrost je naravnana na teoretičnih max. 64 kb, to že po defaultu pomeni pol tega torej 32 kb in to ko so zelo idealni pogoji za uporabo, torej to je vse teoretično, praksa pravi nekje okrog 10-15 Kb, če je na lokaciji idealna prepustnost omrežja, torej youtub, facebook, skayp, pošiljanje email-a itn. ne bo delalo.

Lp.

torej drekec, lepo zavit?

lp

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Ko je imel Tušmobil omejitev 236 kbit/s je šlo normalno (razen youtuba in podobno).

Sedaj ko je le še 128 kbit/s pa tudi maili in spletne strani štrajkajo
smile-1.gif
moraš imet kar živce :D sploh nočem pomislit kako gre na 64 kbit/s ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se vedno bolje 64kbps ki so zastonj, kot pa da pomotoma po nepotrebnem placujes porabljene kilobajte ali megabajte ... Ce potrebujes vec oz. visjo hitrost po prekoracenih kolicinah, pac zakupis vecjo kolicino podatkov ... In za silo se da tudi preko 64kbps kaj narediti...ampak res za silo... Ampak ce je zastonj, nevem, zakaj bi se "bunil"
grims-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
ksz

b
A temu se sedaj tako reče. Si.mobil je kar naenkrat za elito?
bonk.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Tado nihče ni rekel za elito,..a s 100 minutami res nisi nek power user,..
Moja normalna poraba je od 500 do 1000 min,.. brez službenih klicev od 300-600,.. pa se nimam za nekega hudega userja,..

b

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Hudi user - ji so tisti , ki imajo račun od 150 do xxxx € naprej . Direktorji , menedžerji , ministri , itd . Mi normalni uporabniki pa ne sodimo tja .

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.